Hvordan konvertere en PDF til Google Doc Format

Google Docs, som er en del av Google Drive, er en gratis online tekstbehandler. Det gir en praktisk og kraftig måte å lage, redigere og organisere alle dokumentene dine online, inkludert PDF-filer.

I tillegg til å opprette, sende e-post og dele PDF-filer rett fra Google Docs, kan du også gjøre det motsatte; konvertere en PDF-fil til et Google Doc-format for redigering og deling. Det er super raskt og enkelt å gjøre. Google Docs er et utmerket valg for dine PDF-redigerings behov.

tkacchuk / Getty Images


Hva er en PDF-fil?

PDF står for Portable Document Format. Adobe Systems opprettet PDF-filformatet på begynnelsen av 90-tallet som en måte å skape konsistens i dokument formatering på tvers av forskjellige plattformer på datamaskin. Takket være kraften og allsidigheten til PDF-filer, er de blant de mest populære filformatene rundt.

Hvorfor bruke Google Dokumenter til å konvertere og redigere PDF-filer

Noen ganger kan det hende du må konvertere en PDF-fil til et Google-dokument slik at du kan endre og redigere den. For eksempel, kanskje arbeidsgiveren din sendte deg en prøve faktura som en PDF-fil, og du må oppdatere den. Heldigvis er dette enkelt å gjøre med Google Dokumenter.

Når du laster opp en PDF til Google Docs, konverterer den filen automatisk til et Google Doc. Du trenger ikke noe spesialverktøy eller programvare for å gjøre det; funksjonaliteten er innebygd rett i. Fordi Google Docs er kompatibel med hvilken som helst plattform, kan du jobbe med PDF-filene dine i hvilken som helst nettleser eller på hvilken som helst enhet.


Hvordan konvertere en PDF-fil til et Google Doc

  1. Logg på Google Docs-kontoen din.
  2. Velg Åpne filvelgeren ikon i raden med ikoner nær toppen av skjermen. Ikonet ser ut som en mappe.

  3. Gå til Last opp kategorien i Åpne filen dialogboks. Klikk på Velg en fil fra enheten for å laste opp PDF-filen eller dra filen inn i Dra en fil her eske.

  4. Åpne filen, og velg deretter Åpne med Google Dokumenter øverst på skjermen.

  5. Rediger filen etter behov i Google Dokumenter.

Google Docs konverterer PDF-filer, mens originalteksten og formateringen beholdes. Når du er i dokumentet, kan du oppdatere teksten, legge til grafikk eller omorganisere oppsettet slik du vil.

Når du er ferdig med endringene, kan du eksportere eller dele dokumentet i en rekke formater, inkludert DOCX, RTF, PDF og HTML. Du kan også laste ned, sende e-post eller sende den til Google Drive som en PDF-fil.

Google Docs har en filstørrelses grense på 50 MB. De fleste PDF-filer er relativt små, så dette kan ikke utgjøre et problem.


Google Dokumenter på farten

En av fordelene med å bruke Google Docs er at den er tilgjengelig fra hvilken som helst enhet, hvor som helst du har tilgang til internett.

Hvis du ofte får tilgang til Google Docs fra en smart telefon eller et nettbrett, laster du ned Google Docs-mobilappen for iOS- og Android-enheter fra Google Play eller iOS App Store. Med appen kan du opprette, redigere og samarbeide på farten, akkurat som du kan i en nettleser.

Legg igjen en kommentar