Hvordan sette opp og bruke Google Drive på Mac

Å sette opp Google Drive på Mac-en din gir deg gratis skybasert lagring som du har tilgang til fra andre Mac-er, PC-er, iOS- og Android-enheter.

Med Google Drive kan du lagre og dele data mellom de forskjellige enhetene dine og la venner og kollegaer få tilgang til informasjon du legger ut for deling.

Etter at du har installert Google Drive på din Mac, ser det ut til å være bare en annen mappe. Du kan kopiere dataen til den, organisere den med undermapper og slette elementer fra den. Ethvert element du plasserer i Google Disk-mappen kopieres til Googles skylagringssystem, som du har tilgang til fra hvilken som helst støttet enhet.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder Mac-maskiner som kjører macOS Catalina (10.15) gjennom OS X Yosemite (10.10).


Hvordan bruke Google Drive

Google Drive er godt integrert med andre Google-tjenester, inkludert Google Docs, den skybaserte verktøypakken som inkluderer Google Docs, en tekstbehandler, Google Sheets, et elektronisk regneark og Google Slides, en skybasert presentasjonsapp.

I tillegg gir den et valgfritt alternativ for sikkerhetskopiering og synkronisering av datamaskinens filer, bilder og andre data du spesifiserer.

Google Drive gratis lagring og Google One-planer

Du får 15 GB ledig lagringsplass med Google Disk, men lagringen deles av Google Disk, Gmail og Google Photos. Hvis dette beløpet ikke er tilstrekkelig, kan du kjøpe mer plass fra Google One, fra 100 GB for $ 1.99 per måned opp til 30 TB for $ 299.99 per måned.


Slik installerer du Google Disk

Hvis du ikke har installert Google Disk tidligere:

  1. Start nettleseren din og gå til nedlastingssiden for Google Drive.
  2. Klikk på Last ned for å få en personlig Drive-konto etter det trykker du på Sikkerhetskopiering og synkronisering.

  3. Les og godta vilkårene før du trykker Enig og last ned som starter nedlastingen av Google Drive for din Mac.

    Google Drive-installasjonsprogrammet lastes ned til nettleserens nedlastingssted, vanligvis Mac-nedlastingsmappen.

  4. Når nedlastingen er fullført, finn og dobbeltklikk installasjonsprogrammet du lastet ned. Filen heter InstallBackupAndSync.dmg.

  5. Klikk og dra fra installasjonsvinduet som åpner Sikkerhetskopiering og synkronisering fra Google ikonet til applikasjonsmappen.


Første oppstart av Google Disk

Første gang du starter Google Drive, må du gå gjennom noen få trinn for å konfigurere den. Etter det er det enkelt å få tilgang til Google Disk.

  1. Start Google Disk or Sikkerhetskopiering og synkronisering fra Google, ligger ved /Applikasjoner.

  2. Klikk Åpne på advarselen som ser ut til å være forsiktig Google Drive er et program du lastet ned fra internett.

  3. Klikk Kom i gang i vinduet Velkommen til sikkerhetskopiering og synkronisering.

  4. Logg på Google-kontoen din. Hvis du allerede har en Google-konto, skriv inn e-postadressen din og klikk på neste knapp. Hvis du ikke har en Google-konto, kan du opprette en nå.

  5. Skriv inn passordet ditt og klikk Logg inn.

  6. Velg meldingen i meldingen om valg av mapper for kontinuerlig sikkerhetskopiering til Google Disk HAR DET.

  7. Sett en hake ved siden av filene du vil synkronisere, og sikkerhetskopier til Google Disk og klikk neste. Se de andre alternativene og velg de du vil bruke. Du kan når som helst endre disse innstillingene.

  8. Klikk Har det for å synkronisere filer fra Min stasjon til en mappe på datamaskinen din.

  9. Klikk Start i neste skjermbilde for å legge til en Google Drive-mappe i Mac-hjemmemappen din.

Installasjonsprogrammet avsluttes ved å legge til et menylinjeelement og opprette Google Drive-mappen under hjemmekatalogen.


Bruke Google Drive på din Mac

Hjertet i å jobbe med Google Drive er Google Drive-mappen, hvor du kan lagre varer du vil lagre i Google-skyen, samt dele med andre du utpeker. Mens Google Disk-mappen er der, bruker du mye av tiden din. Bruk menylinjeelementet til å utøve kontroll over Google Disk.

Menyfelt på Google Drive

Menylinjeposten gir deg rask tilgang til Google Drive-mappen som ligger på din Mac. Den inkluderer også en lenke for å åpne Google Drive i nettleseren din. Den viser nylige dokumenter du har lagt til eller oppdatert, og forteller deg om synkroniseringen til skyen er fullført.

Kanskje noe som er viktigere enn statusinformasjonen og stasjonskoblingene i menyfeltet på Google Drive er det å ha tilgangen til flere innstillinger.

  1. Klikk på Google Disk menylinjeelement for å åpne en rullegardinmeny.

  2. Klikk på vertikal ellips øverst til høyre for å vise en meny som inkluderer tilgang til hjelp, Google Drive-innstillinger, tilbakemelding for Google og å avslutte Google Drive-appen.

  3. Klikk på Preferanser punktet.

  4. Vinduet for innstillinger for Google Drive åpnes og viser et grensesnitt med tre faner.
    • Min Mac: Lar deg spesifisere hvilke mapper i Google Drive-mappen som automatisk synkroniseres til skyen. Standard er at alt i mappen synkroniseres automatisk, men hvis du foretrekker det, kan du bare spesifisere bestemte mapper som skal synkroniseres.
    • Google Disk: Lar deg koble fra Google Disk-mappen for Google-kontoen din. Når de er koblet fra, forblir filene i Mac-stasjonen Google Drive-mappen på din Mac, men blir ikke lenger synkronisert med online-dataene i Googles sky. Du kan koble til igjen ved å logge på Google-kontoen din.
    • innstillinger: Lar deg konfigurere nettverksinnstillinger om nødvendig og kontrollere båndbredde, noe som er praktisk hvis du bruker en treg tilkobling eller en som har datahastighetsgrenser. Til slutt kan du konfigurere Google Drive til å starte automatisk når du logger på Mac-en, viser filsynkroniseringsstatus og viser bekreftelsesmeldinger når du fjerner delte elementer fra Google Drive. Innstillinger-fanen er også plassen du kan oppgradere lagringsplassen til en annen plan.

Det er alt der er til det.

Mac-en din har nå ekstra lagringsplass tilgjengelig i Googles sky som kan brukes som du ønsker. En av de beste bruksområdene til enhver sky basert lagringssystem er å koble lagringen til flere enheter for enkel tilgang til synkroniserte filer med alle enhetene dine: Mac-er, iPads, iPhones, Windows og Android-plattformer. Så sørg for å installere Google Drive på en hvilken som helst enhet du eier eller har kontroll over.

Det er andre skybaserte lagringssystemer du kanskje vil vurdere, inkludert Apples iCloud Drive, Microsofts OneDrive og Dropbox. Alle tilbyr en brukbar form for skybasert lagring for Mac-brukere.


Legg igjen en kommentar