Hvordan fikser jeg en mus som ikke fungerer?

Med mindre musen din lider av maskinvarefeil - ved å bli dunked med kaffe eller bli slått av siden av skrivebordet av en kjedelig katt - er oddsen god at eventuelle ytelsesfeil du ser på den enheten, lett kan korrigeres i operativsystemets kjerneinnstillingsverktøy.

Grafiske brukergrensesnitt er optimalisert for musinngang og er vanskelige å bruke uten en funksjonell mus. Gjennomgå de vanlige hurtigtastene for Windows, macOS og Linux for å hjelpe deg med feilsøking uten mus eller berøringsskjerm.

John Caezar Panel / Getty Images


Årsaken til at en mus ikke fungerer

Musfeil kilde fra fem kilder:

  • Uopprettelig maskinvareskade.
  • Tap av strøm eller tilkobling.
  • Forstyrrelser mellom musen og arbeidsflaten.
  • Utdatert programvare.
  • Operativsystemfeil eller feilkonfigurasjoner.

Hvordan fikse en PC eller bærbar mus som ikke fungerer

Siden flere faktorer kan være roten til at en mus ikke fungerer ordentlig, er feilsøking problemet den beste måten å få den til å fungere igjen. Prøv disse trinnene, organisert i rekkefølge etter de vanligste og enkleste til mest intensive.

  1. Undersøk musen for maskinvareskader. Et sprukket hus, en manglende kule, klissete eller stille klikk på fingerbryterne, eller svikt i den optiske sensoren, antyder at enheten er skadet. Gitt hvor billig de fleste mus er, antyder maskinvareskader vanligvis at erstatning, i stedet for reparasjon, er den optimale løsningen.

  2. Rengjør musen. Hvis pekeren beveger seg i rykkende bevegelser eller er mindre responsiv enn vanlig, må du rengjøre musen for å se om den forbedrer ytelsen. Det er enkelt å rengjøre en trådløs mus eller en kablet mus med rullkule.

    Mens du rengjør musen, må du sørge for at det ikke er noe som dekker laseren på bunnen av musen. Alt som hindrer laseren (som papir, tape osv.) Vil forstyrre bevegelsen til musen / markøren.

  3. Bytt ut batteriene. Bytt ut batteriene mot et nytt sett, spesielt hvis du fremdeles bruker batteriene som fulgte med enheten. Vurder å bruke oppladbare batterier. Kontroller også at batteriene er riktig installert. Noen ganger kan det være vanskelig å lukke paneldøren før batteriet spretter ut.

    Koble musen til laderen i 30 minutter for å la den få nok juice til å koble til. Mus med USB-ladeporter og ikke-oppladbare batterier ser noen ganger ut til å mislykkes uten advarsel når ladningsnivået synker for mye.

  4. Prøv en annen USB-port. Det kan være et problem med den du bruker, så koble musen eller mottakeren og prøv en alternativ USB-port. De fleste stasjonære datamaskiner har porter foran og bak på datamaskinen, så prøv alle portene før du hopper til et annet trinn. Det kan også være slik at støpselet delvis løsner.

  5. Koble musen direkte til USB-porten. Hvis du bruker en multikortleser eller en ekstern USB-hub, kan det være et problem med den enheten i stedet for musen eller USB-porten. Koble musen direkte til datamaskinen for å se om problemet løser seg.

  6. Bruk musen på en passende overflate. Noen mus kan brukes på (nesten) hvilken som helst overflate. Mange kan ikke. Studer enhetens begrensninger - det kan kreve en musematte, spesielt hvis du bruker en eldre mus. Noen optiske mus kan for eksempel ikke spore bevegelse på blanke overflater eller overflater med verken mørke eller veldig lyse farger.

  7. Oppdater driveren. Sjekk produsentens nettsted for tilgjengelige driveroppdateringer, eller bruk driveroppdateringsverktøy. Hvis musen ikke vil gjøre noe som produsenten lovet at den ville gjøre (for eksempel rulling fra side til side), kan du sjekke produsentens nettside for å se om det kreves en driver. Disse filene er vanligvis gratis.

  8. Slipp og par sammen en Bluetooth-mus. Det er ikke uvanlig at Bluetooth-enheter enten mister sammenkoblingsstatus eller blir glemt av datamaskinen hvis en annen Bluetooth-mus er paret med den.

  9. Deaktiver en integrert styreflate. Hvis den bærbare datamaskinen støtter en intern styreflate, deaktiverer du den via innstillingsverktøyet til operativsystemet. En intern styreflate kan komme i konflikt med eller overstyre en ekstern mus.

Mushjulet ruller ikke? Slik løser du det


Legg igjen en kommentar