Ingen lyder på Windows 10? Slik løser du det

Mens maskinvareproblemer noen ganger er skyld i lydfeil, er programvare ofte skyldige. Store Windows 10-oppdateringer legger til mange nye funksjoner, for eksempel, men de kan også legge til nye problemer. Plasteret kan komme i konflikt med eldre lyddrivere eller med programvaren til lydkortprodusenten.


Hvordan fikse ødelagt lyd på Windows 10

Hvis lyden din ikke fungerer på Windows 10-datamaskinen din, går du gjennom disse trinnene i rekkefølge til lyden er gjenopprettet til systemet ditt.

  1. Kontroller kablene og volumet. Kontroller at høyttalerne eller hodetelefonene er koblet til de riktige kontaktene og at volumet er skrudd opp. Kontroller deretter volumnivåene dine i Windows ved å høyreklikke på høyttaler ikonet i systemstatusfeltet, og velg deretter Volummiksere fra listen over alternativer.

    Noen høyttalere eller hodetelefoner har egne apper med volumkontroller. Du må kanskje sjekke det også.

  2. Kontroller at gjeldende lydenhet er systemets standard. Hvis høyttalerne eller hodetelefonene dine bruker en USB- eller HDMI-port, kan det hende du må gjøre enheten din som standard. Å gjøre det:

    1. Skriv inn lyd i søkefeltet i Windows 10, og velg deretter Lyd fra listen over resultater.
    2. Velg Avspilling velg deretter lydenheten din.
    3. Plukke ut Sett standard.

    â € <

  3. Start PCen på nytt etter en oppdatering. Mange Windows 10-oppdateringer krever omstart av enheten etter installasjon, og hvis du ikke har gjort det ennå, kan det føre til lydproblemet ditt.

  4. Prøv en systemgjenoppretting. Hvis du fremdeles ikke har noen lyd etter installasjon av oppdateringene, kan du prøve å gå tilbake til et tidligere systemgjenopprettingspunkt. Windows oppretter en når den installerer en oppdatering for enheten din, bare i tilfelle det er et problem.

  5. Kjør Windows 10 lydfeilsøking. Den kan diagnostisere og fikse en rekke vanlige lydproblemer. Slik bruker du det:

    1. Skriv inn lydfeilsøking for lyd i søkefeltet i Windows 10.
    2. Plukke ut Finn og fikse problemer med lydavspilling.
    3. Når feilsøkingen vises, følger du instruksjonene på skjermen.
  6. Oppdater lyddriveren. Hvis lyden din fremdeles ikke fungerer, kan oppdatering av Windows 10-driverne løse problemet.

    Hvor finner du maskinvaredrivere for Window 10

    Hvis Windows ikke kan finne deg en ny driver, må du skaffe deg en fra lydkortprodusentens nettsted.

  7. Avinstaller og installer lyddriveren på nytt. Hvis oppdatering av Windows 10-lyddriveren ikke fungerer, kan du prøve å avinstallere og installere den på nytt. Finn lydkortet ditt i Enhetsbehandling høyreklikk den og velg Avinstaller. Windows installerer driveren på nytt ved neste omstart av systemet.


Legg igjen en kommentar