Slik låser du opp iCloud-låste iPhones

Å ha en iPhone med iCloud-lås er et problem fordi du ikke kan bruke telefonen før du låser den opp, og det er kanskje ikke lett å gjøre det. Det beste alternativet er å forstå hva det betyr å ha en iCloud-låst iPhone, hvordan du løser dette problemet, og hva du kan unngå når du prøver å åpne den igjen.

Disse instruksjonene gjelder for enheter som kjører iOS 7 og nyere.


Hva er en iCloud-låst iPhone?

Et annet navn for iCloud-låsing er Activation Lock, som er en funksjon Apple introduserte i iOS 7 for å forhindre iPhone-tyveri.

IPhone eller iPad slår automatisk på aktiverings lås når Finn min iPhone er aktiv. Når du har aktivert funksjonen, kan ingen slette enheten, aktivere den på en annen konto eller deaktivere Finn min iPhone uten å angi Apple ID-brukernavnet og passordet som opprinnelig konfigurerte telefonen.

Activation Lock er et effektivt tiltak mot tyveri. En tyv vil nesten helt sikkert ikke ha iCloud-brukernavnet og passordet til personen som telefonen de stjal, og uten det vil telefonen ikke fungere.


Hvordan fortelle når en iPhone er låst

Hvis du ser en melding på skjermen som leser Aktivering Lock, er telefonen låst iCloud og trenger det opprinnelige Apple ID-brukernavnet og passordet du brukte til å konfigurere telefonen for å låse den opp.

Apple

Er alle iCloud-låste telefoner stjålet?

Bare fordi en iPhone viser en Activation Lock-melding, betyr det ikke nødvendigvis at den er stjålet. Det er mulig å aktivere aktiverings lås ved et uhell. Noen situasjoner der dette kan skje inkluderer:

  • Glemmer å slå av Finn min iPhone før du sletter iPhone
  • Glemmer å logge av iCloud før du sletter iPhone
  • Hvis Apple-ID-en din er deaktivert.

I slike tilfeller får du aktiverings lås-skjermen når du prøver å sette opp telefonen igjen. Disse feilene er noe vanlige når du kjøper brukte iPhones.

Når det er sagt, er iCloud-låsing også et tegn på at det kan være en grunn til å mistenke at en telefon er stjålet. Hvis du kjøper en brukt iPhone, må du spørre om aktiverings lås er deaktivert, og hvis ikke, ikke kjøp telefonen.

Mens de begge bruker den "låste" terminologien, er ikke en iCloud-låst telefon det samme som en låst telefon. "Låst" kan bety at telefonen trenger et passord for å få tilgang til det. Det kan også bety at telefonen er knyttet til et enkelt telefonselskap, vanligvis mens du er under kontrakt. Enhver telefon kan låses til en tjenesteleverandør. Det har ingenting å gjøre med aktiverings lås, iCloud eller stjålne telefoner.


Slik låser du opp en iCloud-låst iPhone

Hvis du ser aktiveringslåseskjermen på iPhone du prøver å aktivere, angir du Apple ID-brukernavnet og passordet som først ble brukt til å aktivere telefonen, og telefonen åpnes. Hvis du har glemt Apple ID-passordet ditt, må du tilbakestille det.

Hvis du kjører iOS 11 eller nyere og bruker to faktor autentisering for å sikre Apple-ID-en din, kan du deaktivere aktiverings lås ved hjelp av enhetens passord. Plukke ut Lås opp med passord, trykk Bruk enhetens passord, og skriv deretter inn passordet.

Prosessen blir mer kompleks når brukernavnet og passordet ikke er ditt, som om du kjøpte en brukt iPhone. Hvis en iPhone er iCloud-låst til en annen konto enn din, har du noen få alternativer.

Hvis personen som kontoen opprinnelig ble brukt fysisk er i nærheten av deg:

  1. Be dem om å oppgi legitimasjonen til Apple ID-kontoen på telefonen.
  2. Når telefonen kommer til startskjermen, bør de logge av iCloud:
    • På iOS 10.2 og tidligere, gå til innstillinger > iCloud > Logg av.
    • Gå til på iOS 10.3 og nyere innstillinger > [ditt navn]> Logg av.

  3. Når du blir bedt om Apple ID-brukernavn og passord, bør de angi det igjen.
  4. Fjern Apple ID fra iPhone:
    • Trykk på på iOS 10.2 og tidligere Logg ut, trykk deretter på Slett fra min iPhone.
    • Trykk på på iOS 10.3 og nyere slår Off.
  5. Slett telefonen igjen ved å gå til innstillinger > general > Tilbakestill > Slett alt innhold og alle innstillinger.

  6. Når telefonen starter på nytt denne gangen, bør du ikke se aktiveringslåseskjermen.

Det er den enkle versjonen. Den litt vanskeligere versjonen kommer når personen hvis konto du trenger ikke er i nærheten av deg. I så fall må de fjerne låsen ved hjelp av iCloud ved å gjøre dette:

  1. Be dem gå til iCloud.com og logge på med Apple-ID-en.
  2. Trykk på Finn iPhone.

  3. Velg Alle enheter, velg deretter iPhone som må låses opp.

  4. Slett og følg alle andre instruksjoner på skjermen.

  5. Når den forrige eieren har fjernet telefonen fra kontoen, starter du iPhone på nytt, og du vil ikke se aktiveringslåseskjermen når den starter.

Hvis du ikke kan få den opprinnelige kontoen brukt til å aktivere telefonen

Hvis du ikke har en måte å logge på med iPhones opprinnelige konto, sitter du i utgangspunktet fast. Activation Lock er et kraftig og effektivt verktøy, og du kan ikke komme deg rundt det. Det er viktig å forsikre deg om at brukte telefoner ikke er iCloud-låste før du kjøper dem.

Det eneste gjenværende alternativet er å nå ut til Apple. Hvis du kan gi gyldig kjøps bevis til Apple, kan selskapet være villig til å låse opp telefonen for deg. Få kvittering eller annet kjøps bevis, og kontakt Apple for teknisk support for å se om de kan hjelpe.

Om nettsteder som lover å låse opp telefonen min

Hvis du har gjort noen Google søk om dette emnet, har du sannsynligvis kommet over dusinvis av nettsteder og forum innlegg som hevder at andre selskaper kan omgå iCloud-låser. Noen kan kalle seg "offisielle" låser opp. Uansett hva de sier, er de alle svindel som ønsker å få penger til en tjeneste de ikke kan tilby. Den eneste borte rundt en iCloud-lås er den originale Apple-IDen som ble brukt til å aktivere telefonen.

Disse tjenestene som hevder å omgå iCloud-låser, er vanligvis bare ute etter å ta pengene dine, eller de kan være engasjert i en enda mer kompleks svindel ordning.

Noen få tjenester kan komme rundt Activation Lock, men når du gjør det, bryter de telefonens tilkobling til Apple. Du vil ikke kunne oppdatere operativsystemet eller aktivere telefonen igjen etter at du har slettet dataene, blant andre begrensninger. Det er ganske store ulemper, og det er vanskelig å se hvordan de er verdt det.


Legg igjen en kommentar