Hvordan få tilgang til Enhetsbehandling fra ledeteksten

Hva å vite

  • Enhetsbehandlingskjøringskommandoen er nyttig å vite for å starte Enhetsbehandling, oppdatere drivere og mer.
  • For å bruke kommandoen Enhetsbehandling kjør, skriv inn devmgmt.msc inn i en ledetekst.
  • Du kan også åpne Enhetsbehandling i Windows 10, 8, 7 og Vista ved hjelp av en kontrollpanel-applet.

En veldig enkel måte å starte Enhetsbehandling i hvilken som helst versjon av Windows er fra ledeteksten.

Bare skriv inn devmgmt.msc kommando, eller en av de tre andre vi beskriver nedenfor, og voilà ... Enhetsbehandling starter helt opp!

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista og Windows XP.

Foruten å være en av de raskeste måtene å åpne den på, bør det også være nyttig å vite om kjørekommandoen for Enhetsbehandling. Avanserte oppgaver som å skrive kommandolinjeskript vil kreve Enhetsbehandling-kommandoen, så vel som andre programmeringsoppgaver i Windows.

Derek Abella / Web

Er du ukomfortabel med å jobbe med kommandoer? Du burde ikke være det, men det er også mange andre måter å starte Enhetsbehandling på. Se Slik åpner du Enhetsbehandling i Windows for å få hjelp.


Hvordan få tilgang til Enhetsbehandling fra ledeteksten

Tid som kreves: Å få tilgang til Enhetsbehandling fra ledeteksten eller et annet kommandolinjeverktøy i Windows, bør ta mindre enn et minutt, selv om dette er første gang du utfører kommandoer.

Følg disse enkle trinnene for å få tilgang til Enhetsbehandling fra ledeteksten:

  1. Åpne ledeteksten. Det er så enkelt som å søke etter cmd i Start-menyen eller søkefeltet i de fleste versjoner av Windows.

    Du kan også gjøre det med administrative rettigheter ved å åpne en forhøyet ledetekst, men du trenger ikke å åpne ledeteksten med administratorrettigheter for å komme til Enhetsbehandling fra kommandolinjen.

    Kommandoprompt er den mest altomfattende måten å kjøre kommandoer i Windows, men følgende trinn kan utføres via Kjør-verktøyet, eller til og med fra Cortana eller søkefeltet i nyere versjoner av Windows.

    Den primære måten å åpne dialogboksen Kjør på er med tastaturet: trykk og hold inne Windows og trykk deretter på R en gang. En annen måte er gjennom Oppgavebehandling, som du kan gjøre det, Windows-skrivebordet har krasjet, og du kan bare åpne Oppgavebehandling; for å gjøre det, gå til filet > Kjør ny oppgave, og skriv deretter inn en av kommandoene nedenfor.

  2. Når enten ledeteksten eller Kjør-boksen er åpen, skriver du inn ett av følgende, og trykker deretter Enter:

    devm

    or

    mmc devm

    Enhetsbehandling bør åpne umiddelbart.

    MSC-filer, som er XML-filer, brukes i disse kommandoene fordi Enhetsbehandling er en del av Microsoft Management Console, som er det innebygde verktøyet som følger med Windows som åpner denne typen filer.

  3. Du kan nå bruke Enhetsbehandling til å oppdatere drivere, vise enhetens status, administrere systemressursene som Windows har tildelt maskinvaren din og mer.


To CMD-metoder for alternativ enhetsbehandling

I Windows 10, 8, 7 og Vista er Enhetsbehandling inkludert som en applet i Kontrollpanel. Dette betyr at det er en tilknyttet appletkommando for kontrollpanelet tilgjengelig.

To av dem, faktisk:

kontroll / navn Microsoft.DeviceManager

or

kontroll hdwwiz.cpl

Begge fungerer like bra, men må utføres fra ledeteksten eller dialogboksen Kjør, ikke fra Cortana eller andre universelle søkefelt.

Uansett hvordan du får den til å åpne - via Kontrollpanel, Kjør, en snarvei på skrivebordet, Kommandoprompt, en BAT-fil, PowerShell osv. - Enhetsbehandling fungerer det samme, ser det samme ut og har nøyaktig de samme funksjonene. Du velger bare en av flere snarveier for å åpne filen.


Enhetsbehandling ressurser

Her er noen artikler med mer informasjon og veiledninger angående Enhetsbehandling:

  • Hvordan aktiverer jeg en enhet i Enhetsbehandling i Windows?
  • Hvordan deaktiverer jeg en enhet i Enhetsbehandling i Windows?
  • Hvordan ser jeg statusen til en enhet i Enhetsbehandling i Windows?
  • Hvorfor er det en rød X i Enhetsbehandling?
  • Hvorfor er det en svart pil i Enhetsbehandling?
  • Hva er det gule utropspunktet i Enhetsbehandling?
  • Liste over feilkoder for Enhetsbehandling

Legg igjen en kommentar