Hvordan sjekke om en iPhone er ulåst

Hva å vite

  • Tredjepartsselgere og enkeltpersoner selger ulåste iPhones som enkelt kan bytte mobilnettverk og telefonleverandører.
  • Det er tre måter å bekrefte at en telefon er virkelig låst opp: fra Innstillinger-menyen, via SIM-kortet eller gjennom en IMEI-tjeneste.

Denne artikkelen gir trinnvise instruksjoner om hvordan du bekrefter at en iPhone er låst opp ved hjelp av forskjellige metoder.


Hvordan sjekke om en iPhone er låst opp i Innstillinger-menyen

Denne metoden er ikke alltid nøyaktig. 

  1. Åpne Innstillinger på iPhone.

  2. Pek Cellular > Cellular Data Options.

  3. Se etter et alternativ som heter "Mobildatanettverk" eller "Mobildatanettverk." Hvis du ser ett av disse alternativene, er telefonen sannsynligvis ulåst. Hvis du ikke ser disse alternativene, er telefonen sannsynligvis låst. 

Hvordan sjekke om en iPhone er låst opp via et SIM-kort

Getty Images

Hvis du reiser utenlands, fungerer ikke telefonen din med mindre du har en virkelig god serviceplan. Det enklere og rimeligere alternativet er å bytte ditt eksisterende SIM-kort til et lokalt SIM-kort. Dette vil gi deg et nytt telefonnummer å bruke i det landet, men vil gi deg muligheten til å bruke telefonen og dataene dine på veien.

  1. Det første trinnet er å slå av iPhone.

    Hvis du tar ut et SIM-kort mens enheten er slått på, kan det skade telefonen og SIM-kortet.

  2. Finn SIM-kortet på iPhone. Se etter en liten sirkulær åpning på størrelse med et pinhull.

  3. Bruk et SIM-kort ejektorverktøy for å fjerne iPhone-SIM-kortet. Disse verktøyene forenkler prosessen med å fjerne et SIM-kort, men du kan også bruke en sikkerhetsnål eller en binders.

  4. Se på hvordan ditt eksisterende SIM-kort passer inn i skuffen. Sett den til siden på et trygt sted og legg det nye SIM-kortet i skuffen på samme måte.

  5. Sett skuffen inn i iPhone igjen. Trykk til du hører et mykt klikk.

     nerosu / Getty Images

  6. Slå iPhone på igjen.

  7. Prøv å ringe. Hvis iPhone er i stand til å koble til nettverket med et nytt SIM-kort, er det ulåst. Hvis telefonen ikke klarer å koble til nettverket, er enheten låst. Det er flere måter å komme seg rundt dette på, for eksempel å kontakte operatøren din og be dem om å låse opp enheten eller bruke en tredjepartstjeneste. 

    Noen operatører kan ta betalt for å låse opp en enhet. Imidlertid har visse områder lovgivning som krever at selskaper låser opp mobile enheter gratis.

  8. Du er ferdig!


Hvordan sjekke om en iPhone er låst opp ved hjelp av en IMEI-tjeneste

Telefonen din har et IMEI-nummer (international mobile equipment identifier) ​​som er en indikator for all informasjon som er relatert til enheten.

Det er flere online-tjenester som skanner databaser med IMEI-numre og forteller deg om iPhone er ulåst eller ikke. Imidlertid er de fleste betalte tjenester, gratis tjenester er ikke alltid pålitelige, og begge er noen ganger unøyaktige.

  1. Finn tjenesten du vil bruke. En av de mest pålitelige betalte tjenestene er IMEI Info, men det koster $ 2.99 per IMEI-nummer søk. Et gratis alternativ er IMEI24, men resultatene kan variere - tjenesten kan til og med gå ut før den kan gi resultater.

  2. På iPhone og trykk innstillinger > general

  3. Pek Om og bla ned til IMEI-nummeret. Dette vises like under serienummeret, Wi-Fi-adressen og Bluetooth-informasjonen.

  4. Skriv inn IMEI-nummeret ditt i søkefeltet til IMEI-tjenesten du valgte.

  5. Plukke ut Kryss av og fyll ut all bekreftelsesinformasjon nettstedet krever. Den vil da prøve å matche IMEI-nummeret ditt på nytt de som er lagret i databasene.

  6. Hvis du skrev inn nummeret ditt riktig, vil du kunne se mye informasjon om telefonen din, inkludert produksjonsdato, transportøren den er koblet til, om den er låst eller ikke, og mer. IMEI-nummeret vil også avsløre om en enhet blir stjålet eller ikke. 


Legg igjen en kommentar