Minecraft Realms: Er de verdt det?

Å spille Mojang's Minecraft med venner kan være vanskelig og kostbart, avhengig av hvordan du konfigurerer det. Utvikleren opprettet Minecraft Realms for å forenkle oppsettet og gi en enkel måte å spille med opptil 10 av vennene dine.


Hva er et Minecraft-rike?

Minecraft Realms er Mojangs svar på å være vert for en Minecraft-server. Å spille Minecraft med venner over internett har aldri vært enklere. For et gebyr på $ 7.99 per måned eller en engangsbetaling for 30-, 90- eller 180-dagers planer, setter Mojang opp og er vert for en privat, alltid online server for deg og dine venner. Bare personer du inviterer kan spille i din verden, og vennene dine spiller gratis i ditt rike.

Hver server har funksjonene du vanligvis finner i en typisk Minecraft-opplevelse pluss mer. Alle Minecrafts forskjellige spillmoduser (Survival, Creative, Adventure og Spectator) er tilgjengelige. I tillegg lastes minispill støttet av Mojang på Minecraft Realms-oppsettet.

Minecraft Hardcore Mode er foreløpig ikke tilgjengelig i Realms.


Fordelene med Minecraft Realm Play

Et stort pluss å bruke Minecraft Realms i stedet for en tredjeparts server er bekvemmelighet. Når du optimaliserer en tredjepartsserver, må du vanligvis gå til et nettsted for å justere innstillingene, i håp om å finne det perfekte oppsettet.

Med Minecraft Realms er alt optimalisert i selve Minecraft-klienten. Hvis du vil invitere en person til serveren din eller bytte til et minispill som Mojang har levert, laste opp din egen verden eller tilpasse noe annet, gjør du alt i klienten.

En betydelig ulempe med å bruke Realms er mangel på støtte for mods. Ettersom modifikasjoner av spillet er en stor del av Minecraft-opplevelsen, kan dette føre til problemer for spillere som ønsker å spille noe som Aether Mod, for eksempel med vennene sine.


Minecraft Realms Security

Hvis du er redd for å starte en server fordi du tror ubudne gjester kan ødelegge verden din, må du ikke bekymre deg. Når du bruker et Minecraft Realm for serveren din, er det bare spillere som er invitert av deg som kan delta. Som vert kan du enkelt legge til og fjerne folk fra en sikker liste.

Verdener sikkerhetskopieres automatisk for serversikkerhet.

Du kan invitere opptil 200 spillere til å få tilgang til serveren din, selv om bare 10 kan spille til enhver tid.


Kompatibilitet med Minecraft Realms-plattform

To versjoner av Minecraft Realms er tilgjengelige fra Mojang:

  • Minecraft Realms versjon for mobile enheter, konsoller og Windows 10-plattformer
  • Minecraft: Java Edition for PC-, Mac- og Linux-plattformer

De to versjonene er inkompatible, så spillere som bruker Minecraft: Java Edition på en Mac eller pre-Windows 10-datamaskin, kan ikke spille med spillere på en mobil enhet eller konsoll.

Samlet sett er Minecraft Realms et verdifullt og offisielt svar på å opprette og administrere en server for Minecraft hvis du vil ha en enkel spillopplevelse. Hosting din egen server gir et brukervennlig alternativ til tredjeparts serververter.

Imidlertid er Minecraft Realms ikke for alle. Hvis du er på scenen for modding, bør du holde deg til en vert som tillater disse justeringene.


Legg igjen en kommentar