Hvordan kontrollere TV-en din med Alexa

Hva å vite

  • Den enkleste måten å kontrollere TV-en din med Alexa er å bruke en Amazon Fire TV Stick eller en Fire TV.
  • En smart TV og et Amazon Echo kan også gi deg en måte å kontrollere TV-en din med Alexa.
  • Noen avanserte universelle fjernkontroller vil også tillate deg å kontrollere TV-en din med Alexa.

Få Amazons Alexa til å gjøre mer enn å svare på spørsmål og slå på lys. Du kan også kontrollere TV-en din med Alexa, men det er noen få forhold.


Bruk Alexa With Fire TV Devices

Den mest grunnleggende måten du kan bruke Alexa med TVen via en plug-in Amazon Brann TV pinne eller Brann-TV 4K media streamer, eller ved hjelp av en Brann Edition Smart TV (en TV som har Brann-TV-funksjonalitet innebygd).

Hvis du bruker en ekstern Fire TV-enhet med TVen din (HDMI-tilkobling kreves), må du gå gjennom den nødvendige installasjonsprosedyren. Deretter kan du snakke talekommandoer ved hjelp av Alexa ved å trykke på mikrofonknappen på fjernkontrollen.

Hvis du har en Fire Edition TV, kan du bruke den medfølgende Alexa Voice-aktiverte fjernkontrollen på samme måte.

Men hvis du har et Amazon Echo eller lignende Alexa-aktivert smarthøyttaler hjemme, kan du koble den til en Fire TV-streamer eller Fire Edition TV og betjene Fire TV-funksjoner ved hjelp av håndens gratis talekommandoer i stedet for å måtte trykke på en mikrofonknapp. på en fjernkontroll først.

For å koble en Alexa Echo-type enhet til en Fire TV eller Fire Edition TV, utfør følgende trinn ved hjelp av Alexa-appen du installerte på smarttelefonen din da du opprinnelig konfigurerte Echo eller lignende enhet:

  1. Åpne Alexa-appen og trykk på Menyikon (tre hvite linjer øverst til venstre - bare venstre til ordet Hjem.
  2. Pek Musikk, video og bøker.
  3. Trykk på Brann-TV.
  4. Følg eventuelle tilleggsinstruksjoner.
  5. Trykk på Koble enheter - sørg for at dette er bekreftet.

Etter at lenken er bekreftet, kan du bruke Echo til å kontrollere Fire TV-funksjoner og innholdstilgang, som kan vises på TV-en

Hvis TV-en din har HDMI-CEC-funksjonen, kan du også bruke Alexa til å sende en talekommando til en plug-in Fire TV-streamer som vil bytte TV-en til HDMI-inngangen som Fire TV er koblet til.

I tillegg tillater HDMI-CEC Alexa å fortelle Fire TV om å slå TV-en av eller på.

Når en Amazon Fire Edition TV er av eller i standby-modus, kan den ikke motta noen kommandoer fra Alexa med mindre du har aktivert innstillingen Slå på TV med Alexa. Denne innstillingen aktiveres automatisk etter at TV-en mottar den første kommandoen fra Alexa.

For Fire Edition TV-er kan du også bruke Alexa for å få tilgang til noen av TV-ens innstillingsalternativer. Dette betyr at du kan bruke en Echo-type enhet for å erstatte den Alexa-aktiverte TV-fjernkontrollen for mange TV-funksjoner.


Bruk en TV som fungerer med Alexa

Vice

Kobling av Alexa og FireTV-enheter er en måte å bruke talekommandoer for å streame video og kontrollere TV-en, men det er en rekke TV-er som ikke er FireTV-er, men som kan "Arbeide med Alexa" via en Echo-type enhet.

"Works med Alexa" -funksjonalitet er for tiden tilgjengelig på utvalgte TV-modeller fra LG (2018), Sony (2016, 2017, 2018), og Vizio (2017 og 2018), og vil være tilgjengelig på kommende utvalgte 2018-modeller fra Hisense.

For LG TV-er:

  1. Start Oppsett-TV for Amazon Alexa App fra startskjermen til din LG TV som kjører webOS 4.0 TV-operativsystemet eller høyere).
  2. Følg instruksjonene og logg inn på LG-kontoen din (eller opprett en) og velg navnet på TV-en.
  3. Gå til siden for mobiloppsettveiledning, og gå til Alexa app på smarttelefonen for å aktivere LG SmartThinQ Alexa ferdigheter og koble kontoene dine.
  4. Fullfør eventuelle ekstra installasjonsinstruksjoner som din TV ber om.

For Sony TV-er:

  1. Åpne TV-kontrolloppsett med Amazon Alexa App fra startskjermen på TV-en.
  2. Velg din Google-kontoen (eller opprett en) og navngi TV-en din.
  3. Følg instruksjonene og finn og aktiver Sony TV Alexa App på smarttelefonen din og følg tilleggsinstruksjonene for å koble til TV-en og ekko-enhetene.

