Hvordan fikse en iPhone som ikke kan oppdatere apper

Har du noen gang kommet i en situasjon der iPhone ikke kan oppdatere apper? Det er ikke veldig vanlig, så det gjør det til en ganske forvirrende situasjon, spesielt fordi oppdatering av apper på iPhone vanligvis er så enkelt. Det er mange måter å løse dette problemet på, men løsningene er ikke åpenbare. Hvis iPhone ikke oppdaterer apper, og du vet at Internett-tilkoblingen din fungerer bra (siden du ikke kan laste ned apper uten det!), Har du kommet til rett sted. Denne artikkelen har 13 måter å få iPhone-oppdateringsappene dine på nytt.

Tipsene i denne artikkelen gjelder alle nyere versjoner av iPhone og iOS, inkludert iOS 11, iOS 12 og iOS 13.

  1. Start iPhone på nytt. Et enkelt trinn som kan løse mange iPhone-problemer er å starte enheten på nytt. Noen ganger trenger telefonen bare å tilbakestilles. Når det begynner på nytt, gjør ting som ikke fungerte før plutselig, inkludert oppdatering av apper. Slik starter du iPhone på nytt:

    1. Hold nede sleep / wake (eller Side) -knappen. 
    2. Når glidebryteren vises øverst på skjermen, flytt den fra venstre til høyre.
    3. La iPhone slå av.
    4. Når den er av, holder du nede sleep / wake-knappen igjen til Apple-logoen vises.
    5. Slipp knappen og la telefonen starte som normalt.

    Hvis du bruker iPhone 7, 8, X, XS, XR eller 11, er omstartsprosessen litt annerledes. Lær om omstart av disse modellene her.

  2. Sett appnedlastingen på pause og start den på nytt. Problemer med å laste ned en app skyldes noen ganger avbrudd i forbindelsen mellom telefonen og App Store. Du kan tilbakestille den tilkoblingen ved å sette nedlastingen på pause og starte den på nytt. Dette alternativet er litt skjult, men slik finner du det:

    1. Finn ikonet på startskjermen for appen du prøver å laste ned.
    2. Trykk på den, og et pauseikon vises i appen.
    3. Vent litt, og trykk deretter på appikonet igjen for å gjenoppta nedlastingen.

    På enheter med 3D-berøringsskjerm har du et litt annet alternativ:

    1. Finn ikonet for appen som oppdateres.
    2. Trykk hardt på den.
    3. Trykk på i menyen som dukker opp Stopp nedlastingen.
    4. Trykk på appikonet og fortsett nedlastingen.

    Enkle måter å organisere iPhone-startskjermen på

  3. Oppdater til den siste versjonen av iOS. En annen vanlig løsning på mange problemer er å sikre at du kjører den nyeste versjonen av iOS. Dette er spesielt viktig når du ikke kan oppdatere apper, siden oppdateringer til apper kan kreve en nyere versjon av iOS enn du har.

    Hvis du har iTunes som hjelp til å oppgradere telefonen, vil instruksjonene være litt annerledes enn hvis du prøver å oppdatere iOS uten iTunes.

  4. Forsikre deg om at du bruker riktig Apple-ID. Hvis du ikke kan oppdatere apper, må du kontrollere at du bruker riktig Apple-ID. Når du laster ned en app, er den knyttet til Apple-ID-en du brukte da du lastet den ned. Det betyr at du må være logget inn på den originale Apple-ID-en for å bruke appen på iPhone. 

    På iPhone, sjekk hvilken Apple-ID som ble brukt til å få en app ved å følge disse trinnene:

    1. Trykk på App Store app.
    2. Pek Oppdateringer.
    3. Trykk på bildet eller ikonet ditt øverst til høyre (hopp over dette trinnet i iOS 10 eller tidligere).
    4. Pek Kjøpt.
    5. Kryss av for å se om appen er oppført her. Hvis ikke, ble det sannsynligvis lastet ned med en annen Apple-ID enn den du er logget på med.

    Hvis du bruker iTunes (og kjører en versjon som fremdeles viser appene dine; iTunes 12.7 fjernet App Store og apper), kan du bekrefte hvilken Apple ID som ble brukt til å få en app ved å følge disse trinnene:

    1. Gå til listen din av apper.
    2. Høyreklikk appen du er interessert i.
    3. Klikk Få informasjon.
    4. Klikk på filet fanen.
    5. Se på Kjøpt av for Apple ID.

    Hvis du tidligere brukte en annen Apple-ID, kan du prøve å logge på den for å se om det løser problemet ditt (innstillinger -> iTunes og App Stores -> Apple-ID).

  5. Forsikre deg om at begrensninger er av. Begrensningsfunksjonen til iOS er plassert i innstillingene for skjermtid (i iOS 12 og nyere). Det lar folk (vanligvis foreldre eller bedrifts-IT-administratorer) deaktivere visse funksjoner på iPhone, inkludert nettstedsadgang og nedlasting av apper. Så hvis du ikke kan installere en oppdatering, kan funksjonen bli blokkert.

