Slik løser du kode 39-feil i Windows

Code 39-feilen er en av flere Enhetsbehandling-feilkoder. I de fleste tilfeller er det forårsaket av enten en manglende driver for den aktuelle maskinvaren eller av et Windows-registerproblem.

Selv om det er mindre vanlig, kan feilen også være forårsaket av en korrupt driver eller driverrelatert fil.

Ethvert av Microsofts operativsystemer kan oppleve en Code 39 Device Manager-feil, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og mer.


Kode 39 feilmelding

Code 39-feilen vil nesten alltid vises nøyaktig slik:

Windows kan ikke laste inn enhetsdriveren for denne maskinvaren. Driveren kan være ødelagt eller mangler. (Kode 39)

Detaljer om Enhetsbehandling-feilkoder som denne er tilgjengelige i Enhetsstatus-området i enhetens egenskaper. Se Hvordan vise en enhets status i Enhetsbehandling hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det.

Enhetsbehandling feilkoder er bare eksklusive for Enhetsbehandling. Hvis du ser kode 39-feilen andre steder i Windows, er sjansen stor for at det er en systemfeilkode, som du ikke bør feilsøke som et problem med Enhetsbehandling.

Denne feilen kan gjelde for hvilken som helst maskinvareenhet som er oppført i Enhetsbehandling. I de fleste tilfeller vises det imidlertid på optiske diskstasjoner som CD- og DVD-stasjoner.


Hvordan fikse en kode 39-feil

  1. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke allerede har gjort det.

    Det er alltid den tynne muligheten for at kode 39-feilen du ser, var forårsaket av noen tøffelser med Enhetsbehandling eller BIOS. Hvis det er sant, kan en enkel omstart løse det.

  2. Installerte du en enhet eller gjorde en endring i Enhetsbehandling rett før du la merke til koden 39? I så fall er det en god sjanse for at endringen du gjorde forårsaket feilen.

    Angre endringen, start PCen på nytt, og se etter feilen igjen.

    Avhengig av hvilke endringer du har gjort, kan noen løsninger omfatte:

    • Fjerne eller konfigurere den nylig installerte enheten
    • Å rulle driveren tilbake til en versjon før oppdateringen
    • Bruker Systemgjenoppretting til å angre nylige Enhetsbehandling-relaterte endringer
  3. Slett registerverdiene for UpperFilters og LowerFilters. En vanlig årsak til Code 39-feil er korrupsjon av disse to spesifikke registerverdiene i registernøkkelen på DVD / CD-ROM-stasjonsklassen.

    Slette lignende verdier i Windows-registeret kan også fikse feilen som vises på annen maskinvare enn en DVD- eller CD-stasjon. UpperFilters / LowerFilters-opplæringen som er lenket ovenfor, viser deg nøyaktig hva du trenger å gjøre.

  4. Installer driverne for enheten på nytt. Avinstallering og installering av driverne for enheten som opplever feilen er en sannsynlig løsning på dette problemet.

    Hvis en USB-enhet genererer kode 39-feilen, må du avinstallere alle enheter under maskinvarekategorien Universal Serial Bus-kontrollere i Enhetsbehandling som en del av driverinstallasjonen på nytt. Dette inkluderer alle USB-masselagringsenheter, USB-vertskontroller og USB-rotnav.

    Å installere en driver riktig på nytt, som i instruksjonene som er lenket ovenfor, er ikke det samme som å bare oppdatere en driver. En fullstendig installering av driveren innebærer å fjerne den installerte driveren helt og deretter la Windows installere den på nytt fra bunnen av.

  5. Oppdater driverne for enheten. Det er mulig at installering av de nyeste produsentens drivere for en enhet kan løse problemet. Hvis dette fungerer, betyr det at de lagrede driverne som du installerte på nytt i trinn 4, sannsynligvis var skadet.

  6. Bytt ut maskinvaren. Som en siste utvei, på grunn av en feil med maskinvaren, kan det hende du må bytte ut enheten som forårsaker feilen.

    Det er også mulig at enheten ikke er kompatibel med denne versjonen av Windows. Du kan sjekke Windows HCL for å være sikker.

    Hvis du er overbevist om at det fortsatt er en operativsystemkomponent til denne kode 39-feilen, kan du prøve en reparasjonsinstallasjon av Windows, og hvis det ikke fungerer, en ren installasjon av Windows. Vi anbefaler ikke å gjøre det før du prøver å bytte ut maskinvaren, men det kan være nødvendig hvis du har brukt opp alle de andre alternativene dine.

  7. Feilen din skal nå være løst.


Legg igjen en kommentar