Hvordan bruke Apple Watch Control Center

Apple Watch-kontrollsenteret lar deg raskt sjekke statusen til smartklokken og inkluderer nesten et dusin snarveier som flymodus, teatermodus og til og med en walkie-talkie-modus. Enda viktigere, det gir deg rask tilgang til disse funksjonene uten å jakte på et bestemt appikon eller innstilling. Når du har lært deg å bruke kontrollsenteret, vil du lure på hvordan du noen gang har klart deg uten det.


Hvordan åpne WatchOS Control Center

Det første du trenger å vite om kontrollsenteret er hvordan du åpner det. Kontrollsenteret er bare tilgjengelig når du er på Apple Watch-låseskjermen, som er skjermen med klokken som vises når du først klikker på klokkens krone eller svirrer håndleddet for å se på klokken.

Apple inc 

  • Du kan åpne Apple Watch-kontrollsenteret ved å plassere fingertuppen helt nederst på klokkeskjermen der skjermen møter rammen.
  • Når du holder fingeren på dette området av skjermen, vil du se kontrollsenteret kikke opp fra bunnen av skjermen. Bare sveip fingeren opp mot midten av skjermen for å åpne kontrollsenteret. Tips: Du trenger ikke å vente til kontrollsenteret vises nederst før du sveiper opp. Du kan gjøre dette i en bevegelse for å åpne kontrollsenteret raskere.
  • Hvis du ser en skjerm med en Tilpass knappen nederst, trykket du for hardt ned med fingeren. Apple Watch bruker 3D-berøringskontroller, som aktiveres ved å bruke mer trykk med fingeren etter at du først berørte skjermen. Bare løft fingeren og prøv igjen med et lettere trykk.

Hvordan bruke Apple Watch Control Center for å kontrollere statusen

WatchOS kontrollsenter har mange flotte funksjoner, men en av de beste bruksområdene er muligheten til å sjekke statusen til Apple Watch. Dette er flott for feilsøking hvis klokken din ikke fungerer som du tror den burde.

Apple Inc.

  • Ikonet øverst til venstre på skjermen som viser hvordan du er koblet til. Hvis du er paret med enheten din, vil dette ikonet være en grønn telefon. Hvis du bruker Wi-Fi i stedet for iPhone, vises det blå Wi-Fi-bildet her. Et bilde av en rød telefon betyr at du ikke er koblet til iPhone eller via Wi-Fi.
  • Ikonet øverst til høyre på skjermen vil være en blå pil hvis en app eller komplikasjon på Apple Watch nylig har brukt lokasjonstjenester. Dette inkluderer kartet, en kalenderhendelse som viser trafikkforhold, treningsappen mens du kjører, eller andre apper som bruker tjenesten.

Hvordan bruke snarveiknappene i Apple Watch-kontrollpanelet

Selvfølgelig er den beste bruken av kontrollpanelet alle snarveisknappene som gir deg rask tilgang til Apple Watch-funksjoner. Noen av disse funksjonene, som lommelykten, er bare tilgjengelige via kontrollpanelet, mens andre ganske enkelt bytter til Apple Watch-innstillinger eller bare åpner en app på klokken din.

Apple Inc

  • Wi-Fi. Den første knappen på kontrollpanelet lar deg slå Wi-Fi på eller av. Wi-Fi gjør at Apple Watch kan kommunisere med iPhone på lengre avstand, men kan tappe strøm raskere. Det er bra å holde denne innstillingen på med mindre du har lite batterinivå.
  • flymodus. Flytter til høyre fungerer knappen med flyikonet på flymodus på iPhone. Dette vil slå av mobilforbindelsen hvis du har en mobilversjon av Apple Watch, samt å slå av Wi-Fi og andre radioer på klokken.
  • Batteri. Knappen med prosentandel viser hvor mye batteristrøm du har på klokken, men den er ikke her bare for visning. Hvis du trykker på prosentandelen, kan du slå på Power Reserve-modus, som i utgangspunktet tar ut de smarte funksjonene og gjør Apple Watch til en vanlig digital klokke. Dette er flott når du har veldig lite batteri igjen.
  • Ping. Kanskje den beste funksjonen på kontrollpanelet er iPhone-ping, som får iPhone til å lage en lyd når du trykker på den. Hvis du holder fingeren nede, begynner til og med iPhone å blinke, noe som gjør det enda enklere å finne.
  • Lommelykt. Apple Watch-lommelykten kan endres fra et gråaktig lys til et sterkt hvitt lys ved å trykke på skjermen mens den er på. Du kan også sveipe fra høyre til venstre for å få tilgang til et blinkende eller et rødt lys.
  • Ikke forstyrr. Knappen med månen aktiverer ikke forstyrr-modus. Dette kan være bra hvis du bruker Apple Watch som vekkerklokke, eller hvis du bare ikke vil bli varslet om samtaler eller tekstmeldinger på en stund. Du kan velge å slå dette på / av eller slå det på til en bestemt begivenhet som å forlate hjemmet eller til morgen.
  • Teatermodus. Nå som du har en Apple Watch, har du to enheter å deaktivere mens du ser på en film eller spiller. De glade og triste teateransiktene lar deg raskt sette klokken din i stille modus og holder skjermen mørk til du trykker på skjermen.
  • Vannlås. Knappen med vanndråpen setter Apple Watch i Water Lock-modus, som brukes når du svømmer med klokken. For å slå av Vannlås-modus igjen, må du slå klokkekronen til noe vann blir kastet ut.
  • Demp. Knappen med klokken slår av eller på lyden.
  • AirPlay. Knappen med sirkler og trekanten a bunnen lar deg kontrollere AirPlay's lydutgang. Mens du ikke kan sende video ved hjelp av AirPlay på Apple Watch, kan du kontrollere hvor musikken din går med denne knappen.
  • Walkie Talkie. Den siste snarveien på standard kontrollpanelmeny slår tilgjengeligheten din for walkie-talkie-modus på eller av. Du kan sette opp walkie-talkie-modus ved hjelp av Walkie Talkie-appen, som lar deg velge hvilke kontakter som kan snakke med deg via walkie-talkie-funksjonen.
  • Rediger. Redigeringsknappen er helt nederst på kontrollpanelet og lar deg omorganisere snarveiene. Dette er flott hvis du ofte bruker walkie-talkie-modus eller vannlås og vil ha rask tilgang til dem. Du kan flytte en knapp ved å trykke på Rediger, hold fingeren på en snarveiknapp til den er uthevet, og dra deretter knappen til den nye plasseringen ved å bevege fingeren uten å løfte den fra skjermen.

Legg igjen en kommentar