    I tidligere versjoner av iOS finnes begrensninger i innstillinger > general > restriksjoner.

  6. Logg av og tilbake til App Store. Noen ganger er alt du trenger å gjøre for å fikse en iPhone som ikke kan oppdatere apper, å logge på og ut av Apple-ID-en din. Det er enkelt, men det kan løse problemet. Her er hva du trenger å gjøre:

    1. Pek Innstillinger.
    2. Pek iTunes & App Store.
    3. Trykk på Apple-ID menyen (den viser e-postadressen du bruker til Apple-ID-en din).
    4. Trykk på på hurtigmenyen Logg ut.
    5. Trykk på Apple-ID menyen igjen og logg på med Apple ID.

  7. Sjekk tilgjengelig lagringsplass. Her er en enkel forklaring: Kanskje du ikke kan installere appoppdateringen fordi du ikke har nok tilgjengelig lagringsplass på iPhone. Hvis du har veldig, veldig lite gratis lagringsplass, kan det hende at telefonen ikke har den plassen den trenger for å utføre oppdateringen og passer inn i den nye versjonen av appen, spesielt hvis det er en stor app.

    Hvis tilgjengelig lagringsplass er veldig lav, kan du prøve å slette data du ikke trenger, for eksempel apper, bilder, podcaster eller videoer.

    Hvis du kjører iOS 13, er det noen nye måter å slette apper på.

  8. Endre innstilling for dato og klokkeslett. Innstillinger for dato og klokkeslett på iPhone påvirker om den kan oppdatere apper. Årsakene til dette er komplekse, men i utgangspunktet utfører din iPhone en rekke kontroller når du kommuniserer med Apples servere for å oppdatere apper. En av disse sjekkene er for dato og klokkeslett. Hvis innstillingene dine er feil, kan det forhindre at du kan oppdatere apper.

    For å løse dette problemet, angir du datoen og klokkeslettet som skal angis automatisk ved å følge disse trinnene:

    1. Pek Innstillinger.
    2. Pek Generelt.
    3. Pek Dato tid.
    4. Flytt Sett automatisk glidebryteren til på / grønn.
  9. Slett appen og prøv å installere den på nytt. Hvis ingenting annet har fungert så langt, kan du prøve å slette og installere appen på nytt. Noen ganger trenger en app en ny start. Når du gjør dette, installerer du den nyeste versjonen av appen. Bare husk at appene som er forhåndsinstallert på iPhone, kanskje ikke fungerer på samme måte.

  10. Tilbakestill alle innstillinger. Hvis du fremdeles ikke kan oppdatere apper, må du kanskje prøve mer drastiske trinn for å få ting til å fungere igjen. Det første alternativet er å prøve å tilbakestille iPhone-innstillingene.

    Dette sletter ingen data fra telefonen din. Det tilbakestiller bare noen av dine preferanser og innstillinger til de opprinnelige tilstandene. Du kan endre dem tilbake etter at appene dine oppdateres på nytt.

  11. Oppdater appen ved hjelp av iTunes. Hvis en app ikke oppdateres på iPhone, kan du prøve å gjøre det via iTunes (forutsatt at du bruker iTunes med telefonen din, altså). Oppdatering av denne måten er ganske enkel:

    1. Start datamaskinen på datamaskinen iTunes.
    2. Plukke ut Apps fra rullegardinmenyen øverst til venstre. 
    3. Klikk oppdateringer rett under toppvinduet.
    4. Enkeltklikk ikonet til appen du vil oppdatere.
    5. I delen som åpnes klikker du på Oppdater knapp.
    6. Når appen er oppdatert, synkroniser iPhone som vanlig og installer den oppdaterte appen.

    Som nevnt tidligere, hvis du kjører iTunes 12.7 eller høyere, vil dette ikke være mulig siden apper og App Store er fjernet fra iTunes.

  12. Gjenopprett iPhone til fabrikkinnstillingene. Til slutt, hvis ingenting annet har fungert, er det på tide å prøve det mest drastiske trinnet av alt: å slette alt fra iPhone og sette opp fra bunnen av.

    Hvis du tilbakestiller iPhone til fabrikkinnstillingene, fjernes alle apper og media fra telefonen. Pass på at du sikkerhetskopierer iPhone før du begynner.

    Når det er gjort, vil du kanskje også gjenopprette iPhone fra sikkerhetskopi.

  13. Få støtte fra Apple. Hvis du har prøvd alle disse trinnene og fremdeles ikke kan oppdatere appene dine, er det på tide å appellere til høyere myndighet: Apple. Apple gir teknisk støtte over telefon og i Apple Store. Du kan ikke bare komme inn i en butikk. De er for opptatt. Du må gjøre en avtale med Apple Genius Bar.


Legg igjen en kommentar