Slik aktiverer du Spotifys bilvisning

Spotify har lagt til en sikkerhetsfunksjon på Android-enheter for å gjøre kjøring med streaming av musikk mer drivervennlig. Denne funksjonen heter Car View og er bare tilgjengelig på Android-enheter. Car View registrerer bilens Bluetooth og endrer avspillingsgrensesnittet til et enklere som er lettere å se og bruke mens du kjører.

Instruksjoner for Spotify er kun for Android-versjon. (Versjonen varierer med enheten.)


Forutsetninger for bilvisning

Det er noen forutsetninger for å bruke Car View i Spotify. Du vil trenge:

  • En Android-enhet. Du kan bruke enten en smarttelefon eller et nettbrett så lenge det har Android på seg. 
  • Bluetooth aktivert både på smarttelefonen og i bilen din. Se bilhåndboken nettstedet for å aktivere eller bekrefte at Bluetooth er på, eller hvis du til og med har Bluetooth. (De fleste moderne biler har denne funksjonen, men du kan også legge den til i eldre biler. Sjekk din lokale teknologibutikk eller Amazon for et billig Bluetooth-bilsett.)
  • Smarttelefonen eller nettbrettet paret til bilen via Bluetooth. Uten denne sammenkoblingen vil ikke bilen eller lastebilen din kunne spille musikk gjennom høyttalerne, men Car View vil fortsatt spille gjennom Android-enheten din i bilen din.
  • En Spotify-konto. Det spiller ingen rolle om du bruker en gratis konto eller en premiumkonto (betalt abonnement).
  • Spotify-appen installert på din Android-smarttelefon eller nettbrett.

Når du har bekreftet disse elementene, er det neste å få satt opp bilvisning.

Ikke prøv å sette opp Car View mens du kjører.


Hvordan bekrefte eller aktivere bilvisning

Som standard er Car View aktivert. Men hvis du ved et uhell har slått av den, eller du kobler telefonen via en ekstra- eller line-in-forbindelse, er det mulig at bilen din ikke er klar over denne funksjonen. Følg disse trinnene for å bekrefte eller aktivere denne innstillingen:

  1. Hjem skjerm, trykk Bibliotek.

  2. Trykk på på øverst til høyre tannhjul (innstillinger).

  3. Rull ned midtveis til du kommer til Bil seksjon.

  4. Ved siden av bilvisning må du sørge for at glidebryteren er satt til høyre.

  5. Glidebryteren vil være grønn hvis den er aktivert.


Om Car View Interface

Når du starter bilen din, gjenkjenner Spotify bilen din og bytter fra sitt normale grensesnitt til det minimerte grensesnittet. Dette rene grensesnittet har fjernet albumomslaget som gir sjåføren et distraksjonsfritt grensesnitt. 

Car View-grensesnittet gjør det enkelt å se hvem utøveren er, sangen og andre operasjoner. Ser du på skjermen nedenfor, vil du se sammenligningen av normalvisning (venstre side) vs. Car View (høyre side). Det grunnleggende grensesnittet har følgende alternativer:

  • Sang tittel
  • Performer
  • Sangens fremdriftslinje.
  • Forrige (ser ut som en tilbakespolingsknapp.)
  • Pause Spill av
  • Neste (ser ut som en hurtigspolingsknapp.)
  • Favoritt (hjerte)
  • Tilfeldig blandeknapp.


Hvordan slå av bilvisning

Samtidig som Car View tilbyr en tryggere kjøreopplevelse mens du lytter til favorittlåtene dine. Passasjeren din vil kanskje like å se albumomslag eller bruke andre funksjoner i Spotify. Det er to måter å deaktivere Car View-funksjonen på. Den ene er å deaktivere for den nåværende turen, og den andre er å slå av funksjonen helt. 

For å deaktivere Car View midlertidig, trykk på de tre vertikale punktene øverst til høyre i Car View-grensesnittet. Dette åpner muligheten for å deaktivere Car View midlertidig. Trykk på Slå av bilvisning å deaktivere til neste stasjon. Alternativt kan du trykke Kansellere for å gå tilbake til Car View.

Å deaktivere fullstendig Bilvisning:

  1. Fra Hjem skjerm, trykk Bibliotek.

  2. Trykk på på øverst til høyre tannhjul (innstillinger).

  3. Rull ned midtveis til du kommer til Bil seksjon. Ved siden av Bilvisning, sørg for at glidebryter er satt til venstre. (Alternativet blir nedtonet hvis det er deaktivert.)


Legg igjen en kommentar