Bruke AirDrop til å overføre filer

AirDrop er Apples proprietære trådløse teknologi du kan bruke til å dele bestemte typer filer med kompatible Apple-enheter som er i nærheten - enten de tilhører deg eller til en annen bruker.

AirDrop er tilgjengelig på iOS-mobilenheter som kjører iOS 7 og nyere, og på Mac-datamaskiner som kjører Yosemite og nyere. Du kan til og med dele filer mellom Mac-er og Apple-mobile enheter, så hvis du for eksempel vil overføre et bilde fra iPhone til Mac, er det bare å fyre opp AirDrop og gjøre det. Bruk AirDrop-teknologi til å sende bilder, nettsteder, videoer, steder, dokumenter og mye mer trådløst til en iPhone, iPod touch, iPad eller Mac i nærheten.


Hvordan AirDrop fungerer

I stedet for å bruke en internettforbindelse for å flytte filene, deler lokale brukere og enheter dataene ved hjelp av to trådløse teknologier - Bluetooth og Wi-Fi. En av hovedfordelene ved å bruke AirDrop er at den negerer behovet for å bruke internettforbindelse eller ekstern skylagringstjeneste for å overføre filer. 

AirDrop setter opp et trådløst lokalt nettverk for å distribuere filer sikkert mellom kompatibel maskinvare. Det er fleksibelt i hvordan filer kan deles. Du kan enten sette opp et AirDrop-nettverk som skal deles offentlig med alle i nærheten eller bare med kontaktene dine.


Apple-enheter med AirDrop-kapasitet

Alle nåværende Mac-er og iOS-mobilenheter har AirDrop-funksjonalitet. Når det gjelder eldre maskinvare, er AirDrop tilgjengelig på Mac-maskiner som kjører OS X Yosemite eller nyere, og på følgende mobile enheter som kjører iOS 2012 eller nyere:

  • iPhone 5 eller nyere
  • iPod touch 5
  • iPad 4 eller nyere
  • iPad mini

Hvis du er usikker på om enheten din har AirDrop:

  • På Mac-en dinklikk Go i menylinjen i Finder. Hvis Airdrop er i den Go -menyen kan Macen bruke AirDrop.
  • På en iOS-mobilenhet - iPhone, iPad eller iPod touch - åpne kontroll~~POS=TRUNC. Hvis AirDrop er i kontrollsenteret, kan enheten bruke AirDrop. På enheter som kjører iOS 10 og eldre, få tilgang til kontrollsenteret ved å sveipe opp fra bunnen av skjermen. På enheter som kjører iOS 11, sveip ned fra øverste høyre hjørne for å få tilgang til Kontrollsenter, og trykk deretter på Mobilikon for å vise en meny som inneholder AirDrop. Klikk Airdrop og velg ett av tre alternativer: Motta av, Kun kontakter og Alle.

For at AirDrop skal fungere skikkelig, må enhetene være innenfor 30 fot av hverandre, og Personal Hotspot må være slått av i mobilinnstillingene til alle iOS-enheter.


Hvordan sette opp og bruke AirDrop på en Mac

Klikk på for å sette opp AirDrop på en Mac-datamaskin Go > Airdrop fra Finder-menylinjen for å åpne et AirDrop-vindu. AirDrop slås på automatisk når Wi-Fi og Bluetooth er slått på. Hvis de er slått av, klikker du på knappen i vinduet for å slå dem på.

Nederst i AirDrop-vinduet kan du veksle mellom de tre AirDrop-alternativene. Innstillingen må være enten Kun kontakter eller Alle for å motta filer.

AirDrop-vinduet viser bilder for AirDrop-brukere i nærheten. Dra filen du vil sende til AirDrop-vinduet og slipp den på bildet av personen du vil sende den til. Mottakeren blir bedt om å godta varen før den lagres med mindre mottakerenheten allerede er logget på iCloud-kontoen din.

De overførte filene ligger i nedlastingsmappen på Mac.


Hvordan sette opp og bruke AirDrop på en iOS-enhet

For å konfigurere AirDrop på en iPhone, iPad eller iPod touch, åpne Kontrollsenter. Tving trykk på mobilikonet, trykk på AirDrop og velg om du bare vil motta filer fra personer i Kontrakts-appen din eller fra alle.

Åpne dokument-, foto-, video- eller andre filtyper på iOS-mobilenheten din. Bruke Dele ikonet som vises i mange av iOS-appene for å starte overføringen. Det er det samme ikonet du bruker til å skrive ut - en firkant med en pil som peker oppover. Når du har slått på AirDrop, åpner Del-ikonet et skjermbilde som inkluderer en AirDrop-seksjon. Trykk på bilde av personen du vil sende filen til. Apper som inkluderer Del-ikonet er Notes, Photos, Safari, Pages, Numbers, Keynote og andre, inkludert tredjepartsapper.

De overførte filene ligger i den aktuelle appen. For eksempel vises et nettsted i Safari, og et notat vises i Notes-appen.

Hvis den mottakende enheten er konfigurert til å bruke Kun kontakter, skal begge enhetene være logget på iCloud for å fungere skikkelig.


Legg igjen en kommentar