Hvordan lagre LibreOffice-filer i Microsoft MS Office-format

Du kan konfigurere LibreOffice til standard til MS Office-formatene, slik at når du lagrer et dokument i LibreOffice, lagres det automatisk i MS Office-format. Best av alt, dette er ganske enkelt å konfigurere.


LibreOffice

LibreOffice er et av de mest populære kontorsuiteverktøyene med åpen kildekode på markedet. Og med god grunn. LibreOffice er like brukervennlig som konkurransen, gratis, og tilbyr alle funksjonene du har blitt vant til med Microsoft Office.

Den eneste advarselen til å bruke LibreOffice er at den som standard lagrer i de åpne filformatene. Mens Microsoft Office lagrer som .docx (for dokumenter), .xlsx (for regneark) og .pptx (for presentasjoner), lagrer LibreOffice som .odt (for dokumenter), .ods (for regneark) og .odp (for presentasjoner) ). Selv om mange applikasjoner for kontorpakker kan fungere med hverandres filer, kan du støte på noen som ikke vet hvordan de skal jobbe med det åpne formatet. Eller enda viktigere, kanskje du må sende inn et dokument til en bedrift (eller skole) som bare godtar MS Office-formatene.

For denne opplæringen brukte vi LibreOffice 6.2.2. Imidlertid har denne prosessen ikke endret seg mye over tid, så den bør fungere med hvilken som helst versjon av kontorpakken. Den største forskjellen vil være hvordan du når Alternativer-vinduet.


Konfigurere LibreOffice-filformater

Helheten i denne konfigurasjonen håndteres på ett sted og kan nås fra hvilket som helst av LibreOffice-verktøyene (Writer, Calc, Impress, Draw, Base eller Math). Hvis du vil bytte LibreOffice fra å lagre som standardåpne formater til de mer allment aksepterte MS Office-standardformatene, følger du disse trinnene:

  1. Åpne LibreOffice Writer.

  2. Klikk på tannhjulikonet øverst til høyre og klikk alternativer.

  3. Dobbeltklikk i det resulterende vinduet Last inn / lagre og klikk deretter general.

  4. Plukke ut tekst~~POS=TRUNC fra rullegardinmenyen Dokumenttype og velg Word 2007-2019 (* .docx) fra Lagre alltid som fall ned.

  5. Plukke ut regneark fra rullegardinmenyen Dokumenttype og velg Excel 2007-2019 (* .xlsx) fra Lagre alltid som fall ned.

  6. Plukke ut Presentasjon fra rullegardinmenyen Dokumenttype og velg PowerPoint 2007-1019 (* .pptx) fra Lagre alltid som fall ned.

  7. Klikk Påfør.

  8. Klikk OK.

Hvis du bruker en eldre versjon av LibreOffice, klikk for å komme til Alternativer-vinduet verktøy > alternativer.

Når du klikker OK, vil alternativvinduet bli avvist, og du er klar til å gå. Når du går for å lagre et nytt LibreOffice-dokument, ser du at MS Office-formatet nå er standard.

Du trenger ikke lenger å bekymre deg for å bruke Lagre som-funksjonen i LibreOffice, da dokumentene dine automatisk lagres i MS Office-format.


Legg igjen en kommentar