Hvordan installere mods på Minecraft

Minecraft er et spill som oppmuntrer kreativitet og mods er en stor del av den kreativiteten. Noen mods endrer måten spillet ser ut eller legger til nye ting, andre endrer måten det spiller på og det er til og med mods som lar deg spille spillet i virtuell virkelighet.

Installering av mods på Minecraft fungerer annerledes avhengig av versjonen av spillet du har, men det trenger ikke være en vanskelig eller frustrerende opplevelse.


Slik installerer du Minecraft Mods på Mac og PC

De grunnleggende trinnene som er involvert i å installere Minecraft mods, hvis du spiller den originale Java-versjonen på en Mac eller PC, er:

  1. Last ned og installer Minecraft Forge (hvis du ikke allerede har det).
  2. Last ned et Minecraft-mod fra en pålitelig kilde.
  3. Plasser mod i Minecraft-mappen.
  4. Start Minecraft som du normalt ville gjort.

Slik installerer du Minecraft Mods på andre plattformer

Hvis du spiller Minecraft på en annen plattform, som Xbox One, blir mod, skins, kartpakker og andre tillegg referert til som tillegg. På disse plattformene er prosessen enda enklere:

  1. Start Minecraft.
  2. Klikk butikk.

  3. Klikk på et tillegg du ønsker.Tillegg er ikke gratis. Hvis du spiller Minecraft på en plattform som bruker tillegg i stedet for mod, er det ingen måte å installere gratis mod.
  4. Klikk Lås opp for å kjøpe tillegget.


Hva er mods for Minecraft?

Mod er en forkortelse for modifikasjon, så en Minecraft-mod er i utgangspunktet bare noe som endrer noe i Minecraft sin opprinnelige tilstand til en annen tilstand.

Mods kan legge til nye oppskrifter for å lage, legge til eller endre skapninger i spillet, og endre måten spillet spiller på enda mer drastiske måter. Andre mods fungerer bak kulissene for å få spillet til å fungere bedre, se bedre ut eller til og med legge til nye funksjoner som virtual reality.

Selv enkle Minecraft-mods som OzoCraft-tekstur pakken kan dramatisk endre utseendet og følelsen av spillet. CC0 1.0

Selv om det er mulig å spille uten mods, kan installering av mods puste nytt liv i spillet og gjøre det mye morsommere å spille.

Før du leter etter et mod å installere, er det viktig å forstå at det er to forskjellige versjoner av Minecraft, og hver versjon håndterer mod på sin egen måte.

Den originale versjonen heter nå Minecraft: Java Edition, og du kan spille den på Windows, Mac og Linux-PCer. Mods er tilgjengelige og gratis, så å finne og installere gode kan være komplisert.

De nyere versjonen heter ganske enkelt Minecraft. Den er tilgjengelig på Windows 10, Xbox One, mobiltelefoner og nettbrett og andre plattformer. Denne versjonen av spillet lar deg spille med folk på forskjellige plattformer. For eksempel kan du spille på Xbox mens en venn spiller på sin iPhone. Mods som ble designet for Java-versjonen, fungerer ikke med denne nyere versjonen.


Hvordan velger du en Minecraft Mod å bruke?

Å velge en minecraft mod er et spørsmål om personlig preferanse, siden det virkelig avhenger av hva du vil endre om Minecraft.

Hvis du er helt ny med å modne, er det beste stedet å starte å sjekke ut en liste over de beste tilgjengelige Minecraft-modene eller besøke en anerkjent kilde for mods.

Å velge en Minecraft-mod kan være vanskelig, siden det er så mange der ute. CC0 1.0

Den beste måten å finne ut hva Minecraft mod å laste ned og installere er å stille deg noen spørsmål:

  • Hva vil du legge til eller endre om Minecraft?
  • Er du interessert i rent kosmetiske endringer, eller ønsker du store spillendringer?
  • Vil du bare ha nye oppskrifter å lage, eller vil du oppleve et helt nytt eventyr eller en verden?

