ASPX-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

Hva å vite

  • En ASPX-fil er en Active Server Page Extended-fil.
  • Åpne en med nettleseren din eller en tekstredigerer som Notepad ++.
  • Konverter den til HTML, ASP og andre lignende formater ved hjelp av Visual Studio.

Denne artikkelen forklarer hva ASPX-filer er og hvordan de brukes, hva du skal gjøre hvis du laster ned en ved en feiltakelse, og hvordan du konverterer en til et mer brukbart format.


Hva er en ASPX-fil?

En fil med ASPX-filtypen er en Active Server Page Extended-fil som er designet for Microsofts ASP.NET-rammeverk. De kalles også .NET-webskjemaer. Selv om de ser ganske like ut, er ikke ASPX-filer de samme som Web Handler-filene ASHX.

ASPX-filer genereres av en webserver og inneholder skript og kildekoder som hjelper til med å kommunisere til en nettleser hvordan en webside skal åpnes og vises.

Derek Abella / Web

Oftere enn ikke, vil du sannsynligvis bare se utvidelsen .ASPX i en URL eller når nettleseren din ved et uhell sender deg en ASPX-fil i stedet for den du trodde du lastet ned.


Hvordan åpne nedlastede ASPX-filer

Hvis du har lastet ned en ASPX-fil og forventet at den skulle inneholde informasjon (som et dokument eller andre lagrede data), er det sannsynlig at noe er galt med nettstedet, og i stedet for å generere brukbar informasjon, ga den denne server-filen i stedet.

I så fall er et triks å bare gi nytt navn til ASPX-filen til det du forventer at den skal være. For eksempel, hvis du forventet en PDF-versjon av en regning fra din online bankkonto, men i stedet fikk en ASPX-fil, er det bare å gi filen nytt navn som bill.pdf og deretter åpne filen. Hvis du forventet et bilde, kan du prøve å gi nytt navn til ASPX-filen image.jpg. Du får ideen.

Endre navn på ASPX til PDF.

For å gi nytt navn til filen, må datamaskinen være konfigurert for å vise deg filtypen. For å gjøre dette, åpne dialogboksen Kjør (WIN + R) og skriv inn kontrollmapper. Bruk Vis-menyen til å finne Skjul filetternavn for kjente filtyper - fjern avmerkingen og bruk endringene.

Problemet her er at noen ganger ikke serveren (nettstedet du får ASPX-filen fra) navngir den genererte filen (PDF, bildet, musikkfilen osv.) Og presenterer den for nedlasting som den skal . Du tar bare det siste trinnet manuelt.

Du kan ikke alltid endre en filtype til noe annet og forvente at den fungerer under det nye formatet. Denne saken med en PDF-fil og ASPX-filtypen er en veldig spesiell omstendighet fordi det i utgangspunktet bare er en navngivningsfeil du løser ved å endre den fra .ASPX til .PDF.

Noen ganger er årsaken til dette problemet nettleser eller plugin-relatert, så du kan ha hell med å laste inn siden som genererer ASPX-filen fra en annen nettleser enn den du bruker nå. Hvis du for eksempel bruker Internet Explorer, kan du prøve å bytte til Chrome eller Firefox.


Hvordan åpne andre ASPX-filer

Å se en URL med ASPX på slutten, som denne fra Microsoft, betyr at websiden kjøres i ASP.NET-rammeverket:

https://www.microsoft.com/web/downloads/platform.aspx

Det er ikke nødvendig å gjøre noe for å åpne denne typen filer fordi nettleseren din gjør det for deg, enten det er Chrome, Firefox, Internet Explorer, etc.

Når nettleseren viser siden, ser den helt normal ut; slik ser kildekoden bak siden ut i det eksemplet:

ASPX Eksempeltekst.

Den faktiske koden i ASPX-filen behandles av webserveren og kan kodes i et hvilket som helst program som koder i ASP.NET. Microsofts Visual Studio er et gratis program du kan bruke til å åpne og redigere ASPX-filer. Et annet verktøy, selv om det ikke er gratis, er den populære Adobe Dreamweaver.

Noen ganger kan en ASPX-fil vises og innholdet redigeres med en enkel tekstfilredigerer. For å gå den veien, prøv en av våre favoritttekstredigerere.

Mange nettadresser ender på default.aspx fordi den filen fungerer som standardwebside for Microsoft IIS-servere (dvs. det er siden som åpnes når en bruker ber om nettstedets rotwebside). Det kan imidlertid endres til en annen fil av en administrator.

Vær forsiktig med å unngå å forveksle andre lignende filutvidelser for en som slutter med .ASPX. For eksempel ser ASX-filer ut som de kan være relatert til ASPX-filer, men de kan faktisk være Alpha Five Library midlertidige indeksfiler som bare fungerer i sammenheng med Alpha Anywhere-plattformen. Det samme gjelder for andre som ASCX.


Hvordan konvertere en ASPX-fil

ASPX-filer har et eksplisitt formål. I motsetning til bildefiler, som PNG, JPG, GIF, etc. der en filkonvertering beholder kompatibilitet med de fleste bilderedigerere og seere, slutter ASPX-filer å gjøre det de er ment å gjøre hvis du konverterer dem til andre filformater.

Konvertering av ASPX til HTML, for eksempel, vil sikkert få HTML-resultatet til å ligne ASPX-websiden. Siden elementene i ASPX-filene behandles på en server, kan du imidlertid ikke bruke dem riktig hvis de finnes som HTML, PDF, JPG eller andre filer du konverterer dem til på datamaskinen din.

Men gitt at det er programmer som bruker ASPX-filer, kan du lagre ASPX-filen som noe annet hvis du åpner den i en ASPX-editor. Visual Studio kan for eksempel lagre åpne ASPX-filer som HTM, HTML, ASP, WSF, VBS, ASMX, MSGX, SVC, SRF, JS og andre.


Legg igjen en kommentar