Hvordan oppdatere LibreOffice automatisk eller manuelt

LibreOffice er enkelt og gratis å oppdatere, men hvis du aldri har gjort det før, kan det være frustrerende å finne ut de spesifikke trinnene.

Her er de enkleste måtene å stille inn og bruke automatiske eller manuelle oppdateringer. Når du har satt opp hvordan du foretrekker å holde deg oppdatert, bør det være mindre arbeid i fremtiden.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder LibreOffice 6.0 eller nyere.


Hvordan oppdatere LibreOffice automatisk

Denne metoden er det enkleste alternativet for oppdatering av LibreOffice. Automatiske oppdateringer bør være standard. Du kan dobbeltsjekke innstillingene dine for å sikre at automatiske oppdateringer er valgt.

  1. Forsikre deg om at du er koblet til internett. Det høres kanskje opplagt ut, men sørg for at du har en pålitelig internettforbindelse før du prøver å laste ned.

    Både automatiske og manuelle oppdateringer for LibreOffice krever en online tilkobling.  

  2. Åpne LibreOffice. 

  3. verktøy meny, velg alternativer.

  4. Plukke ut Online oppdatering i Alternativer-vinduet.

  5. Under Se etter oppdateringer automatisk, spesifiser hvor ofte programmet søker på nettoppdateringer ved å velge Every Day, Hver ukeeller Hver måned. (Du kan også velge å velge Sjekk nå.)

  6. Plukke ut OK for å bruke innstillingen.

Når en oppdatering er tilgjengelig, dukker det opp et ikon i menylinjen. Klikk på dette ikonet eller denne meldingen for å begynne å laste ned tilgjengelige oppdateringer.

Hvis LibreOffice er konfigurert til å laste ned filene automatisk, starter nedlastingen umiddelbart. 


Hvordan velge manuelle oppdateringer for LibreOffice

Selv om automatiske oppdateringer anbefales, er det også ganske enkelt å oppdatere LibreOffice-programmene manuelt. Du må bare huske å gjøre det.

  1. Åpne LibreOffice. 

  2. verktøy meny, velg alternativer.

  3. Plukke ut Online oppdatering i Alternativer-vinduet.

  4. Plukke ut Sjekk nå.

  5. Dialogboksen Se etter oppdateringer åpnes og viser tilgjengelige oppdateringer eller en melding om at LibreOffice er oppdatert.

  6. Plukke ut Install hvis noen oppdateringer blir funnet.


Hvordan oppdatere utvidelser

Det er mulig at du kanskje trenger å oppdatere LibreOffice-utvidelser manuelt fra tid til annen. Utvidelser er valgfrie funksjoner du kan installere i kjernen LibreOffice-pakken, for å utvide hva den kan gjøre. 

Igjen, utvidelser kan forårsake feil hvis de ikke holder seg oppdatert, men den gode nyheten kjører, enten vil oppdateringsmetoden også oppdatere utvidelsene dine. 

  1. Åpne LibreOffice. 

  2. Plukke ut verktøy Og velg Extension Manager.

  3. Plukke ut Se etter oppdateringer.

  4. Hvis oppdateringer er tilgjengelige i listen over utvidelsesoppdateringer, velger du Install.

  5. Lukk Extension Manager-vinduet når oppdateringene er fullført.

Problemer? Forsikre deg om at du er logget inn som administrator. Du vil sannsynligvis trenge å ha administratorrettigheter på datamaskinen din for å laste ned oppdateringer for LibreOffice.


Legg igjen en kommentar