Hvordan lage og dele en Amazon-ønskeliste

En Amazon-ønskeliste kan være en nyttig ting. Bruk dem til å lage en julegaveliste for barn, et bryllups- eller babyregister, som en påminnelse om ting du vil kjøpe i fremtiden, eller som en ønskeliste over gaver du vil ha for deg selv. Du kan til og med lage alle listene hvis du vil. Alt du trenger er en Amazon-konto, og du er klar til å lage Amazon-ønskelisten.

Klar til å handle? Slik kan du lage og dele Amazon-ønskelister.


Opprette en Amazon-ønskeliste

  1. Hold markøren over hvilken som helst side på Amazon Kontoer og lister.

    Hvis du allerede har startet en ønskeliste, viser dette skjermbildet Ønskeliste i stedet for Ny Ønskeliste. Gå direkte til trinn 2 hvis det er tilfelle.

  2. Klikk Lag en liste.

  3. Velg hvem listen er for, enten Du or Noen andre.

  4. Plukke ut Ønskeliste for å lage ønskelisten. Du kan velge et av de andre alternativene hvis du lager en annen type liste.

  5. Skriv inn et navn Liste navn.

  6. Bestem deg for å lage listen offentlig or Privat. Hvis du gjør det offentlig, klikker du offentlig og skriv inn navnet folk kan søke etter listen med. Hvis du gjør det privat, klikker du på Privat.

  7. Klikk Lag liste.

Der har du det. Du har opprettet din første Amazon-ønskeliste. Når du har opprettet den, kan du administrere listen for å legge til mer informasjon til den, for eksempel en leveringsadresse eller fødselsdato, hvis det er bursdagen din. 


Administrere en Amazon-ønskeliste

Når du har opprettet ønskelisten, kan det være lurt å tilpasse den eller til og med slette den.

  1. Hold markøren over hvilken som helst side på Amazon Kontoer og lister.

  2. Fra Dine lister Klikk på listenavnet du vil administrere, eller klikk Dine lister fra høyre side for å komme til hovedlistesiden din. Derfra klikker du på den spesifikke listen du vil administrere.

  3. Hold markøren over Flere på høyre side (ved siden av de tre punktene) og klikk Administrer listen.

  4. Herfra kan du endre navnet på listen din, personverninnstillingen, bursdag (hvis listen er for en person), leveringsadresse, nettside (hvis listen er for en organisasjon) og mer.

  5. Plukke ut Hold kjøpte varer på listen din å holde alt på listen din, selv om noen kjøper det. Den blir merket med datoen den sist ble kjøpt.

  6. Hvis listen din er en gaveliste, kan du velge Ikke ødelegg overraskelsene mine. Med dette alternativet blir kjøpte varer igjen på listen i flere uker. Hvis du prøver å kjøpe en av disse varene, vil du motta en advarsel om å kjøpe dupliserte varer.

  7. Klikk Lagre endringer for å oppdatere listealternativene.

Slette en liste gjøres også fra Administrer liste siden, så etter trinn 3, klikk Slett listen i stedet. Klikk Ja i bekreftelsesvinduet for å slette listen din.


Legge til varer på en Amazon-ønskeliste

Før du deler ønskelisten din med andre, må du legge til noen ting i den. 

Fra Amazon-nettstedet på en datamaskin

  1. Bla etter et element.

  2. Kjøpe , klikk Legg til i listen for å legge den til i standardlisten eller klikke på nedpilen for å velge listen du vil legge den til.

  3. Elementet blir lagt til i listen din, og du kan fortsette å surfe.

Fra Amazon Shopping-appen på en mobil enhet

  1. Åpne Amazon-appen og se etter et element.

  2. Gjør ett av følgende:

    • Rull ned på artikelsiden, trykk på Legg til ønskeliste, og velg deretter listen du vil legge den til.

    OR

    • Fra søkeresultatsiden, trykk og hold på varebildet. Standard ønskelisten vises nederst på skjermen. Deretter drar du varen til ønskelisten og slipper taket.

  3. Varen din er lagret på ønskelisten.

Både listeeiere og samarbeidspartnere kan legge til varer i en ønskeliste, men visse varer kan ikke legges til i noen ønskelister, for eksempel bøker som er utsolgt, varer uten utgivelsesdatoer og gjenstander med antallbegrensninger.


Dele en Amazon-ønskeliste

Når du har opprettet ønskelisten, er det på tide å dele den. Du kan dele den med alle, bare en valgt gruppe mennesker eller ingen i det hele tatt (du beholder det bare for deg selv). For å dele listen din, må du først endre personverninnstillingen, og deretter dele lenken.

Endring av personverninnstillingen til en ønskeliste

  1. Klikk på listen din Flere > Administrer listen.

  2. Under Privatliv, plukke ut offentlig or delt. Med offentlig, hvem som helst kan søke etter og finne listen; med delt bare folk med direkte lenke kan se det. (Privat skjuler det for alle.)

  3. Klikk Lagre endringer. Hvis du gjorde det offentlig, vil listen din være søkbar etter 15 minutter.

Deling av ønskeliste-lenken direkte

Hvis ønskelisten din er delt, må du sende lenken til de du vil dele listen med.

  1. Fra listen din velger du listen du vil dele.

  2. Klikk Send liste til andre.

  3. Klikk Vis bare.

  4. Klikk Kopier kobling for å dele lenken selv eller klikke Inviter på e-post for å sende lenken via standard e-postklient, for eksempel MS Outlook, Apple Mail eller Mozilla Thunderbird.

  5. Lukk popup-vinduet når du er ferdig.


Søker etter en offentlig Amazon-ønskeliste

Du kan bare søke etter lister satt til Offentlig på denne måten. Du trenger den direkte lenken for å finne en delt liste.

  1. Åpne søkesiden ved å enten gå til Finn en liste eller et register eller svever over Kontoer og lister, klikk Dine lister > Dine venner.

  2. Skriv inn navnet på personen du vil finne listen. For å søke etter eventuelle varianter av personens navn, la alternativet Inkluder navnvariasjoner være valgt.

  3. Klikk Søk.

  4. Fra resultatlisten kan du enten klikke på personens navn for å se deres ønskelister eller klikke Legg til venn. Dette alternativet legger til personen i vennelisten din, slik at du kan komme til den uten å søke igjen. 

Fjerne en ønskeliste fra fanen Venner

Hvis du ikke lenger vil se vennens ønskeliste i Amazon-kontoen din, kan du fjerne den fra profilen din (selve listen blir ikke slettet, bare fjernet fra profilen din). 

  1. Hold markøren over hvilken som helst side på Amazon Kontoer og lister.

  2. Klikk på et hvilket som helst ønskelistenavn for å åpne Administrer ønskelister side.

  3. Klikk Dine venner.

  4. Velg personens navn.

  5. Klikk Ønskeliste.

  6. Klikk Fjern venn.

  7. Bekreft slettingen ved å klikke fjerne i popup-vinduet.


Legg igjen en kommentar