Siden bassenget med mods å velge mellom er så stort, er det en god sjanse for at hvis du tenker på noe du vil gjøre med Minecraft, vil du kunne finne et mod som kan hjelpe.

En annen flott måte å velge en Minecraft-mod er å sjekke ut YouTube-videoer. Det er massevis av populære Minecraft YouTubers som tester ut forskjellige mods, så dette er en enkel måte å se hva som ser ut som morsomt.

Det eneste du må huske når du velger et Minecraft-mod, er at når Minecraft er oppdatert, kan det ødelegge eldre mod. Så sørg for å velge et mod som er kompatibelt med versjonen av Minecraft du har installert.


Hvordan laste ned Minecraft Mods

Det er ekstremt enkelt å laste ned Minecraft-mods, og det er en rekke relativt sikre kilder å finne mods på.

Noen mods har nettsider der du kan laste ned et mod direkte fra kilden, men det kan være vanskelig å fortelle om et personlig nettsted som det er trygt eller ikke.

Den sikreste måten å laste ned Minecraft mods er å besøke et sted der skapere laster opp sine egne mods. Skjermbilde.

Den sikreste måten å laste ned Minecraft mods er å gå til en kilde som The Minecraft Forum hvor modskapere laster opp modene sine. Baksiden av det er at du bør unngå steder der folk har lastet opp mods som de ikke opprettet, siden det ikke er noen måte å fortelle om filene er endret.

Å laste ned et Minecraft-mod er så enkelt som å finne et mod du vil ha på en av disse kildene og laste ned mod-filen. Mods blir deretter lagret på datamaskinen din og du kan installere det.

Hvordan installere Minecraft Mods

Det er mange forskjellige måter å installere Minecraft mods på, men den mest populære er et program som heter Forge. Denne metoden krever at du laster ned og installerer Forge og det er ikke kompatibelt med alle mods, men det er ekstremt enkelt.

Når du har Forge installert, her hvordan du bruker den til å installere et Minecraft-mod:

Sikkerhetskopier Minecraft-filer før du installerer en mod. Mods er vanligvis ufarlige og du kan vanligvis bare slette dem hvis de ikke fungerer slik du forventet eller hvis du bare ikke vil ha dem lenger. Imidlertid er det alltid en sjanse for at noe kan gå galt. Med det i tankene er det en god ide å lage en kopi av Minecraft .jar-filen din, eller hele mappen, før du fortsetter.

  1. Finn et mod som du har lastet ned, eller last ned et nytt mod. Hvis du laster ned en ny mod, må du sørge for å velge en som passer til versjonene dine av både Minecraft og Forge.
  2. Finn mappen på datamaskinen din som inneholder Minecraft.
    • På Windows: Velg Kjør lim inn fra startmenyen % appdata% . minecraft  inn i det tomme feltet, og klikk Kjør.
    • På Mac: Åpen finder, hold nede Alt-tasten, og klikk deretter Go > Bibliotek på den øverste menylinjen. Åpne deretter Application Support og se etter Minecraft der.
  3. Kopier .jar- eller .zip mod-filen fra første trinn til mods-undermappen i Minecraft-mappen du fant i andre trinn.
  4. Start Minecraft, sørg for at Forge-profilen er aktiv, og klikk Spill.

  5. Klikk på mods-knappen for å bekrefte at modet var riktig installert.Forge er en enkel og veldig vanlig metode som brukes til å installere Minecraft mods.

    Hvis et mod ikke vil installere, må du sørge for at det er kompatibelt med versjonene av Forge og Minecraft. Det er også tilfeller der en mod kan forhindre at en annen mod fungerer.

Minecraft Mods for andre plattformer enn PC

Mods for den ikke-Java-versjonen av Minecraft kalles tillegg, og de er ikke gratis. Du kjøper dem fra Minecraft-butikken, som du har tilgang til fra innsiden av spillet.

