Hvordan selge på eBay

eBay er en absolutt gigant når det gjelder kjøp og salg på nettet. Fullverdige detaljhandelsalternativer og den vanlige mannen i gata kan begynne å selge på eBay innen få minutter. Du trenger ikke noe spesielt utstyr, og du trenger absolutt ikke å vite noe teknisk.

Mens du kan selge fra eBay-mobilappen, er det best å få tak i ting på skrivebordet først, med det komplette settet med kontroller. Når du blir mer vant til å selge, er appen en fin måte å raskt legge ut ting for salg.


Hvordan selge på eBay

  1. Åpne nettleseren din og gå til eBay. Velg når du ankommer Min eBay øverst til høyre for å logge på.

  2.  eBay vil lede deg til påloggingssiden. Skriv inn kontoinformasjonen din for å fortsette.

  3. Etter at du har logget på, blir du sendt til Min eBay-side. Velg Selg øverst til høyre på skjermen for å starte oppføringen.

  4. Den første siden du ser er et søk. eBay har en enorm produktdatabase fullpakket med informasjon som kan hjelpe deg med å fylle ut oppføringen. Hvis varen din er i databasen, kan salgsprosessen gå mye raskere.
  5. Som standardteksten antyder, kan du skrive inn en UPC (strekkode), ISBN (for bøker) eller annet identifikasjonsnummer i søket. Dette er vanligvis den mest direkte måten å finne varen din på. Hvis den ikke har et slikt nummer, kan du alltid skrive inn en klar og kort beskrivelse, og eBay vil prøve å velge en god match.

  6. Når du skriver inn søket, vil eBay tilby mulige kategorier for varen din. De blir oppført rett under beskrivelsen du skriver inn. Ta en titt, og se om noen ser ut til å matche det du selger. I tilfelle du finner en god match, ​​velg den. Å gjøre det vil føre deg videre i et oppføringsskjema.

  7. I tilfelle du ikke så kategorien din dukke opp, eller du bare trykte Enter uansett, vil du finne deg selv på en side med mulige produktmatcher. Se gjennom for å se om en er identisk med varen din. Informasjonen gitt ved siden av bildet vil fylle oppføringen din og gi deg et godt springpunkt. Ikke bekymre deg hvis det er noe som ikke stemmer fullt ut. Du kan endre det i neste trinn.

    Hvis du ikke fant noe bra, fortsett å rulle til bunnen av siden og velg Fortsett uten å velge et produkt.

  8. Du kommer frem til det faktiske oppføringsskjemaet ditt. Forsikre deg om at tittelen din er riktig, siden den kan ha blitt endret i søkeprosessen. Dette er hva folk vil se når de søker. Det er også ordene eBays-søk vil bruke for å matche folk med varen din.

    eBay har faktisk to former: et raskt oppføringsverktøy og det avanserte bildet ovenfor. Det er en god ide å bytte til den avanserte via lenken øverst til høyre på siden, da den gir flere alternativer som kan hjelpe varen din å bli funnet.

  9. Du vil legge merke til underteksten med en pris ved siden av. eBay har noen noteringsalternativer med pris vedlagt. Du trenger ikke å bruke disse, men det kan være fornuftig i noen tilfeller.
  10. Forsikre deg om at varen din er i riktig kategori. Hvis den ikke er det, velg Endre kategori for å finne en bedre passform.

    eBay har mange mulige kategorier, så det kan være lurt å ta deg tid og se gjennom. Du kan også legge til en annen kategori mot et gebyr. Det er vanligvis ikke nødvendig, men det kan hjelpe varen din til og vises i flere søk.

  11. Legg til et ISBN eller UPC, hvis det er aktuelt for varen din.
  12. Beskriv tilstanden til varen din. Vanligvis har eBay flere kvalitetsnivåer for brukte varer, mens nye varer ikke krever beskrivelse.

    Prøv å være så nøyaktig som mulig her. Kjøpere liker ikke å føle seg lurt eller at de ikke fikk det de betalte for. Alle vil være mye lykkeligere i det lange løp hvis du informerer om alt på forhånd.

  13. Ta bilder av alle aspekter av varen potensielle kjøpere vil være interessert i, som inkluderer alle kule funksjoner, samt mangler. Du kan ha opptil tolv bilder, så ikke vær redd for å dekke så mye som mulig.

    Sørg for at du har varen din i et godt opplyst rom. Blitsen kan noen ganger forstyrre eller forvride bildet, så det er best å slå det av og bruke lyset i rommet.

  14. Når du har tatt alle bildene dine, kan du laste dem opp til datamaskinen din. Du kan til og med bruke en tjeneste som Dropbox.
  15. Tilbake på oppføringen din, fjern eventuelle lagerbilder som allerede er i delen. Velg deretter Legg til bilder for å bla til de nye elementbildene.

  16. Velg og last opp bildene dine til eBay. Når du har lastet dem inn, kan du klikke og dra for å omorganisere bestillingen.
    Det er en god ide å ha et pent komplett bilde av elementet som det første bildet, siden det er det som vises i søk.
  17. Den neste delen av oppføringen din dekker detaljene. Disse kommer til å være forskjellige for hver oppføring fordi de er basert på varens kategori. Du trenger ikke fylle ut hvert felt her. Tanken er å gi så mange søkbare detaljer som mulig mens du informerer kjøperne så mye som mulig.

    Eksemplet her er for en bok, så det er felt for forfatter, forlag, emne, språk og årstrykk. Andre kategorier kan ha flere eller færre alternativer, og de vil sikkert dekke annen informasjon.

