Åpen rygg vs lukkede hodetelefoner

Mens de fleste er like, kommer hodetelefonene i flere former, stiler og komfortnivåer (avhengig av vekt, materialer og design). Moderne inkluderer også ønskelige funksjoner, som forbedret trådløs rekkevidde, håndfri telefonsamtaler, aktiv støyreduksjonsteknologi og Bluetooth med aptX-støtte.

Uansett hvilken elektronisk maskinvare som er i et par hodetelefoner, er det ett aspekt som påvirker lydsignaturen mer enn noe annet. Hodetelefoner kan være åpne eller lukkede, noen ganger referert til som åpen eller lukket rygg. Selv om det er mindre vanlig, smelter noen hodetelefoner det beste fra begge verdener ved å være halvåpne.

Web lukkede hodetelefoner

  • Isolering for støyende omgivelser.

  • Kan høre på lavere volumer.

  • Bedre privatliv.

  • Forbedret bass.

  • Mer tilgjengelig.

Åpne hodetelefoner

  • Bedre bevissthet om verden rundt deg.

  • Mer naturlig lyd.

  • Overlegen nøyaktighet og klarhet.

  • Føles som å lytte til et stereoanlegg av høy kvalitet.

For de fleste brukere, bør den åpne eller lukkede tilstanden til hodetelefoner ikke ha betydning så lenge lydopplevelsen er hyggelig. Du kan finne fantastiske lydhodetelefoner av begge typer og forbli fornøyd for alltid. Imidlertid tilbyr åpne og lukkede hodetelefoner tydelige fordeler.

Avhengig av lyttemiljøet og musikksjangeren som spilles, foretrekker du kanskje den ene typen fremfor den andre. Det er ikke uvanlig å bruke mer enn ett par hodetelefoner. Her er hva du bør vite om de to.


Lukkede hodetelefoner

Fordeler

  • Beste isolasjon for støyende omgivelser.

  • Kan nytes ved lavere volumnivåer.

  • Musikk høres ikke lett av andre i nærheten.

  • Forbedring av lavere nivåfrekvenser.

  • Lett tilgjengelig i en rekke priser.

Ulemper

  • Samlet klarhet og nøyaktighet kan reduseres.

  • Lydbildet virker mindre åpent og luftig.

  • Musikk er mer inne i hodet ditt.

  • Ørene kan bli varme med lange bruksperioder.

De fleste hodetelefonene som finnes online eller i butikkene er lukkede hodetelefoner. Selv om hodetelefoner med åpen rygg har vokst i popularitet, er det foreløpig ikke så mange modeller tilgjengelig (til sammenligning). Vanligvis kan du visuelt identifisere hodetelefoner med lukket rygg etter hvordan ørekoppene er utformet (koppene mangler åpninger, perforeringer eller gjennomsiktig mesh). Siden dette ikke alltid er tilfelle, er den beste måten å fortelle (annet enn å sjekke produktspesifikasjonene og funksjonene) å ta på hodetelefonene og lytte.

Lukkede hodetelefoner gir maksimal isolasjon. Når hodetelefonputene skaper en fullstendig tetning på eller rundt ørene, er det ingen luftstrøm inn eller ut. Med lukkede hodetelefoner dempes eller dempes mest utvendig støy. Mengden som når ørene, avhenger av kvaliteten og tettheten til koppen og ørepute-materialene. Dette er ideelt hvis du vil ha et roligere lyttemiljø for å nyte musikk på travle steder, som flyplasser, kjøpesentre, bussholdeplasser og togstasjoner. Å minimere eksterne lyder gjør det lettere å høre de mindre og roligere lyddetaljene i musikkspor, spesielt ved lavere og tryggere volumnivåer.

Lukkede hodetelefoner blokkerer støy fra utsiden og forhindrer at musikk lekker ut. Dette er ideelt når du vil lytte uten å forstyrre de rundt deg, for eksempel i et bibliotek, buss eller rom der andre ser på TV eller leser.

Lukkede hodetelefoner gir også privatliv, siden ingen vet hva du lytter til eller hvor høyt du har volumet, selv om de sitter ved siden av deg.

