LogiLDA.dll: Hva det betyr og hvordan fikser jeg det

Windows 10 LogiLDA.dll feilmeldinger vises vanligvis under eller kort tid etter at en enhet starter etter å ha blitt slått på, våknet fra hvilemodus eller startet på nytt. Hvis datamaskinen er gammel eller har flere oppgaver som kjører samtidig, kan advarselen LogiLDA.dll vises noen minutter etter at Windows 10-enheten blir aktiv og brukbar.

Instruksjonene og feilsøkingstipsene i denne artikkelen gjelder både Windows 10 og Windows 8 og 8.1.

Logitech


LogiLDA.dll feil

LogiLDA.dll feilmeldinger på bærbare datamaskiner, stasjonære datamaskiner og nettbrett Windows 10 kan vises i en rekke formater, men disse feilmeldingene ligner vanligvis på følgende:

  • Det oppsto et problem med å starte c: windows system32 logilda.dll / Den angitte modulen ble ikke funnet.

Årsak til LogiLDA.dll feil

LogiLDA.dll-filen er vanligvis assosiert med programmer som Logitech Download Assistant, som ofte plasseres på en Windows 10-enhet etter installasjonen av et nytt stykke Logitech-maskinvare, for eksempel en Logitech-spillmus eller -tastatur.

Noen Windows 10-datamaskiner kan komme med Logitech Download Assistant-programvaren forhåndsinstallert.

Logitech Download Assistant søker automatisk etter nye enhetsdrivere og programvareoppdateringer for oppdagede Logitech-produkter ved oppstart. Hvis det var et problem med å starte LogiLDA.dll, kan dette bety:

  • Filen var ikke riktig installert og mangler i programmet.
  • En nylig Windows-oppdatering kan ha ført til at programmet begynte å søke etter denne filen på feil sted.

Slik løser du LogiLDA.dll feil i Windows 10

Dette problemet og de tilknyttede løsningene gjelder primært Windows 10-datamaskiner, bærbare datamaskiner og nettbrett. Imidlertid kan de som bruker Windows 8 eller Windows 8.1 også finne denne informasjonen nyttig ettersom årsakene og løsningene for LogiLDA.dll-feilene på disse Windows-operativsystemene er like og ofte identiske.

  1. Start Windows 10-enheten på nytt. Å starte en Windows 10-datamaskin, et nettbrett eller en hybrid enhet, for eksempel en Surface, kan løse en rekke problemer og bør alltid være den første tingen å prøve.

    Start Windows 10-enheten på nytt etter å ha prøvd følgende tips og løsninger for å sikre at endringene du har gjort, har fungert.

  2. Installer den siste Windows 10-oppdateringen. I tillegg til å legge til nye funksjoner og forbedre enhetens beskyttelse mot skadelig programvare og virus, kan Windows 10-oppdateringer også rette opp eventuelle filfeil du måtte oppleve.

    Koble Windows 10-datamaskinen eller nettbrettet til en strømkilde før du installerer oppdateringer, da noen kan ta over en time å laste ned og installere helt.

  3. Installer driverne for musen. LogiLDA.dll feil kan være forårsaket av et Logitech program installert på datamaskinen. Disse feilene utløses også av drivere som er installert for musen. Åpen Enhetsbehandling > Mus og andre pekeenheter, høyreklikk musenavnet og velg deretter Avinstaller enheten.

    Når prosessen er fullført, kobler du fra musen, starter Windows 10-enheten på nytt og kobler deretter musen til igjen.

  4. Deaktiver LogiDA ved oppstart. trykk Ctrl + Alt + Del, velg Task manager, velg deretter oppstart. Høyreklikk LogiDA fra listen over programmer som er satt til å kjøre ved oppstart, og velg deretter Deaktiver.

    Dette løser ingen problemer knyttet til programmet. I stedet hindrer det at Logitech Download Assistant kjører automatisk når du slår på datamaskinen og viser feilmeldingen LogiLDA.dll mangler.

  5. Avinstaller Logitech-programmet. Hvis datamaskinen din fortsetter å fortelle deg at det var et problem med å starte Windows LogiLDA.dll, er en annen måte å fikse det på å avinstallere programmet. Dette kan gjøres ved å åpne Start > Alle apps, høyreklikker du Logitech-programmet og velger Avinstaller.

    Det tilknyttede programmet heter Logitech Download Assistant eller noe lignende. Disse programmene lastes ned og installeres når du bruker et nytt produkt for første gang, men disse programmene er ikke nødvendig. Windows 10 er generelt sett flinke til å få ekstra maskinvare til å fungere ordentlig uten behov for tredjepartsapper.

  6. Installer Logitech-programmet på nytt. Hvis du foretrekker å bruke det medfølgende programmet for å installere enhetsdrivere eller programvareoppdateringer, må du installere det på nytt fra disken du opprinnelig installerte det fra etter at du avinstallerte det.

    Avinstallering og deretter installering av det samme programmet kan fikse eventuelle feil som ble opprettet under den første installasjonen.

  7. Prøv Logitech Gaming Software i stedet. Logitech Gaming Software er et nyere Logitech-program som kan holde maskinvaren oppdatert, og det lar deg også tilpasse enhetsfunksjonene for spesifikke brukstilfeller. Avinstaller Logitech Download Assistant ved å følge metoden vist ovenfor, og last ned Logitech Gaming Software fra Logitech-nettstedet.


Legg igjen en kommentar