Hvordan sette opp Facebook-virksomhetssider

En bedriftsside på Facebook er et enkelt, kraftig og til og med viktig markedsførings- og engasjementsverktøy. Facebook når milliarder av mennesker, og nettstedet gir enkeltpersoner og bedrifter en måte å få kontakt med disse menneskene gjennom gratis Facebook-sider. 


Hvordan lage en bedriftsside

Facebook er kjent for å finne gamle venner, spille spill og få kontakt med folk du kjenner gjennom din personlige profil, men Facebook-sidene tilbyr måter å utnytte sosialmedias nettstedets funksjonalitet for din bedrift, band eller organisasjon.

For å opprette en bedriftsside må du først ha en personlig Facebook-profil. Din Facebook-side vil imidlertid være forskjellig fra din personlige side og kan administreres uavhengig.

Det er enkelt å lage en gratis profesjonell Facebook-side. 

  1. Logg inn på Facebook-kontoen din.

  2. Klikk på. Øverst på Facebook-menyen pil ned (ligger i øverste høyre hjørne).

  3. Plukke ut Lag side fra menyen.

Du kan også komme til skjermbildet Opprett en side ved å klikke sider i menyen til venstre i nyhetsfeeden din. Klikk deretter på det grønne Lag side øverst til høyre.


Velg en Facebook-sidekategori

Klikk på på skjermbildet Opprett en side kategorien som passer best for din virksomhet. Alternativene er:

  • lokal bedrift eller sted
  • Bedrift, Organisasjon eller Institusjon
  • Merke eller produkt
  • Artist, Band, eller Offentlig Person
  • Entertainment
  • Årsak eller fellesskap

I de fleste av disse kategoriene finner du en rullegardinmeny som lar deg begrense sidekategorien. For eksempel, med en firmaside, kan du velge en bestemt bransje fra listen, for eksempel bioteknologi, last og frakt, reise og andre. 

Skriv inn navnet på firmaet, organisasjonen, båndet osv. Som du oppretter siden for. Dette er navnet som vises tydelig på siden og hva som vil hjelpe folk å finne siden når de søker etter den.

Hvis du oppretter en side for en lokal bedrift eller et sted, finner du felt for å angi sidenavnet (for eksempel navnet på bedriften din), en sidekategori (for eksempel "kaffebar"), samt gateadressen og telefonnummer. 

Hvis du oppretter en side for en sak eller et fellesskap, er det ingen rullegardin. Bare skriv inn et navn i feltet. Det er en lenke til vilkårene for bruk av Facebook-sider du kan gjennomgå.

Når du er fornøyd med de grunnleggende sidedetaljene, klikker du Kom i gang for å lage selve siden.


Legg til et profilbilde

En av de første tingene du gjør når du oppretter siden din, er å legge til et profilbilde; dialogboksen for å laste opp en vises neste i siden du oppretter siden. Hvis du ikke er sikker på hva du vil bruke som profilbilde ennå, kan du hoppe over dette trinnet. Du kan alltid legge til eller endre profilbildet ditt senere.

Profilbildet til siden din vises øverst til venstre på den nye siden ved siden av firmanavnet ditt. Dette kan være en logo hvis du har en, eller det kan være et bilde av et produkt du er kjent for. Hvis du er kjent for deg selv eller en kjendis, kan det være bildet ditt.

Når du har lastet opp profilbildet du vil bruke, klikker du på Last opp profilbilde.


Last opp et forsidefoto

Deretter blir du bedt om å laste opp et forsidebilde for siden din. Sidens forsidebilde blir det store sprutbildet som vises øverst på siden din. Dette bildet kommer til å være en av de første tingene en besøkende ser på siden din, så du vil ha noe som formidler hva din virksomhet, sak eller organisasjon handler om. Tenk merkevarebygging.

Som med profilbildet, hvis du ikke har et forsidebilde du vil bruke ennå, kan du hoppe over dette trinnet og legge til et senere.

Bildestørrelsen din skal ha en minimumsbredde på 400 piksler, og en minimumshøyde på 150 piksler - større er bra, men unngå enorme bildeopplastinger. Facebook skalerer bildet slik at det passer til skjermen når det vises. I en nettleser på en stasjonær eller bærbar datamaskin vises bildet så stort som 820 x 312 piksler, mens størrelsen på en mobil enhet som en smarttelefon vil være 640 x 360 piksler.

Når du har lastet opp det valgte forsidebildet ditt, klikker du på Last opp forsidebilde.


Legg til innhold på din Facebook-virksomhetsside

Etter det første oppsettet vil du kunne administrere Facebook-siden din ved å legge til nytt innhold, moderere samtaler på den, markedsføre den og mer.

Du vil sannsynligvis fortsette og legge til ekstra innhold for å utarbeide siden din. Hemmeligheten med å ha en vellykket profesjonell side er å legge ut informasjon som interesserer lesere, følgere og kunder. Gode ​​råd er å holde innlegg om et emne, relativt korte og vennlige.

Markedsfør din profesjonelle side

Når den profesjonelle siden din er klar og klar for besøkende, kan du sende lenken til dine venner, familiemedlemmer og kunder, og oppmuntre dem til å besøke og forhåpentligvis like det. Facebook oppfordrer deg til å kunngjøre siden din til vennene dine, og den gir flere metoder for å gjøre det. Det er valgfritt å gjøre en kunngjøring, men det er det første trinnet i å starte siden din for å markedsføre din nye sosiale medier og din virksomhet, organisasjon eller sak.

Når du legger ut en melding, kunngjøring eller et bilde på siden din, vil brukerne se det nye innholdet ditt i Facebook-nyhetsfeeden sin.

Flere måter å markedsføre siden på inkluderer:

  • Legg til din URL til Facebook-virksomhetssiden i e-signaturen din for å nå ut til andre personer som kanskje ikke ofte besøker Facebook.
  • Markedsfør siden din på bedriftens nettsted.
  • Legg til side-URL på visittkort og brevpapir.
  • Bruk betalt Facebook-reklame for å plassere annonser på Facebook for å gjøre oppmerksom på siden din, eller for å markedsføre en spesifikk kunngjøring eller innlegg på siden din.
  • Legg ut innhold av høy kvalitet. Når noen deler innholdet ditt, går lenken ut til mange mennesker, og du vil at de skal føle at klikket deres var verdt.

Legg igjen en kommentar