En annen fordel med lukkede hodetelefoner er en forbedring av frekvenser på lavere nivå. Naturen til det lukkede rommet fungerer som et stereohøyttalerkabinett, noe som resulterer i mer intens og kraftig bass. Tenk på lukkede hodetelefoner som å ha bilens vinduer rullet opp mens du kjører nedover gaten, hvor all lyd og trykk er inneholdt. Noen produsenter utnytter dette aspektet når de designer hodetelefoner for å utvikle signaturlyder og forbedre spesifikke frekvensområder.

Men det er avveininger for bruk av lukkede hodetelefoner. Lydbølger (og tilhørende energier) innesluttet i de små rom har ingen steder å gå. Dette påvirker hvordan musikk blir hørt sammenlignet med opplevelsen av hodetelefoner med åpen rygg. Musikk kan virke noe farget med lukkede hodetelefoner fordi lydbølgene reflekterer materialene som ble brukt til å lage ørekoppene (mange produsenter minimerer dette med antiresonante materialer). Disse små, små refleksjonene kan også motvirke klarhet og nøyaktighet.

Lydbildet - den opplevde dybden og bredden på lydytelsen - til lukkede hodetelefoner virker mindre, mindre luftige og mer klostret enn hodetelefoner med åpen rygg. Musikken du hører føles også som om den kommer fra innsiden av hodet, i stedet for å strømme forbi ørene dine. Denne effekten varierer fra subtil til mer uttalt, avhengig av hodetelefonene.

Fysisk fanger lukkede hodetelefoner mer varme og fuktighet på grunn av mangel på luftstrøm. Å ha hodetelefoner dobbelt som øreklokker er likevel en enkel bonus i måneder med kaldt vær. Hvis du ikke liker den varme og klaustrofobiske følelsen rundt ørene dine, bruk lukkede hodetelefoner sjeldnere i varmere perioder av året. Eller ta hyppige pauser for å kjøle deg ned.


Åpne hodetelefoner

Fordeler

  • Tillater bedre situasjonsbevissthet.

  • Lydbildet er åpent, luftig og naturlig.

  • Minimale refleksjoner til farge eller til nøyaktighet og klarhet i lyden.

  • Musikk omslutter brukeren, i likhet med stereohøyttalere.

  • Ørene blir ikke varme og svette.

  • Tilgjengelig i en rekke priser.

Ulemper

  • Minst isolasjon fra omgivelsene.

  • Volumet som brukes til å kompensere for støy kan nå usikre nivåer.

  • Musikklekkasjer kan forstyrre de som er i nærheten.

Åpen-hodetelefoner er mindre vanlig i lokale elektronikkbutikker. Imidlertid er alle slags hodetelefonmodeller med åpen rygg tilgjengelig online fra lydprodusenter som tilbyr lukkede og åpne hodetelefoner. Mange hodetelefoner med åpen rygg kan identifiseres av de ventilerte, perforerte eller mesh-dekkede øreproppene, og gir en gjennomsiktig kvalitet. Imidlertid, som med lukkede hodetelefoner, er den beste måten å være helt sikker på å prøve hodetelefonene og lytte.

Åpne hodetelefoner gir ikke mye (hvis noen) isolasjon fra omgivelsene. Dette skyldes måten luft strømmer inn og ut. Når øreputer er plassert tett på eller rundt ørene, kan du høre alle lydene rundt deg som vanlig (selv om litt redusert, avhengig av hodetelefon design). Dette kan være ideelt hvis du hele tiden vil eller trenger å ha situasjonsbevissthet. Hvis du liker musikk mens du jogger eller løper, holder du deg tryggere ved å høre biltrafikk og advarsler. Eller kanskje du vil være tilgjengelig for venner eller familie som krever oppmerksomhet.

Fordelen med å bruke hodetelefoner med åpen rygg er presentasjonen. Siden rommet under koppene ikke er begrenset, flyter lydbølger og tilhørende energier fritt forbi ørene og ut. Resultatet er et lydbilde som høres større, bredere, dypere og mer åpent og luftig ut. Tenk på hodetelefoner med åpen rygg som å lytte til et riktig plassert sett med stereohøyttalere. Musikken virker mer oppslukende og innhyllende (som en live-begivenhet) i stedet for å komme fra hodet ditt.

