Hvordan returnere en vare på eBay

Det er ingenting som er så skuffende som å kjøpe noe fra eBay, bare for å oppdage at det ikke er det du ønsket eller ikke som beskrevet. Heldigvis er eBay-retursystemet et som alle - spesielt bedrifter - må følge. Hvis du reagerer raskt nok, kan du sende varen tilbake og få tilbakebetaling etter tur.

Bekymret for tilbakemeldingen din? Retursystemet og tilbakemeldingen er helt atskilt fra hverandre, så retur av en vare bør ikke føre til negativ tilbakemelding for deg. Hvis du var en rask betaler i hvert tilfelle, burde kjøperen allerede ha gitt deg gode tilbakemeldinger. Hvis du finner deg selv med negativ tilbakemelding på grunn av en retur, må du kontakte eBay, så hjelper det deg å løse problemet for deg.


Hvordan eBay returnerer

Det er flere grunner til at du kan returnere en vare; eBay siterer spesifikt tilfeller der returpolicyen for pengene tilbake-garanti blir håndhevet. Du kan dra nytte av dette selv om selgeren ikke godtar retur. Det er en eBay-policy. Du kan returnere en vare på eBay hvis:

  • En gjenstand kommer skadet eller defekt.
  • En vare er ikke som beskrevet.

Ikke alle varene kan returneres, så sjekk den aktuelle varen for å være sikker på at den kan være. Hvis du bestemmer deg for at du ikke vil ha en vare av en eller annen grunn, må du be om et returskjema fra selgeren. De er ikke lovlig bundet til å ære det, men hvis de har en anstendig vurdering, kan de; det er alltid verdt å spørre.


Hvordan returnere en vare på eBay

Hvis du har støtte fra eBay for å presse på for retur, her er prosessen du må ta for å fullføre den.

  1. Besøk eBay-hjemmesiden og logg inn med relevante detaljer.

  2. Plukke ut Mitt eBay øverst til høyre på siden.

  3. Velg Aktivitet kategorien, og velg deretter Kjøpe seksjon. Alternativt kan du gå direkte til din kjøpshistorikk.

  4. Bla nedover gjeldende bud og overvåket varer til din Kjøp seksjon.

  5. Finn varen du vil returnere, og velg Returner denne varen, hvis tilgjengelig. Hvis ikke, velger du pil ned på høyre side. Velg i menyen som vises Returner denne varen.

  6. Bruk rullegardinmenyen til å velge en grunn til retur. Alternativene inkluderer at elementet ikke passer riktig, at det er skadet, eller at det mangler deler eller deler. Du kan legge til tilleggsinformasjon i tekstboksen under hvis ønskelig, samt bilder.

  7. Når du har fylt ut skjemaet riktig, velger du Sende.

  8. Under eBays pengene tilbake-garanti har selgere opptil tre dager på seg til å svare på en returforespørsel. Når de gjør det, er det flere alternativer selgeren kan velge mellom, noe som vil føre til forskjellige returalternativer for deg:

    • Godta returforespørselen din og gi full refusjon: Du må returnere varen, og når den er mottatt, vil selgeren refundere den opprinnelige kjøpesummen og også betale for returfrakten.
    • Tilby en delvis refusjon, og la deg beholde varen: Hvis du ikke er helt misfornøyd, kan dette gi den beste løsningen for alle, spesielt hvis varene ikke kan selges på nytt av selgeren.
    • Tilby en erstatning eller bytte: En selger kan velge å sende deg en annen vare i stedet for å refundere deg.

    Hvor lang tid avkastningen vil ta er avhengig av valgene selgeren tar. Hvis alt går bra, bør de samarbeide med deg, slik at du fullfører transaksjonen lykkelig, selv om det betyr å returnere og tilbakebetale varen til deg.

  9. Du kan alltid sjekke statusen for retur og tilbakebetaling ved hjelp av eBays verktøy for formålet. Det bør holde deg oppdatert om hva som skjer med returen til enhver tid. Alternativt kan du kontakte eBay direkte.


I strid med returpolitikken for eBay?

Hvis selgeren ikke svarer på deg innen tre dager etter forespørselen om retur, eller hvis du finner ut at handlingene deres er i strid med eBays returret, kan du be om at auksjonsstedet veier inn saken din.

Hvis varen din ikke kommer i det hele tatt, dekkes du også av eBays pengene-tilbake-garanti, selv om den prosessen ikke er så grei som en retur. Prosessen kan variere fra land til land, så sørg for å lese gjennom eBays retningslinjer for ditt land før du forplikter deg til noe.

Legg igjen en kommentar