For Vizio TV-er:

  1. StartVizio TV SmartCast-startskjerm.
  2. Bruk TV-fjernkontrollen, trykk opp og klikk på Statister på menylinjen.
  3. Plukke ut Stemmeinnstillinger, Og deretter Pair Display.
  4. Bruk smarttelefonen din til dms.vizio.com/alexa ogskriv inn PIN-koden vist TV-skjermen.
  5. Når du blir bedt om det, gå tilbake til Alexa app på telefonen din for å aktivere Alexa stemmeferdigheter, lenke kontoer og enheter.

Bruk Alexa med Logitech Harmony fjernkontrollsystem

Logitech Harmony

En annen måte du kan bruke Alexa på TV-en din er via et Logitech Harmony Elite, Ultimate, Ultimate Home, Harmony Hub, Harmony Pro fjernkontrollsystem.

Ved å koble Alexa til et kompatibelt Harmony-system, kan du styre fjernkontrollen og få tilgang til innholdsfunksjoner for TV-en din med Alexa-talekommando via Alexa App eller Amazon Echo-enheter.

Her er de første trinnene for å koble Alexa til et kompatibelt Harmony Remote-system.

  1. Åpne Alexa app på smarttelefonen.
  2. Trykk på meny ikonet.
  3. Gå til Ferdigheter og søk etter Harmony.
  4. Trykk på det blå Harmony-ikon for å aktivere Alexa / Harmony Skill.
  5. Gå til Velg Aktiviteter side for å tilpasse ytterligere hvilke enheter og kommandoer du vil at Alexa skal knytte til Harmony-fjernkontrollsystemet.
  6. Deretter blir du ført til en skjerm som sier Nå for den morsomme delen - nederst på skjermen, klikk på Koble til konto for å fullføre oppsettet.

For en gjennomgang av koblingstrinnene, samt hvordan du kan tilpasse Alexa / Harmony-lenkefunksjonene ytterligere, inkludert eksempelkommandoer og stemmekontrollsnarveier, kan du sjekke ut siden Logitech Harmony Experience with Alexa.

En annen måte Alexa kan samhandle med Harmony-fjernkontroller på er via IFTTT-appen. For å bruke IFTTT, installer appen på smarttelefonen din, og gjør deretter følgende:

  1. Åpne IFTTT-app.
  2. Trykk på sideikonet nederst til høyre på skjermen.
  3. Trykk på Alexa seksjon. Alexa vises ikke på siden, trykk på Søk og skriv den inn. Når du finner den, trykk på den og følg installasjonsinstruksjonene.
  4. Når Alexa er plassert på din Tjenester listen, trykk på den, bla nedover og aktiver TV-en på / av applets (følg eventuelle tilleggsinstruksjoner).

De ovennevnte trinnene vil koble kommandoer "Alexa, trigger slå av / på (eller annen setning) TV" fra appleten på smarttelefonen eller Echo-enheten til det kompatible Harmony fjernkontrollsystemet.

Ta en titt på noen ekstra IFTTT-applets som du kan bruke med Alexa og Harmony.

1: 32

Hvordan koble Alexa til Roku


Bruk Alexa With Roku via Quick Remote

Rask fjernkontroll

Hvis du har en Roku TV eller Roku mediestreamer koblet til TV-en din, kan du bruke Alexa til å kontrollere hva du ser på TV-en din ved hjelp av Quick Remote-appen for iOS eller Android.

Last ned og installer Quick Remote-appen på smarttelefonen din. Etter at du har installert appen, følg instruksjonene som er beskrevet på nedlastingssiden for Quick Remote App (eller se den korte konfigurasjonsvideoen) for å koble Quick Remote til Roku-enheten din og Alexa.

Når du har koblet Quick Remote til Roku-enheten din og Alexa, kan du bruke talekommandoer til å fortelle Quick Remote å navigere i Roku-menysystemet og velge hvilken som helst app for å begynne å spille.

Quick Remote-appen fungerer på samme måte på både plug-in Roku-enheter og Roku TV-er (TVer med Roku-funksjoner innebygd).

Quick Remote kan brukes med enten Alexa App eller en Echo-type enhet. Dette betyr at hvis du ikke har en Echo-enhet, kan du kontrollere Roku-enheten eller Roku TV-en din ved hjelp av Alexa-appen på smarttelefonen din.

Hvis du ikke er i nærheten av Echo-enheten din, har du også muligheten til å bruke Quick Remote-app-tastaturet fra smarttelefonen din.

Quick Remote nedlasting og installasjon er gratis, men du er begrenset til 50 gratis kommandoer per måned. Hvis du vil bruke mer enn 50 kommandoer i måneden, må du abonnere på Quick Remote Full Pass for $ 99 per måned eller $ 9.99 per år.

I stedet for å gå gjennom Quick Remote App, kan Roku TV-er, pinner og bokser også styres direkte av Alexa og Amazon Echo-produkter via Roku Alexa Skill for mange kommandoer (det er noen begrensninger). Finn ut hvordan.


