En enkel løsning for et magisk musesporingsproblem

Apples første Magic Mouse og oppfølgingen Magic Mouse 2 viser få særegenheter. Du tenker kanskje ikke på Magic Mouse før den plutselig slutter å spore, markøren blir rykkete, eller markøren beveger seg veldig sakte eller super raskt. Når Apple-musen din ikke fungerer, er det flere løsninger du kan prøve.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Magic Mouse 2 og den første Magic Mouse som er koblet til en Bluetooth-aktivert Mac-datamaskin med macOS Catalina (10.15) gjennom OS X El Capitan (10.11).


Årsaker til at en Apple-mus ikke fungerer

Når Magic Mouse mister Bluetooth-tilkoblingen til datamaskinen eller batteriet dør, fungerer det ikke. Hvis den optiske sensoren er skitten, kan markøren bevege seg på en rykkete måte. Hvis markøren beveger seg for sakte eller for fort, kan innstillingene være årsaken. En korrupt preferansefil kan forårsake alle slags rykkete bevegelser.

Hvordan fikse magiske musesporingsproblemer

De fleste av løsningene for en Apple-mus som ikke fungerer som de skal, er enkle. Prøv disse løsningene for å få musen i gang på kort tid.

  1. Sett på plass batteriet hvis du bruker en første generasjons Magic Mouse og opplever nølende sporingsadferd. Den mest sannsynlige årsaken er at batteriene i musen mistet kontakten med batteripolene. Resultatet er at Magic Mouse og Mac øyeblikkelig mister Bluetooth-tilkobling. For å se om musen har et batteritilkoblingsproblem, løft Magic Mouse av overflaten du bruker den på. Hvis den grønne strømlampen blinker, er sannsynligvis batteriene løse. Det er måter å fikse denne typen problemer med å koble fra Magic Mouse.

  2. Lad opp batteri på en Magic Mouse 2. Den har ikke problemet med batteripolen, fordi den ikke bruker standard AA-batterier. I stedet opprettet Apple et tilpasset oppladbart batteri for andre generasjons mus som du ikke får tilgang til. Kontroller batteriladingen ved å klikke på Bluetooth-ikonet på Mac-menylinjen eller i systeminnstillingene til musen. Hvis ladingen er lav, ta en pause og koble den til.

  3. Fest en skitten optisk sensor. Hvis du har en Magic Mouse 2 eller kan utelukke et batteriproblem i din første generasjons Magic Mouse, kan musen hoppe over eller nøle fordi rusk eller smuss er lagt i musens optiske sensor. For å løse dette problemet, snu musen og bruk trykkluft for å blåse ut smuss. Hvis du ikke har trykkluft tilgjengelig, blåser du inn i sensoråpningen. Før du setter musen på arbeidsflaten, må du rengjøre musematten eller skrivebordsområdet der du bruker Magic Mouse.

  4. Kontroller Magic Mouse-innstillingene. Gå til system~~POS=TRUNC > Mus > Pek og klikk. Hvis glidebryteren for sporingshastighet er satt til enten en ekstremt langsom eller ekstremt rask hastighet, må du justere den til en hastighet som passer deg bedre.

  5. Slett en skadet preferansefil. Innstillingsfilen som Mac-en din bruker for å konfigurere Magic Mouse når du slår den på, kan være ødelagt. Finn ~ / Library / Preferences fil og dra følgende to filer til søpla.

    • com.apple.AppleMultitouchMouse.plist
    • com.apple.driver.AppleBluetoothMultitouch.mouse.plist

    Når du starter Mac-en på nytt, gjenskaper den standardinnstillingsfilene for musen. Åpen system~~POS=TRUNC og konfigurer musen på nytt for å dekke dine behov.

    Før du endrer eller sletter filer i bibliotekmappen, bruker du Time Machine til å sikkerhetskopiere dataene på datamaskinen din.

    ~ / Library / Preferences-filen er skjult på en Mac som standard. Få tilgang til den ved å gå til Finder > Go > Gå til mappe og skrive ~ / Library. Velg deretter Go.

  6. Søk profesjonell hjelp. Hvis disse løsningene ikke løser problemet, kan det hende du har et maskinvareproblem. Gjør en avtale i en Apple Store, eller ta musen til en autorisert Apple-leverandør for å evaluere og om mulig reparere musen.


Legg igjen en kommentar