  18. Varebeskrivelsen kommer neste, som du kan tenke på som salgshøyde. Skriv en klar beskrivelse som dekker nøyaktig hva varen er og eventuelle skader eller mangler. Dette er også tiden for å pynte litt og snakke opp varen din til å høres tiltalende ut, men ikke lyve om den.

  19. Nå er det på tide å sette pris. eBay tilbyr to salgsalternativer. Du kan følge den mer tradisjonelle auksjonsruten, eller du kan sette varen opp til en fast "Buy It Now" -pris og vente på en kjøper.
    Før du går videre, gjør litt undersøkelser. Gjør et søk på eBay for å se hva lignende varer går til. eBay har til og med en funksjon for å slå opp bare solgte oppføringer. Prøv å få en god ide om markedet, og kom tilbake til oppføringen din.

    PayPal er standard betalingsmåte for begge typer oppføringer, og det er lett den beste måten å bli betalt på eBay.

    Ikke bekymre deg for omsetningsavgift. Det er bare for profesjonelle butikker.

  20. For faste prisoppføringer:
    • Bestem lengden på oppføringen din. Generelt er det en god ide å la varer med fast pris være lenger, så velg 30 dager or Bra til annullert, som er de vanligste valgene.
    • Angi en pris for varen din, og kryss av i boksen for å la kjøpere komme med tilbud. Dette kan være en fin måte å få varen din solgt raskt på.
    • Du kan også angi at eBay automatisk skal godta eller avslå tilbud over og under et bestemt punkt. Ellers får du en e-post som forteller deg at du har et tilbud, og du kan velge hvordan du skal håndtere det.

  21. For oppføringer i auksjonsstil:
    • Du kan velge å ta med mange av de faste listefunksjonene. Disse deaktiveres så snart noen byr, men det gir deg muligheten til å selge varen med en gang.
    • Standardlengden for en auksjon er 7 dager, selv om du kan justere det etter behov.
    • Prøv å sette en startpris som er lav nok til å oppmuntre bud, men ikke så lav at det ikke er noe håp om å nå ditt salgsmål.
    • Hvis du virkelig er bekymret for at varen går for lavt, kan du alltid sette en reservepris som du minimum vil ta. Imidlertid kommer det et noteringsgebyr, og det kan motvirke budgivere.

  22. Nå kommer frakt. Hvis du er usikker på hva fraktkostnadene skal være, velger du Beregn frakt for å åpne en kalkulator i et nytt vindu. Kalkulatoren viser en tabell med priser basert på forskjellige fraktalternativer. Bruk den til å finne ut en rimelig frakttjeneste.

    Gratis frakt er alltid et alternativ for å lokke kjøpere, og det er mange selgere som ruller fraktkostnader inn i prisen på varene sine for å bruke gratis frakt som en markedsføringstaktikk. Andre faste fraktløsninger bør være reservert for salgsfremmende formål eller når du bruker en tjeneste som faste bokser fra USPS.

  23. Håndteringstid refererer til tiden mellom slutten av oppføringen og når du sender. eBay pleier å belønne en behandlingstid på 1 virkedag, men to dager kan også være i orden.

  24. Du kan også velge å sende internasjonalt med eBays Global Shipping Program. Du trenger ikke å håndtere toll eller oppblåste internasjonale kostnader. Bare merk av i boksen, så vil eBay gi deg en adresse i USA å sende til. De vil håndtere å få varen til kjøperen din.
    Velg en by langt fra deg for å få eksempler på priser. Siden du ikke vet hvem som vil kjøpe varen din, er det alltid best å se det verste tilfellet.
  25. Velg pakkens vekt og dimensjoner. Mesteparten av tiden vil du ikke ha varen pakket enda, så disse blir et estimat. Dette estimatet er hva eBay vil bruke til å beregne fraktkostnaden for kjøperen din. Hvis du får dette veldig galt, kommer du til å tape penger.
    Prøv å være nøyaktig, og når det er mulig, støt estimatene litt for å gjøre rede for de mange ting som kan gå galt når du kjøper fraktforsyninger. Husk at esker ikke er skreddersydd for varen din, og fraktforsyninger er ikke billige.
  26. Velg nederst på siden Forhåndsvisning for å se en nøyaktig forhåndsvisning av nøyaktig hvordan varelisten din vil se ut. Hvis alt ser riktig ut, velg Listepost for å ta oppføringen direkte.

    Hvis du vil fullføre oppføringen en annen gang, velger du Lagre som kladd.

  27. Gratulerer! eBay-oppføringen din er live, og potensielle kjøpere kan begynne å se den med en gang. Du kan nå administrere oppføringen og vise bud, sidevisninger og overvåkere fra Mitt eBay-dashbord.
  28. Velg Min eBay øverst til høyre på siden, og velg deretter Selge > Aktiv på venstre side av dashbordet for å se alle dine aktive oppføringer.

    Hver oppføring viser deg viktig informasjon om varelisten, inkludert statistikk over hvor mange visninger, seere og bud varen din har, forutsatt at den er på auksjon. Bruk denne informasjonen til å bestemme hvordan oppføringen din fungerer, og om den vil selge.

  29. Len deg tilbake, slapp av, og vent til varen din selges! Sørg for å svare raskt på spørsmål du mottar fra potensielle kjøpere, og vær alltid høflig.
  30. Når varen din selges, velger du Solgt kategorien i Min eBay for å finne varen din. Varens oppføring vil gi deg muligheten til å skrive ut en fraktetikett når du er betalt. Så, pakk varen din med etiketten vedlagt, og send!


En kommentar om “Hvordan selge på eBay”

  1. Hei. Hvordan er det å selge ut fra/ kjøpe fra Norge? Mtp porto, avgift, toll osv. Ser mange «advarer» mot å kjøpe fra Norge, da det blir dyrt.

    Svar

Legg igjen en kommentar