Bruk Alexa med URC Custom Remote Control System

Jeg går opp

For spesialinstallerte hjemmekinoanlegg som inkluderer en TV, er en løsning å koble Alexa med et URC (Universal Remote Control) Total Control 2.0-system.

For å bruke en Amazon Echo-enhet med TV-en din og URC Total Control 2.0-systemet, må en installatør sette opp lenken. Installatøren utvikler også hele kommandoinfrastrukturen du trenger for å betjene og få tilgang til innhold på TV-en.

Du har valget mellom å la installatøren lage de nødvendige talekommandoer, eller du kan fortelle ham / henne hvilke kommandoer du vil bruke.

For eksempel kan du gå med noe grunnleggende, for eksempel "Slå på TVen", eller noe morsommere som "OK, det er på tide for familiefilmkveld!" Installatøren får deretter setningene til å fungere med Alexa stemmeassistentplattform.

Ved å bruke koblingen mellom Alexa og URC Total Control-systemet, kan installatøren kombinere en eller flere oppgaver med en bestemt setning. "OK, det er tid for familiefilmkveld" kan brukes til å slå på TVen, dempe lysene, bytte til en kanal, slå på lydanlegget til hjemmekinoanlegget, etc.

Hvis du har et tilpasset TV / hjemmekinoanlegg, eller bare mange enheter du vil eller trenger å jobbe med TV-en din, er det et alternativ å vurdere å koble Alexa gjennom en Echo-type enhet med URC Total Control 2.0-systemet.

Bruk Alexa With Dish eller DirecTV Satellite Boxes

Dish Network

Alexa kan også jobbe med TV-en din via tilkobling via parabol-satellittbokser (Hopper, Joey, Wally). Du kan bruke Alexa gjennom Echo-enheten din til å fortelle Dish Satellite-boksen din hvilket live- eller Dish DVR-innhold du vil se på TV-en.

For å koble en parabol-satellittboks med Alexa, begynn med disse trinnene:

  1. Åpne Alexa app på smarttelefonen og velg Musikk, video og bøker.
  2. Rull nedover listen over ferdigheter til du finner det Oppvask-TV.
  3. Slå på en Internett-tilkobling for Dish Hopper eller Wally.
  4. Gå til meny, deretter innstillinger, Amazon Alexa, Få kode.
  5. Tast inn koden du får i Alexa-appen.
  6. Plukke ut Aktiver.
  7. Når du ser bekreftelsesmeldingen, velger du Ferdig.

For ytterligere å koble Alexa, utfører en Echo-enhet (Echo, Dot, Tap) og en parabol-satellittboks følgende tilleggsoppsett:

  1. I Alexa-smarttelefonappen, Åpne enheter, og velg en Hopper, Wally eller Joey.
  2. hit Fortsett
  3. Velg deretter ekko-enheten som skal kobles til satellittboksen.
  4. hit Koblingsenhet.
  5. Hvis du har mer enn en boks, gjenta trinnene ovenfor for hver boks.

Eksempler på kommandoer du kan bruke til å kontrollere Dish-enheten din ved hjelp av Alexa-appen eller en ekkoenhet, inkluderer:

  • Alexa, bytt kanal til CBS.
  • Alexa, søk etter actionfilmer.
  • Alexa, still inn på kanal 110
  • Alexa, spill The Orville
  • Alexa, gå til National Geographic Channel
  • Alexa, vis meg Jennifer Lawrence-filmer
  • Alexa, hopp fremover
  • Alexa, spol tilbake i 15 sekunder
  • Alexa, pause
  • Alexa, gjenoppta

For DirecTV-abonnenter: Det er også en Alexa Skill tilgjengelig for å kontrollere utvalgte DirecTV set-top-bokser - Genie (HR44, HR54) og Genie Mini (C31, C41, C41W, C51, C61, C61K, C61W).

Hvis du har Alexa koblet til alternativene Logitech Harmony eller URC fjernkontrollsystem som er diskutert tidligere, kan du be Harmony om å bruke kompatible DirecTV-produkter gjennom kontrollplattformen.

Noen brukere har faktisk laget sin egen tilpassede Alexa Skill for å kontrollere andre DirecTV-bokser direkte gjennom en Echo-enhet.

Bunnlinjen

Amazon

Alexa kan fungere som et sentralt stemmekontrollnav for hjemmeunderholdning og smarte hjemmeenheter, og Alexa stemmeassistentkompatibilitet blir integrert i et økende antall produkter.

Det er flere måter å "koble" Alexa til TV-en din som gjør det lettere å få tilgang til innhold og kontrollere det. I tillegg til de som er oppført og diskutert ovenfor, er det noen ekstra Alexa-fjernkontrollferdigheter tilgjengelig, inkludert Smart TV Remote, Smart TV Remote Pro og Anymote.

Hvis du har en Echo eller andre merkede enhet som har Alexa stemme assistent innebygd, prøve å koble til TV-en med en eller flere av de ovennevnte alternativene og se hvordan det fungerer for deg.


Legg igjen en kommentar