Hvordan sette opp og bruke TeamSpeak

Du vil starte en gruppe med vennene dine for online spill, eller du er en profesjonell forretningsmann, og du vil opprette en gruppe for intern kommunikasjon. TeamSpeak er en av de ledende plattformene som tilbyr den slags service og funksjonalitet. Det er en tjeneste som tilbyr apper for datamaskiner og mobile enheter for å tillate brukere å kommunisere mellom dem ved å bruke banebrytende VoIP-teknologi for talesamtaler av høy kvalitet. Slik konfigurerer du og bruker den.


Hva du trenger

Følgende er ting du trenger for god stemmekommunikasjon ved hjelp av TeamSpeak.

  • Systemkravene for både server og klient for TeamSpeak 3 er ganske lette. Du kan få ting til å fungere selv med en Pentium 4 med en klokkehastighet på minst 800 MHz (ikke rart hvordan det fungerer så bra på Android-telefoner og iPhone), 128 MB minne (512 anbefales) og 5 MB harddisk rom. Det er det samme for alle plattformer.
  • Du trenger en Internett-tilkobling med tilstrekkelig båndbredde for VoIP. Hvis du spiller online, er båndbredden som kreves for TeamSpeak sammenlignet med den du allerede bruker, ubetydelig. Så båndbredde bør ikke være et problem for online spillere.
  • TeamSpeak-programvaren (klient), som er tilgjengelig for nedlasting gratis.
  • Du trenger en TeamSpeak-server, som er et sentralt element for at talekommunikasjon skal finne sted. Les nedenfor for mer.
  • Du trenger et team, en gruppe mennesker som er villige til å kommunisere og installere klienten.

Få en TeamSpeak-server

Dette er den mest spennende delen av jobben. Det er forskjellige scenarier her, avhengig av hvordan du vil bruke tjenesten og i hvilken sammenheng.

Appene er tilgjengelige fritt, og bare tjenesten betales. Nå hvis du kan være vert for en server selv, får du serverprogramvaren gratis. Du må betale for tjenesten månedlig, i tilfelle du er en profesjonell som ønsker å drive saken i virksomheten din. Sjekk nettsiden deres for priser. Vær oppmerksom på at i dette tilfellet må du la serverdatamaskinen være på og tilkoblet 24/7. Vær også oppmerksom på at hvis du er en ideell organisasjon eller gruppe, har du gratis lisenser.

Nå hvis du ikke vil bli plaget med å kjøre serveren din, kan du leie en. Det er mange TeamSpeak-servere som tilbyr tjenester for noen klienter. Du betaler for tjenesten månedlig. Typiske verdier vil være rundt $ 10 for 50 brukere i en måned. Søk i TeamSpeak-serverne for å finne dem.


Laste ned og installere klienten

Det er enkelt å laste ned og installere TeamSpeak-klientappen. Gå til nedlastingssiden til TeamSpeak-nettstedet. Plattformen din (enten Windows, Mac eller Linux) bør være oppført med tilgjengelige versjoner.

TeamSpeak-klientappen for Android-enheter kan også fås fra Google Play og den for iPhone på Apple App Store.

Sette opp TeamSpeak-appen

Når du har startet den nedlastede installasjonsfilen, blir du bedt om å lese ansvarsfraskrivelsen og juridiske betingelser og godkjenne som vanlig. Installasjonssekvensen er ganske vanlig og enkel, men det er visse parametere du må angi riktig.

Installasjonsveiviseren ber deg om å:

  • Velg et kallenavn
  • Spesifiser mikrofoninnstilling
  • Test mikrofonen din
  • Spesifiser tastatur hurtigtaster, hvis noen
  • Velg en lydpakke for varsler
  • Velg eventuelle plugin-moduler

Bruke TeamSpeak-appen

Det første du må gjøre når du bruker TeamSpeak er å koble til en server. Skriv inn serveradressen, kallenavnet og passordet ditt. Da er du koblet til den gruppen og kan begynne å kommunisere. Resten kan gjøres raskt med dette enkle og brukervennlige grensesnittet. Del serveradressen med vennene du vil kommunisere med.


Legg igjen en kommentar