Hvordan koble til en trådløs mus

En trådløse mus bruker Bluetooth-teknologi for å koble til datamaskinen, og frigjør skrivebordet fra rotet av ekstra ledninger. Fordi de er avhengige av Bluetooth, kobles en trådløs mus til akkurat som alle andre Bluetooth-enheter - med noen få hensyn.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder Windows 10, macOS Catalina (10.15) gjennom macOS Sierra (10.12) og Ubuntu Linux (versjon 18.04).

Den trådløse musen er avhengig av en innebygd sender som kommuniserer med en mottaker inne i datamaskinen for å koble til datamaskinen din. De fleste moderne nettbrett og bærbare datamaskiner har innebygde Bluetooth-radioer. Enkelte stasjonære datamaskiner gjør det imidlertid ikke. Hvis datamaskinen ikke naturlig støtter Bluetooth, kan du kjøpe en Bluetooth-adapter eller velge en trådløs mus som inkluderer en USB-dongle som fungerer som mottaker.


Koble til en trådløs mus på en datamaskin som kjører Windows 10

Bluetooth-menyen gir et middel til å koble til en trådløs mus i Windows 10.

  1. Åpne innstillinger app (trykk WIN+I som en snarvei) og velg Enheter.

  2. Velg i venstre sidefelt Bluetooth og andre enheter og velg deretter plusstegn (+) ved siden av Legg til Bluetooth eller annen enhet.

  3. I popup-vinduet Legg til en enhet-vindu, velg Bluetooth.

  4. Følg trinnene i veiviseren for tilleggsenhet. Du må sette den trådløse musen i paringsmodus. Windows oppdager musen og legger til de aktuelle driverne.
    Å gjøre en trådløs mus oppdagelig er forskjellig fra produsenten, så sjekk hurtigstartveiledningen.

Koble til en trådløs mus på en datamaskin som kjører macOS

Sett den trådløse musen i paringsmodus. Se enhetsdokumentasjonen for instruksjoner.

  1. Klikk på Applelogo i menylinjen øverst på skjermen og velg system~~POS=TRUNC i rullegardinmenyen.

  2. Klikk Bluetooth for å åpne systeminnstillingene.

  3. Macen din søker etter hvilken som helst enhet i paringsmodus når du åpner Bluetooth-panelet. Du bør se en tilkoblingsforespørsel for å bekrefte at du vil koble til den angitte enheten. Klikk i så fall Koble til.


Koble til en trådløs mus på en datamaskin som kjører Ubuntu Linux (versjon 18.04)

Plasser den trådløse musen i paringsmodus. Se enhetsdokumentasjonen for instruksjoner.

  1. Åpne Bluetooth-panelet og sørg for at bryteren øverst er satt til På.

  2. Velg musen i Enheter-listen og fullfør oppsettet. Fullfør dette trinnet innen 20 sekunder for å unngå tidsavbrudd. Når musen kobles til, vises statusen som Koblet til.

  3. Velg den tilkoblede musen for å åpne et panel for enhetsspesifikk tilpasning.

Hensyn til trådløs mus

En Bluetooth-mus skiller seg fra en kablet mus på flere viktige måter:

  • Du må være relativt nær. Selv om du kan gå så langt som 33 meter fra datamaskinen din med en Bluetooth-mus, kan det hende at du må pare den på nytt hvis du tar musen utenfor rekkevidde.
  • Den trådløse musen krever batterier. Du trenger enten ekstra batterier eller en ladekabel for en trådløs mus med ikke-utskiftbare batterier. Selv om de fleste moderne Bluetooth-mus bruker flere batterier i flere måneder eller år, antyder Murphys lov at musen din vil dø i det verste øyeblikket. Vær forberedt.
  • Ulike mus støtter forskjellige antall sammenkoblede enheter. Noen mus pares med en datamaskin om gangen. Andre modeller støtter to eller tre enheter. Hvis du reiser med én mus, men to datamaskiner, for eksempel en bærbar datamaskin og et Windows-nettbrett, velger du en mus som kan støtte begge deler uten å koble til hver gang du bruker den.
  • Trådløse mus og deres dongler vokser noen ganger ben. Hvis datamaskinen din krever en dongle, kan du se etter en lavprofilmodell som du kan legge permanent i et USB-spor. Større dongler kan falle av eller bli skadet i en bærbar veske.
  • Ulike datamaskiner laster inn Bluetooth-drivere på forskjellige punkter i oppstartssekvensen. Hvis du trenger å feilsøke en datamaskin som ikke starter riktig, kan det hende at Bluetooth-musen ikke lastes inn før datamaskinen går galt. Vanligvis lastes USB-drivere inn før trådløse drivere, så du kan ha hell med å feilsøke en skjult datamaskin med en kablet mus.

Legg igjen en kommentar