4 måter å løse problemer med iTunes-kjøp på

Å kjøpe en sang, bok eller film fra iTunes Store er vanligvis enkelt og bekymringsfritt, men noen ganger er det problemer med iTunes-kjøpene dine.

Problemer oppstår av mange årsaker, men hvis du mister internettforbindelsen under kjøpet eller nedlastingen, eller det er en feil på Apples side, kan du ende opp med å betale for noe, men ikke kunne laste ned eller spille det.

Nusha Ashjaee @ Web 

Noen av de vanligste problemene som oppstår i disse situasjonene inkluderer: 

  • iTunes sier at varen er kjøpt, men den kan ikke lastes ned.
  • En delvis nedlastet fil som ikke kan spilles av eller brukes.
  • Kredittkortet ditt belastes, men du kan ikke laste det ned.
  • En fil som ser ut til å ha blitt fullstendig lastet ned, men som ikke spilles av.
  • Et mislykket kjøp.

Hvis du står overfor et av disse problemene, er det fire trinn du kan ta for å få innholdet du betalte for fra iTunes.


1. Hva skal jeg gjøre hvis iTunes-kjøpet ikke skjedde

Den enkleste typen iTunes-kjøpsproblem å løse er hvis transaksjonen rett og slett ikke ble fullført. I så fall trenger du bare å kjøpe varen igjen. Du kan kontrollere at kjøpet ikke skjedde ved hjelp av iTunes ved å følge disse trinnene:

  1. Åpne iTunes.

  2. Klikk på Konto menyen.

  3. Klikk Vis min konto.

  4. Hvis du blir bedt om å logge på Apple ID-kontoen din, gjør du det og klikker Logg inn.

  5. Rull ned til Kjøpshistorie seksjon.

  6. Klikk Se alt.

  7. Her vil du kunne se når ditt siste kjøp var og hva det var. Hvis varen du nettopp prøvde å kjøpe ikke er oppført, mislyktes kjøpet ditt, og du må prøve igjen.

Du kan også sjekke kjøpene dine ved hjelp av iTunes Store eller App Store-appene på en iOS-enhet:

  1. Trykk på appen for det kjøpet du sjekker, enten iTunes Store eller App Store.

  2. Trykk på din i App Store profilikon øverst til høyre, da kjøpt.

  3. Deretter trykker du på Mine kjøp. Hvis du har konfigurert Familiedeling, trykker du på det enkelte familiemedlemmet du vil sjekke kjøpene til.

    Du kan trykke på Ikke på denne iPhone øverst i appen. Dette viser kjøp som for øyeblikket ikke er installert på enheten din.

  4. Trykk på i iTunes Store-appen Flere kategorien nederst, deretter kjøpt. Tap musikk, Filmereller TV-programmer for å se varen du kjøpte. Hvis du har familiedeling, kan du trykke på enkeltpersonene i familiegruppen din nedenfor.

I begge tilfeller, hvis varen du prøvde å kjøpe ikke er oppført, ble du ikke belastet for det, og kjøpet skjedde ikke. Bare gå tilbake til iTunes eller App Store og kjøp det som du normalt ville gjort.

Hvis du ser etter et Apple Books-kjøp, bruker du appen på en Mac eller iOS-enhet og klikker på ikonet ditt> bøker > Ikke på denne iPhone.


2. Se etter tilgjengelige nedlastinger i iTunes

I noen tilfeller kan du støte på en nedlasting som begynner og deretter stopper ut før den er fullført. Hvis det er problemet du står overfor, bør du kunne starte nedlastingen enkelt ved å følge disse trinnene:

  1. Åpne iTunes.

  2. Klikk på Konto menyen.

  3. Klikk Se etter tilgjengelige nedlastinger.

  4. Hvis du blir bedt om å oppgi Apple-ID-en din, gjør du det og klikker deretter Kryss av.

  5. Hvis du har et kjøp som ikke ble lastet ned i det hele tatt eller ble avbrutt, bør det begynne å laste ned.


3. Last ned iTunes-kjøp på nytt ved hjelp av iCloud

Hvis kjøpet ditt lyktes, men varen du leter etter, ikke dukker opp når du følger trinnene fra den siste delen for å se etter nedlastinger, er det en enkel løsning for å skaffe deg manglende innhold: iCloud. Apple lagrer alle iTunes- og App Store-kjøpene dine på iCloud-kontoen din, der du enkelt kan laste dem ned på nytt.

Les denne artikkelen for trinnvise instruksjoner om hvordan du bruker iCloud til å laste ned iTunes Store-kjøp på nytt.


4. Hvordan få iTunes-støtte fra Apple

De tre første alternativene i denne artikkelen skal løse de fleste iTunes-kjøpsproblemer. Men hvis du er en av de uheldige som fortsatt har et problem selv etter å ha prøvd dem, har du to alternativer:

  1. Få støtte fra Apples iTunes supportteam. For trinnvise instruksjoner om hvordan du gjør det, kan du lese denne artikkelen når du ber om støtte fra iTunes Store.

  2. Bruk Apples online hjelpeside for å finne den beste støtten for deg. Dette nettstedet vil stille deg noen spørsmål om problemet ditt og, basert på svarene dine, gi en artikkel å lese, en person å chatte med, eller et nummer å ringe. 

Hvordan få tilbakebetaling fra iTunes

Noen ganger er problemet med iTunes-kjøpet ikke at det ikke fungerte. Noen ganger gikk kjøpet bra, men du skulle ønske det ikke gjorde det. Hvis det er din situasjon, kan du kanskje få tilbakebetaling. For å lære hvordan, les Hvordan få tilbakebetaling fra iTunes.


Legg igjen en kommentar