Slik bruker du utklippstavlen i Windows 10

Utklippstavlen i Windows 10-operativsystemet er mer avansert enn den forrige utklippstavleopplevelsen. Med den nye utklippstavlen kan du se teksten og bildene som ble kopiert til utklippstavlen og velge hvilket innhold du vil lime inn.

I tillegg kan den nye utklippstavlen synkroniseres med andre Windows 10-datamaskiner og nettbrett som bruker samme Microsoft-kontoinnlogging. Dette betyr at du kan kopiere bilder og tekst fra en Windows 10-enhet og lime inn til en annen enhet.


Slik kopierer du innhold til Windows 10 utklippstavlen

Grunnleggende kopiering av innhold til utklippstavlen på Windows 10 kan gjøres ved hjelp av disse følgende metodene. Prosessen ligner på kopiering og liming fra en Mac.

  • Fremhev valgt tekst eller bilde i en app, og trykk på Ctrl+C.
  • Høyreklikk tekst eller bilder og velg Kopier fra pop-up menyen.

Slik limer du inn fra utklippstavlen på Windows 10

For å lime inn det sist kopierte innholdet fra utklippstavlen i en app, bruk du de to mest vanlige limemetodene:

  • Press Ctrl+V.
  • Høyreklikk der du vil lime inn innholdet og velg Pasta fra pop-up menyen.

Ved å bruke den moderne Windows 10 utklippstavlefunksjonaliteten, kan du imidlertid velge mellom flere tidligere kopierte oppføringer fra utklippstavlen.

Bare bilder mindre enn 4 MB lagres på Windows 10-utklippstavlen.

For å se utklippstavlens historie trykker du Windows-tasten+V.

Når du har åpnet den, blar du opp eller ned for å finne teksten eller bildet du ønsker, velge det for å lime det inn i den åpnede appen.


Hvordan tømme utklippstavledata

Slette tekster og bilder fra Windows 10 sin utklippstavlen kan gjøres på tre måter.

  • Åpne utklippstavlen ved å trykke på Windows-tasten+V og velg deretter X øverst til venstre på hvert element du vil slette.
  • Åpne utklippstavlen ved å trykke på Windows-tasten+V og velg deretter Rydd alt. Dette sletter alle elementene i Windows 10 utklippstavlen bortsett fra elementene du festet.
  • Åpen innstillinger > system > utklippstavlen og velg Klar. Dette sletter alt i Windows 10 utklippstavlen bortsett fra festede gjenstander.


Fest Windows 10 utklippstavletekst

Selv om det kan være nyttig å tømme utklippstavlenes innhold, kan det være noe innhold du ikke vil slette. Velg spesifikke elementer manuelt og beskytt elementene mot sletting ved å feste dem.

For å feste utklippstavlenes innhold trykker du på Windows-tasten+V for å åpne utklippstavlen og velg deretter det lille nålikonet til høyre for teksten og bildene du vil bevare. Hvis det gjøres riktig, skal det horisontale pinneikonet vippe til en 45 graders vinkel.

For å løsne utklippstavlenes tekst eller bilder, klikk på pin-ikonet igjen.

Når du har festet det, blir det valgte innholdet ditt beskyttet hver gang du tømmer utklippstavlen i fremtiden.

Legg igjen en kommentar