Hvordan låse opp telefonen

Ulåste telefoner er ikke begrenset til en bestemt operatør. Hvis du for eksempel har en ulåst Virgin Mobile-telefon, kan du bruke den på Verizons tjeneste uten å måtte kjøpe en telefon laget spesielt for Verizon. Du kan kjøpe telefoner som er ulåste, men det kan også være mulig å låse opp en telefon du allerede har.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder smarttelefoner laget av alle produsenter (Apple, Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc.).

erhui1979 / Getty Images 


Hva betyr å låse opp en telefon?

Mobiloperatører låser ofte telefonene sine for bruk bare i nettverket for å fraråde forbrukerne å bytte tjenester. Ved å låse opp en smarttelefon kan den akseptere et SIM-kort fra en annen operatør, slik at brukeren kan ringe, sende tekstmeldinger og bruke det nye operatørens mobilnettverk.

Hvis du låser opp en telefon før du har fullført den avtalte servicekontrakten, kan det føre til avgifter for tidlig avslutning.

Hvordan låse opp en mobiltelefon

For å låse opp en telefon må du sannsynligvis kontakte gjeldende operatør (eller den siste operatøren telefonen ble brukt med). Du må oppgi kontoinnehaverens informasjon samt telefonens IMEI-nummer. Hver operatør har sin egen prosess og retningslinjer for å låse opp telefoner.

  • AT&T: Enheten må være designet for bruk på og låst til AT&T-nettverket. Det kan ikke rapporteres tapt eller stjålet, og alle serviceforpliktelser, avdragsplaner og avgifter for tidlig avslutning må betales i sin helhet. Telefonen kan for øyeblikket ikke være aktiv på en annen AT & T-kundes konto.
  • T-Mobile: Enheten må ha vært aktiv i T-Mobile-nettverket i minst 40 dager, og den tilknyttede kontoen må betales i sin helhet.
  • Sprint: Enheten må være eller ha vært aktiv på Sprint-nettverket i minst 50 dager, og kontoen må ha god anseelse.
  • Verizon: Låser ikke 4G LTE-enhetene sine, og det kreves ingen kode for å programmere dem for bruk med andre operatører. De låser heller ikke 3G-enhetene sine, bortsett fra 3G-verdensenheter som ikke er fra iPhone.
  • Virgin Mobile: Aktiverer bare enheter som er sertifisert for å fungere med Virgin Mobile-tjenester, og kan ikke låse opp telefoner fra andre operatører.

Hvis operatøren ikke vil låse opp enheten din, kan du kanskje finne opplåsingsprogramvare laget spesielt for enheten din. For eksempel er det rikelig med gratis programvare for å låse opp Samsung-telefoner. De fleste av disse programmene fungerer ved å generere en kode du kan bruke til å frigjøre enheten fra operatørbegrensninger.


Finne simkort for ulåste telefoner

Hvis du kjøper et SIM-kort direkte fra en operatør, kan de få deg til å forplikte deg til serviceplanen deres, noe som vil beseire formålet med å ha en ulåst telefon. Heldigvis kan du også kjøpe forhåndsbetalte SIM-kort fra tredjepartsselgere, noe som spesielt kommer godt med hvis du reiser internasjonalt. På den måten kan du kjøpe et SIM-kort med et telefonnummer lokalt til landet du besøker, slik at du kan ringe uten å betale internasjonale priser.

Legg igjen en kommentar