Det er ikke så mange tillegg tilgjengelig som det er mods for den opprinnelige Java-versjonen av Minecraft, men du kan finne hudpakker, teksturpakker, verdener og det som Microsoft kaller "mashups" i butikken.

Hvis disse vilkårene ikke er ukjente, er de faktisk ganske enkle å forstå:

  • skins: endre utseendet til karakteren din.
  • Teksturer: endre verdens utseende ved å få blokker og skapninger til å se annerledes ut.
  • verdener: legg til tilpassede verdener å spille i, og kan også endre spill som en ekte mod.
  • mashups: inkluderer en blanding av skinn, teksturer og verdener i en temapakke.

Siden tilleggsøkosystemet er lukket, er prosessen med å få tillegg mye enklere og tryggere enn å få mods for Java-versjonen. Det er ikke gratis, men det hele gjøres fra innsiden av Minecraft selv.

Det er enkelt å installere mods på Windows 10, Mobile og Xbox One-versjonene av Minecraft, men det er ikke gratis. Skjermbilder

  1. Start Minecraft på en plattform som har mottatt Better Together-oppdateringen (Windows 10, Xbox One, iOS, Android, etc.)
  2. Klikk butikk.

  3. Finn en hudpakke, teksturpakke, verden eller mashup du vil ha.
  4. Klikk Lås opp.

    Klikk på + øverst til høyre på skjermen for å kjøpe Minecoins hvis du ikke har nok. Du vil også motta forespørselen om å kjøpe Minecoins etter å ha klikket Lås opp hvis du ikke har nok.

  5. Tillegget installeres automatisk.

Sikkerhetsbekymringer for Minecraft Mods, Textures, Skins og Modpacks

Mens Minecraft mods vanligvis er ganske trygge, er det alltid risiko forbundet med å laste ned og installere filer du finner på Internett. Noen av de viktigste bekymringene er:

  • Mods i seg selv kan inneholde skadelig programvare, spionprogramvare eller virus.
  • Nettstedet du laster ned et mod fra kan være infisert eller kan være et ondsinnet nettsted som med vilje infiserer datamaskinen din.
  • Mods kan inneholde upassende innhold eller ikke fungere som annonsert.
  • Mods kan potensielt ødelegge Minecraft-spillet ditt gjennom en uforutsett interaksjon mellom spillfilene.

De fleste av disse potensielle problemene kan unngås ved bare å laste ned Minecraft mods fra anerkjente kilder. Hvis et mod er kjent, og skaperen av mods har et offisielt nettsted, er det alltid det tryggeste stedet å laste ned fra.

Hvis du ikke er sikker på om en mod er trygg eller ikke, er det vanligvis det beste alternativet å se på et nettsted som The Minecraft Forum. Dette lar deg dra nytte av kunnskapen og opplevelsen fra Minecraft-samfunnet, men det er fortsatt noen viktige ting å huske på:

  • Unngå å laste ned mods som ble lagt ut av splitter nye forumkontoer.
  • Unngå å laste ned mods uten kommentarer.
  • Se etter mods som har eksistert en stund og som har en rekke positive kommentarer og ingen kommentarer som indikerer tilstedeværelsen av et virus, skadelig programvare eller upassende innhold.

Noen gode ressurser for å finne trygge Minecraft-mods inkluderer:

  • Minecraft Forum
  • Planet minecraft
  • Curse Forge

Hvis du finner et Minecraft mod-nettsted som du ikke er sikker på, kan du sjekke denne listen over usikre og ulovlige mod-nettsteder på Github. Listen er ikke uttømmende, men hvis et nettsted vises på den, er det bedre å lete etter moden du vil ha et annet sted.

En annen god ide er å se etter videoer på YouTube før du laster ned et mod. Dette gjør at du kan se hva mod ser ut i aksjon, sjekk at det ikke er noen form for upassende innhold, og også bekrefte at mod er faktisk ekte.


Legg igjen en kommentar