Hvordan fikse kode 41 feil i Enhetsbehandling

Feilkode 41 er en av flere Enhetsbehandling feilkoder. Det kan hende du ser det når du prøver å bruke bestemte maskinvareenheter. Koden 41 feilen vil nesten alltid vises på følgende måte:

  • Windows har lastet inn enhetsdriveren for denne maskinvaren, men kan ikke finne maskinvareenheten. (Kode 41)

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for alle Microsoft-operativsystemer, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista og Windows XP.


Årsaker til feilkode 41

Kode 41-feil skyldes enten en maskinvareenhet som er fjernet etter at driveren ble lastet inn, eller av et problem med selve enhetsdriveren. Detaljer om Enhetsbehandling feilkoder som kode 41 er tilgjengelige i Enhetsstatus området i enhetens egenskaper.

Enhetsbehandling feilkoder er eksklusive for Enhetsbehandling. Hvis du ser kode 41-feilen andre steder i Windows, er sjansen stor for at det er en systemfeilkode som du ikke bør feilsøke som et problem med Enhetsbehandling. Koden 41-feilen kan gjelde for alle enheter, men den gjelder vanligvis DVD- og CD-stasjoner, skrivere, tastaturer og USB-enheter.


Hvordan fikse en kode 41-feil

Prøv disse trinnene i rekkefølge til feilen er løst:

  1. Start datamaskinen på nytt. Det er alltid muligheten for at kode 41-feilen var forårsaket av et midlertidig problem med Enhetsbehandling. I så fall kan en enkel omstart løse problemet.

  2. Forsikre deg om at enheten er riktig tilkoblet. Hvis enheten er inne i PCen, må du kontrollere at alle tilkoblingene sitter godt og at kontaktene er riktig tilkoblet. Hvis dette er en nylig installert enhet, sjekk manualen for å sikre at alt er koblet på riktig måte til de riktige kontaktene på hovedkortet. Hvis enheten er ekstern (dvs. koblet til med en USB-kabel), kan du prøve å bruke en annen kabel.

  3. Bruk Systemgjenoppretting til å angre nylige systemendringer. Hvis enheten tidligere fungerte, kan du angre nylige endringer i Enhetsbehandling ved å bruke Windows Systemgjenoppretting til å gjenopprette Windows-PCen.

  4. Rull sjåførene tilbake. Hvis kode 41-feilen startet etter oppdatering av en bestemt maskinvareenhet, rull enhetsdriverne tilbake til en eldre versjon.

  5. Oppdater maskinvaredriverne. Det er mulig at installering av de nyeste driverne for enheten kan løse kode 41-feilen.

  6. Installer enhetsdriverne på nytt. Å installere en driver på nytt er ikke det samme som å oppdatere en driver. En fullstendig installering av driveren innebærer fullstendig fjerning av den installerte driveren, og deretter la Windows installere den på nytt fra bunnen av.

  7. Slett korrupte registerverdier. En vanlig årsak til feil i kode 41 er korrupsjon av to registerverdier i registernøkkelen. Gå inn i Windows-registeret og slett registerverdiene for UpperFilters og LowerFilters.

  8. Installer maskinvaren på nytt. Fjern alle tilknyttede drivere og programvare, og installer eller konfigurer deretter enheten på nytt.

  9. Bytt ut maskinvaren. Et problem med selve enheten kan forårsake kode 41-feilen, så du må kanskje bytte ut maskinvaren. Det er også mulig at enheten ikke er kompatibel med din versjon av Windows. Du kan sjekke Windows Hardware Compatibility List for å være sikker.

  10. reparere Windows. Hvis du er sikker på at et maskinvareproblem ikke forårsaker denne spesifikke kode 41-feilen, kan du prøve en Windows Startup Repair.

  11. Utfør en ren installasjon av Windows. Utfør en ren installasjon av Windows som en siste utvei for å starte med en ny kopi av operativsystemet.

    All informasjon på harddisken vil bli slettet under en ren installasjon.


Legg igjen en kommentar