Bruker Microsoft Office på Linux

Denne guiden viser deg den beste metoden for å kjøre Microsoft Office-applikasjoner innen Linux, og vurderer også alternative applikasjoner du kan bruke i stedet.


De viktigste problemene med å installere Microsoft Office

Det er potensielt mulig å kjøre Microsoft Office 2013 ved hjelp av WINE og PlayOnLinux, men resultatene er langt fra perfekte, noe som gjør det langt fra en god idé å stole på daglig.

Microsoft har gitt ut alle Office-verktøyene som gratisversjoner på nettet, og det inneholder alle funksjonene du trenger for daglige oppgaver, for eksempel å skrive brev, lage ditt CV, lage nyhetsbrev, lage budsjetter og lage presentasjoner. Siden denne nettbaserte versjonen av Office ikke krever at du installerer noe, kan du enkelt bruke den fra Linux uten ytterligere innsats eller konfigurasjon.

De første par seksjonene i denne veiledningen vil derfor se på hvordan du får tilgang til de online Office-verktøyene, samt å fremheve funksjonene deres.

På slutten av denne veiledningen vil du fremheve noen andre Office-applikasjoner som du kan vurdere som alternativer til Microsoft Office. 

LIfewire / Jie En Lee


Hvordan bruke Microsoft Office Online-applikasjoner

Det er mange gode grunner til å bruke Microsoft Office Online-verktøyene i Linux:

  1. De jobber uten å krasje
  2. De er gratis
  3. Du kan bruke dem hvor som helst
  4. Ingen vanskelige installasjonsinstruksjoner

La oss vurdere hvorfor du kanskje vil bruke Microsoft Office i utgangspunktet. Sannheten er at Microsoft Office fortsatt regnes som den beste kontorpakken som er tilgjengelig, men de fleste bruker bare en liten prosentandel av funksjonene, spesielt når de bruker kontorverktøy hjemme.

Av denne grunn er det verdt å prøve den elektroniske versjonen av Microsoft Office før du prøver noe drastisk, for eksempel å bruke WINE til å installere office.

  1. Åpne din favoritt nettleser å jobbe i, og gå over til Microsofts Office-side.

  2. Finn og velg Logg inn øverst til høyre på skjermen.

  3. Du blir ført til en ny påloggingsside. Hvis du allerede har en Microsoft-konto for en e-postadresse, Windows eller noe lignende Skype, kan du bruke den kontoen til å logge på.

    Hvis du ikke gjør det, velger du Opprett konto å lage en ny. Kontoen er gratis og tar bare noen sekunder å konfigurere.

  4. Når du har logget på, kommer du til Microsoft Office Home-dashbordet. Her kan du administrere dine eksisterende dokumenter (når du har noen), eller du kan opprette en ny ved å velge et av Office-applikasjonsikonene øverst på siden. