En trinnvis guide for å installere openSUSE Linux

En gang en høyt profilert tysk distribusjon, fungerer openSUSE fortsatt bra på DistroWatch-rangeringer, selv om det ikke er så populært som det pleide å være. Moderne openSUSE støtter to separate varianter - Tumbleweed, som tilbyr banebrytende programvare i en rullende utgivelsesmodell, og Leap, som følger en typisk statisk distribusjonsmodell.


Krav til openSUSE

For å kjøre openSUSE på datamaskinen din, må du ha:

  • En datamaskin med en 2 GHz dual-core prosessor som bruker prosessorarkitektur i X86_64-, i586-, aarch64- eller ppc64le-familiene.
  • Minst 2 GB systemminne.
  • En harddisk med minst 40 GB ledig.
  • Et installasjonsmedium (nettverkstilgang, en DVD-stasjon eller en USB-port).

Last ned openSUSE

Installere openSUSE

Last ned relevant ISO-bilde for din foretrukne variant og systemarkitektur. Brenn ISO til USB eller DVD.

Trenger du et ISO-bilde på en USB-stasjon? Slik gjør du det

Start datamaskinen på nytt ved å bruke installasjonsmediet som oppstartkilde.

Hvordan starte opp fra en USB Flash Drive

Følg trinnene i installasjonsprogrammet. Det moderne openSUSE-installasjonsprogrammet tilbyr et grafisk installasjonsprogram med en trinnvis tilnærming til installasjonsprosessen.

Installasjonsprogrammet ligner alle andre Linux-distribusjoner. Noen merknader med avgang inkluderer:

  • System analyse: Dette trinnet ser etter en nettverkstilkobling og ber deg om å legge til online arkiver under installasjonsprosessen. Du kan fremdeles installere openSUSE uten nettverkstilkobling, men tilkobling betyr at du ikke trenger å installere operativsystemet, og deretter lappe det umiddelbart etter at du er fullstendig installert.
  • Nettbaserte arkiver: Installatøren ber om et systemrolleskjermbilde som tilbyr flere forskjellige roller for datamaskinen. Velg en stasjonær versjon ved hjelp av KDE Plasma, GNOME eller Xfce, eller bruk et skrivebord med bare bein, en server eller en transaksjonell serverprofil. De fleste velger et skrivebord med favorittmiljøet ditt.
  • Disk: Hvis du setter openSUSE til å jobbe på en del av harddisken, bruker du veiledet oppsett-funksjon eller starter Expert Partitioner-verktøyet. Hvis du installerer den på en hel disk, er det vanligvis greit å la datamaskinen partisjonere den som standard. La standard fungere som presentert hvis du installerer i et virtuelt maskinmiljø som Hyper-V eller OpenBox.

Prosedyrer etter installasjon

Etter at installasjonsprogrammet er ferdig, start på nytt til den nye openSUSE-distribusjonen. Etter behov kan du konfigurere nettverket ditt, installere relevante oppdateringer og tilpasse skrivebordsmiljøet etter behov.

Legg igjen en kommentar