Hvordan vise status for en enhet i Enhetsbehandling

Status for hver maskinvareenhet som gjenkjennes av Windows er tilgjengelig når som helst i Enhetsbehandling. Denne statusen inneholder maskinvarens nåværende tilstand, sett av Windows.

Å sjekke enhetens status bør være den første handlingen hvis du mistenker at en bestemt enhet forårsaker et problem, eller hvis noen enheter i Enhetsbehandling er merket med et gult utropstegn.

Disse trinnene gjelder for Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista og Windows XP. Se hvilken versjon av Windows har jeg? hvis du ikke er sikker på hvilken av disse versjonene av Windows som er installert på datamaskinen din.


Hvordan vise status for en enhet i Enhetsbehandling i Windows

Du kan se enhetens status fra enhetens egenskaper i Enhetsbehandling. De detaljerte trinnene som er involvert i visning av enhetens status i Enhetsbehandling, varierer litt avhengig av hvilket Windows-operativsystem du har installert, så disse forskjellene blir kalt ut når det er nødvendig nedenfor.


  1. Åpne Enhetsbehandling, som du kan gjøre fra kontrollpanelet i alle versjoner av Windows.

    Imidlertid, hvis du bruker Windows 10 eller Windows 8, kan brukerbrukermenyen (Windows-nøkkel+X) er sannsynligvis raskere.

    Det er et par andre måter du kan få tilgang til Enhetsbehandling i Windows som kan være raskere enn Kontrollpanel-metoden. For eksempel kan du i stedet bruke devmgmt.msc kommando for å åpne Enhetsbehandling fra kommandolinjen. Se Andre måter å åpne Enhetsbehandling på (nederst på lenken) for mer informasjon.

  2. Nå som Enhetsbehandling er åpen, finn maskinvaren du vil se status for, ved å arbeide deg ned gjennom maskinvarekategoriene ved hjelp av > ikonet.

    Hvis du bruker Windows Vista eller Windows XP, er ikonet et pluss-tegn (+).

    Spesifikke maskinvare som Windows har identifisert på datamaskinen din, er oppført i de viktigste maskinvarekategoriene du ser.

  3. Når du har funnet maskinvaren du vil se status for, trykker du på og holder eller høyreklikker på den og velger deretter Eiendommer.

  4. general kategorien i vinduet Egenskaper som nå er åpen, se etter Enhetsstatus mot bunnen av vinduet. Det er en kort beskrivelse av gjeldende status for denne spesielle maskinvaren.

    Hvis enheten fungerer

    Hvis Windows ser at maskinvareenheten fungerer som den skal, ser du denne meldingen:

    Denne enheten fungerer som den skal.

    Windows XP legger til litt tilleggsinformasjon her:

    Hvis du har problemer med denne enheten, klikker du på Feilsøk for å starte feilsøkingsprogrammet.

    Hvis enheten ikke fungerer

    Hvis Windows finner ut at enheten ikke fungerer som den skal, vil du se en feilmelding samt kode 43-feilen. Noe sånt som dette:

    Windows har stoppet denne enheten fordi den har rapportert problemer. (Kode 43)

    Hvis du er heldig, kan du få enda mer informasjon om problemet, slik:

    SuperSpeed-lenken til USB-enheten fortsetter å overholde en feiltilstand. Hvis enheten er flyttbar, må du fjerne enheten og deretter deaktivere / aktivere fra enhetsbehandling for å gjenopprette.

  5. Det er det!


Viktig informasjon om feilkoder

Enhver annen status enn en som eksplisitt sier at en enhet fungerer som den skal, skal ledsages av en feilkode for enhetsbehandling. Du kan feilsøke problemet Windows ser med denne enheten basert på den koden: Komplett liste over Enhetsbehandling feilkoder.

Det kan fortsatt være et problem med en maskinvare, selv om Windows ikke rapporterer det via enhetens status. Hvis du har en sterk mistanke om at en enhet forårsaker et problem, men Enhetsbehandling ikke rapporterer et problem, bør du fortsatt feilsøke enheten.

Legg igjen en kommentar