Hvordan lage tale- og videosamtaler på Facebook

Gå til Facebook for å ringe gratis video- og lydanrop fra deres nettside og app, eller Facebook Portal-enheten. Dette betyr at du kan ringe gratis Internett med Facebook-vennene dine uansett hvor du er. Det er enkelt å foreta tale- og videosamtaler med Facebook, siden det fungerer nesten på samme måte, uansett hvor du får tilgang til Facebook - det være seg fra datamaskinen eller telefonen eller nettbrettet.


Krav til Facebook-samtaler

Facebook-mobilappen og mobilnettstedet støtter ikke lyd- eller videosamtaler. Det du trenger er tilgang til enten Facebook-skrivebordssiden eller meldingsappen kalt Messenger.

Messenger fungerer på datamaskiner på Messenger.com, eller du kan laste ned Messenger til datamaskinen din. En annen måte å bruke Facebook-talesamtaler eller videosamtaler på er å få Messenger-appen på telefonen eller nettbrettet. Den er tilgjengelig for iOS og Android.

Når du foretar en VoIP Facebook-samtale fra en mobil enhet, bruker du enhetens mobildataplan, slik at den ikke teller med taleminuttene du er begrenset til av operatøren din. Hvis du bruker Facebook som ringer via Wi-Fi, teller det ikke med mobildatabruk.

Den samme appen brukes til både videosamtaler og lydanrop, så du trenger ikke en egen Facebook-app for hver. For å ha en privat videochat med noen via Facebook, bruk den samme Messenger-appen som lar deg ringe.

Ikke alle enheter som kjører Messenger-appen kan foreta video- og taleanrop. Noen støtter bare tekstmeldinger.

Du kan ikke foreta en videosamtale uten kamera, og lydanrop er heller ikke mulig uten mikrofon. Enheten din må ha disse maskinvarene enten innebygd eller plugget inn eksternt for å ringe til en annen bruker.


Foreta taleanrop på Facebook

Hvis du vil ringe gratis fra Facebook.com, Messenger.com eller Messenger-appen, åpner du en samtale med mottakeren og velger telefon ikonet øverst i meldingsboksen.

Mens du er i en taleanrop på Facebook, velger du video knappen for å be om at mottakeren aktiverer video på deres side. Hvis de gjør det, blir lydanropet ditt konvertert til en videosamtale.

Facebook-taleanrop fungerte tidligere i Facebook-appen i 2013. Nå kan du imidlertid bare ringe lyd med Facebook fra en telefon eller et nettbrett via Messenger-appen.


Foreta videosamtaler på Facebook

Å starte en videosamtale på Facebook er like enkelt som å ringe. Åpne en samtale med mottakeren, og velg deretter videokamera for å starte videosamtalen. Dette fungerer hvor som helst du har tilgang til anropsfunksjonene: Facebook.com, Messenger.com og stasjonære og mobile Messenger-apper.

Velg en under en videoanrop på Facebook video ikonet for å deaktivere videokameraet. Dette konverterer samtalen til en lydanrop.

Hjelp med Facebook-samtaler

Bruk av Facebooks video- og taleanropsfunksjoner krever at datamaskinen eller mobilenheten er riktig konfigurert for å godta disse forespørslene. Uten disse parametrene er på plass, kan du ikke snakke eller dele videoen din med Facebook-vennene dine.

Hvis du ringer en Facebook-samtale fra en datamaskin, må du sørge for at webkameraet og mikrofonen er riktig koblet til og fungerer. Hvis du bruker en nettleser til Facebook-samtalen, kan popup-blokkeringer forstyrre samtalen. Du må også aktivere nettleseren for å få tilgang til kameraet og mikrofonen, ellers kan den andre personen ikke se eller høre deg.

For eksempel, for å ringe Facebook-samtaler fra Chrome, tillat kamera- og mikrofonadgang for å tillate Facebook å bruke maskinvaren under samtalen. Chrome må også tillate popup-vinduer for Facebook eller Messenger for å sikre at samtaler kan komme gjennom.

Et annet eksempel der du trenger å sette opp riktige tillatelser, er når du bruker en iPad til å ringe en videosamtale eller taleanrop på Facebook. Åpen innstillinger > Messenger og aktiver Mikrofon og Kamera slik at vennene dine kan se og høre deg under en samtale. Lignende trinn er nødvendige for Android og andre mobile enheter.


Legg igjen en kommentar