Åpne hodetelefoner er bedre egnet for å levere mer naturlig og realistisk lyd. Siden lydbølgene kan unnslippe, blir refleksjoner fra materialene som brukes i ørekoppene betydelig minimert. Mindre refleksjon tilsvarer mindre fargelegging og forbedring av nøyaktighet og klarhet. Dessuten betyr øreklokkens åpne natur at det er mindre lufttrykk å jobbe mot. Resultatet er at driverne reagerer raskt og effektivt på lydsignalendringer, noe som også bidrar til å opprettholde bedre nøyaktighet og klarhet.

Hvis den varme og svette følelsen gjør deg ukomfortabel, gir hodetelefoner med åpen rygg ørene dine plass til å puste. Det ventilerte designet lar overflødig varme og fuktighet slippe ut, noe som gjør hodetelefonene mer behagelige å ha på over perioder (uten å ta pauser). Kanskje mindre ideelt i kaldt vær, når du kanskje setter pris på varme ører, kan hodetelefoner med åpne rygg være et bedre valg for varme sommermåneder. Åpne hodetelefoner kan være lettere å ha på siden det brukes færre materialer i konstruksjonen (men dette er ikke alltid garantert).

Som med hodetelefoner med lukket rygg, kommer noen kompromisser med å bruke hodetelefoner med åpen rygg. Først er mangelen på isolasjon og privatliv. Du kan høre omgivelseslyder som blandes inn i musikken: passerende biler, nærliggende samtaler, lyder fra dyrelivet og apparater som kjører. Dette kan være distraherende og gjøre det vanskelig å høre de roligere elementene og detaljene i sporene, noe som kan oppmuntre til en usikker volumøkning for å kompensere (vær oppmerksom på å ikke bringe den opp til skadelige nivåer). Åpne hodetelefoner er ikke ideelle når du vil at det bare skal være deg og musikken og ikke noe annet.

En annen ulempe er at mangel på personvern også kan forstyrre andre i nærheten. Ved å la luft bevege seg fritt inn og ut, gjør hodetelefoner med åpen rygg det kjent hvem eller hva du lytter til. Det anses uhøflig å bruke hodetelefoner med åpne rygg i biblioteker, på offentlig transport eller rundt de som jobber, leser eller studerer. Selv ved lavere volumnivåer kan folk høre hva du spiller.

Hvis du liker den følelsen av trykk som følger med tunge, avanserte takter, kan åpne hodetelefoner virke skuffende. Siden luften ikke er begrenset, gir ikke hodetelefoner med åpen rygg den samme intensiteten på frekvenser på lavere nivå som motstykkene. Mens hodetelefoner med åpen rygg kan presentere musikk mer autentisk og naturlig, kommer alt ned til smak og preferanser. Noen mennesker liker å høre den vektige bassen opp mot ørene.


Endelige dommen

Som med alle lydutstyr, lytt først til det. Før du investerer i hodetelefoner, må du få praktisk erfaring, hvis du kan. Se etter noe som forbedrer lytteopplevelsen din.

Det er noen få ting å huske på. For det første, hvis du bruker hodetelefoner offentlig, vil de lukkede ryggene sannsynligvis være bedre. Å lytte til hodetelefoner med åpen rygg i de fleste offentlige situasjoner er uhøflig. Det eneste unntaket kan være jogging, siden du ikke er på ett sted lenge, og den økte situasjonsbevisstheten hjelper deg med å unngå potensielle ulykker.

Hvis du lytter hjemme og vil ha en naturlig følelse og mindre klaustrofobisk opplevelse, kan du gå med åpne hodetelefoner. Du får en lignende opplevelse som et stereoanlegg av høy kvalitet uten prislappen eller innsatsen for å plassere høyttalere strategisk. Disse har også fordeler for situasjoner der du er hjemme og trenger å høre verden rundt deg, for eksempel hvis du er foreldre.

Til slutt kommer det ned til preferanse. Prøv hodetelefonene, og vurder hvordan du lytter. Velg hodetelefoner som føles naturlige for deg og fungerer best med måten du lytter til lyd på.


Legg igjen en kommentar