SD-kortreparasjon: Slik løser du et ødelagt kort

SD-kort slutter å virke av mange grunner, inkludert skader, dataproblemer og kompatibilitetsproblemer. Men fordi disse kortene er designet for å være robuste og bærbare, er det mange datatilgangsproblemer som gjelder bruk på mange (og i noen tilfeller gamle) maskinvareplattformer, snarere enn til en mangel på kortet. Et SD-kort er en krysskompatibel lagringsenhet. Imidlertid får enheter med inkompatible filsystemer til å se ut som om problemet ligger på kortet og ikke hos de underliggende enhetene.

Brian Balster / Getty Images


Årsaker til at SD-kort ikke fungerer

SD-kort er i teorien praktisk talt uforgjengelig. Disse typer lagringsmedier tåler væske nedsenking og magneter godt. Hvis et kort ikke fungerer ordentlig, er oddsen god for at problemet er korrupsjon av filsystemet eller en inkompatibilitet mellom filsystemet og en gitt enhet eller datamaskin.

Hvordan fikse et SD-kort som ikke fungerer

I mange tilfeller gjenoppretter enkel feilsøking tilgang til kortet.

  1. Sett inn kortet igjen. Hvis du tar ut og setter inn kortet på nytt, eller endrer USB-huben som en SD-kortleser kobles til, slettes ofte forbigående feil.

  2. Se etter en låsebryter. Mange SD-kort inkluderer en sidebryter som fungerer som en låsebeskyttelse. Hvis enheten kan lese fra kortet, men ikke kan skrive til det, kan bryteren være i låst posisjon. Bytt den.

  3. Undersøk kortet for tegn på skade. Et sprukket hus antyder at flisen på innsiden er skadet. Manglende eller korroderte kontakter på kanten av kortet kan også begrense dets evne til å snakke med en enhet. Rengjør kontaktene med trykkluft og sett deretter inn kortet igjen, forutsatt at det ikke viser andre tegn på skade.

  4. Sjekk kortet for feil. Kommandoen chkdsk på Windows gjennomgår filens filsystem og korrigerer om nødvendig feil. SD-kort opplever noen ganger skrivefeil (for eksempel når kortet fjernes for tidlig før en skriv-fra-minne-transaksjon fullføres) som påvirker hele kortet, men som korrigeres gjennom chkdsk.

  5. Formater kortet på nytt. Et kort satt inn i et kamera eller annen enhet støtter formatering på enheten. Et kort beregnet for bruk på Windows-baserte datamaskiner støtter formatering ved hjelp av et Windows-kompatibelt filsystem. Omformatering av et SD-kort fjerner eksisterende data. Hvis en reformater ikke fungerer, er oddsen stor for at kortet blir skadet på en eller annen måte og må byttes ut enn repareres.

    En enhet kan formatere et kort ved hjelp av et filsystem som Windows, macOS eller Linux ikke kan forstå. Denne filsystemkompatibiliteten gjenspeiler ikke et kortproblem, men kan være en programvareutfordring mellom datamaskinen og en annen enhet. Hvis du formaterer et kort til et datamaskinkjent filsystem, kan det gjøre at kortet ikke fungerer i den enheten, og omvendt.


Legg igjen en kommentar