Slik løser du kode 19-feil i Windows

Code 19-feilen er en av flere Device Manager-feilkoder. Det er forårsaket av ett eller flere problemer med deler av Windows-registeret som inneholder driver og annen informasjon om den spesifikke maskinvareenheten.

Kode 19-feilen vil nesten alltid vises på en av følgende to måter:

Windows kan ikke starte denne maskinvareenheten fordi konfigurasjonsinformasjonen (i registret) er ufullstendig eller skadet. For å løse dette problemet, bør du avinstallere og deretter installere maskinvareenheten på nytt. (

Windows kan ikke starte denne maskinvareenheten fordi konfigurasjonsinformasjonen (i registret) er ufullstendig eller skadet. For å løse dette problemet kan du først prøve å kjøre en feilsøkingsveiviser. Hvis det ikke fungerer, bør du avinstallere og deretter installere maskinvareenheten på nytt. (

Detaljer om Enhetsbehandling-feilkoder som kode 19 er tilgjengelige i Enhetsstatus-området i enhetens egenskaper.

Enhetsbehandling feilkoder er eksklusive for Enhetsbehandling. Hvis du ser kode 19-feilen andre steder i Windows, er sjansen stor for at det er en systemfeilkode som du ikke bør feilsøke som et problem med Enhetsbehandling.

Kode 19-feilen kan gjelde for hvilken som helst maskinvareenhet i Enhetsbehandling, men de fleste kode 19-feil vises på optiske stasjoner som DVD- og CD-stasjoner, USB-enheter og tastaturer.

Kode 19-feil kan også sees i hvilket som helst av Microsofts operativsystemer, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og mer.


Hvordan fikse en kode 19-feil

  1. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke allerede har gjort det. Det er alltid den eksterne muligheten for at kode 19-feilen du ser var forårsaket av en slags fluke eller midlertidig problem. I så fall kan en enkel omstart kanskje fikse koden 19.

  2. Installerte du en enhet eller endret i Enhetsbehandling rett før du la merke til koden 19? I så fall er det veldig mulig at endringen du gjorde forårsaket kode 19-feilen. Angre endringen hvis mulig, start PCen på nytt, og sjekk igjen for kode 19-feilen.

    Avhengig av endringene du har gjort, kan noen løsninger omfatte:

    • Fjerne eller konfigurere den nylig installerte enheten
    • Å reversere registerendringene du har gjort
    • Å rulle driveren tilbake til versjonen før oppdateringen din
  3. Slett registerverdiene for UpperFilters og LowerFilters. En vanlig årsak til Code 19-feil er korrupsjon av to registerverdier i registernøkkelen DVD / CD-Drive Drive Class.

    Slette lignende verdier i Windows-registeret kan også være løsningen på en kode 19-feil som vises på en annen maskinvareenhet enn en DVD / CD-stasjon. UpperFilters / LowerFilters-opplæringen som er lenket ovenfor, viser deg hva du trenger å gjøre.

  4. Avinstaller iTunes via Kontrollpanel eller med et avinstallasjonsprogram for programmet. Selv om det kan høres litt drastisk ut, er iTunes årsaken til nok kode 19-feil for å gjøre det til denne feilsøkingsveiledningen.

    Hvis fjerning av iTunes fungerer, kan du prøve å installere det igjen fra bunnen av, noe som ikke alltid introduserer problemet på nytt.

  5. Installer driverne for enheten på nytt. Avinstallering og deretter installering av driverne for enheten som opplever Code 19-feilen er en sannsynlig løsning på dette problemet.

    Å installere en driver på nytt riktig, som i instruksjonene som er lenket ovenfor, er ikke det samme som å oppdatere en driver. En fullstendig installering av driveren på nytt innebærer å fjerne den installerte driveren og deretter la Windows installere driveren på nytt fra bunnen av.

  6. Oppdater driverne for enheten. Å installere de siste driverne som produsenten leverer for en enhet med kode 19-feilen, kan løse problemet. Hvis oppdatering av driverne løser kode 19-feilen, betyr det sannsynligvis at det var et slags problem med driverne som Windows lagret som du installerte på nytt i forrige trinn.

  7. Bruk Systemgjenoppretting til å tilbakestille enhetsdrivere og registerkonfigurasjoner til en tilstand før kode 19-feilen. Sørg for å velge et gjenopprettingspunkt fra en dato og tid før du vet eller mistenker at kode 19-feilen først dukket opp.

  8. Deaktiver maskinvarebasert sikkerhet på enheten. Windows kunne rapportere en kode 19-feil på en enhet som en ekstern harddisk hvis stasjonen tidligere var sikret med et passord.

  9. Bytt ut maskinvaren. Som en siste utvei, må du kanskje erstatte maskinvaren som har kode 19-feilen.

    Det er også mulig at enheten ikke er kompatibel med denne versjonen av Windows. Du kan sjekke Windows HCL for å være sikker.

    Hvis du har oppdaget at maskinvare ikke kan være årsaken til denne kode 19-feilen, kan du prøve en reparasjonsinstallasjon av Windows. Hvis det ikke fungerer, kan du prøve en ren installasjon av Windows. Vi anbefaler ikke å gjøre noen av de mer drastiske alternativene før du prøver å bytte ut maskinvaren, men du må kanskje gjøre det hvis du ikke har andre alternativer.

  10. Kode 19-feilen din skal nå løses.


Legg igjen en kommentar