Hvordan bruke Google Lens på iPhone

Tenk deg å bruke et bilde, i stedet for et ord, for å starte et Google-søk. Du kan nå bruke et bilde for å utnytte kraften til Googles søkeverktøy direkte fra iPhone. Google Lens for iOS er et Google-produkt som gjør objekter i et bilde, eller kameraet ditt, til et søk. I stedet for å skrive, er det bare å sende et bilde og be Google fortelle deg hva det er.

Tom Roberts


Slik fungerer Google Lens for iPhone

Google kan gjenkjenne fysiske objekter, steder, tekst og ansikter. Bare rett kameraet ditt, og Google vil ikke bare fortelle deg at du holder en spaghetti squash, men også hvordan du kan gjøre det om til middagen din med oppskrifter, ernæringsinformasjon og kjøkkentips.

Sikt kameraet mot en konsertplakat, og Google vil tilby å legge til datoen i kalenderen din, og hvor du skal kjøpe billetter. Google Lens kan også identifisere navnene på planter og fortelle deg om det vokser Poison Ivy i hagen din.

Hvis telefonen din ser noen historiske landemerker, vil Google gi deg raske fakta og trivia. Google kan identifisere bygninger, kunstverk og skulpturer.

Google Lens kan også brukes til å kopiere og lime inn tekst i områder som er vanskelig tilgjengelige, som serienummeret i kjøleskapet ditt, som du trenger når du kontakter service eller bestiller deler.

Du kan også bruke Google-søk for å handle. Pek linsen på møbler, kjoler, sko, hvitevarer, dingser og innredning, og Google vil ikke bare finne frem butikksted og priser, men også anmeldelser for lignende varer.

Google-objektiv er tilgjengelig via iOS via smarttelefonkameraet ditt, gjennom Google Søk-appen og for bildene som allerede er i bildebiblioteket ditt. Også fordi du bruker Google-tjenester, trenger du en internett- eller Wi-Fi-tilkobling før Google Lens kan gi svar om bildene dine.


Bruk Google Lens på iOS-bilder du allerede har tatt

For å begynne å bruke Google Lens på iPhone, last ned den nyeste versjonen av Google Photos-appen.

  1. Når du åpner Google Photos-appen for første gang, vil appen be deg om tillatelse til å gi Google Photos tillatelse til å få tilgang til bildene dine. Trykk på OK.

    Google Foto-appen fungerer ikke før du gir tillatelse til å få tilgang til bildebiblioteket ditt.

  2. Når tillatelse er gitt, vil alle bildene som er lagret på iPhone automatisk vises i Google Foto.

  3. Åpne et bilde, og trykk på Google Lens-ikonet nederst på skjermen.
  4. Under bildet vises en beskrivelse av varen, lignende bilder og annen informasjon.

  5. Trykk på et annet område av bildet for å lære mer.

Hvordan bruke Google-objektiv med iPhone-kameraet

Google Lens kan også brukes med iPhone-kameraet ditt til å skanne hva som helst i den virkelige verden for å gi deg informasjon om hva du retter kameraet mot, i sanntid.

  1. For å få tilgang til Google Lens på iPhone-kameraet, må du laste ned den nyeste versjonen av Google-appen.
  2. Åpne appen og klikk på Google Lens-ikon til høyre for søkefeltet, rett ved mikrofonen. Google vil be om tillatelse til å få tilgang til iPhone-kameraet ditt, så klikk OK.

  3. Når tillatelse er gitt, vil Google-skjermen forvandles til kameraet ditt. Når du skanner miljøet ditt, aktiveres Google Lens ved å skyve små bobler over skjermen.
  4. Trykk på en av boblene for å få mer informasjon og en Google-analyse av det du ser på.

Google Lens lærer fortsatt

Noen ganger tar Google feil, som du kan se av dette bildet av en hund ute i snøen.

Google Lens kjenner ikke igjen hunden, men fokuserer i stedet på det stollignende elementet øverst til venstre på bildet. På grunn av denne feilen beskriver Google denne vinterlige scenen som en hvit stol, med muligheter for å kjøpe en lignende stol.

Det er godt å merke seg at nederst i beskrivelsen spør Google: "Finner du disse beskrivelsene nyttige?" Å svare ja eller nei hjelper Google med å forbedre resultatene til neste gang.

Google lagrer søkene dine

Hele søkeloggen din, inkludert søkeresultater fra Google Lens, lagres i Google-kontoen din. Du kan slette historikken din fra Min aktivitet-siden.


Legg igjen en kommentar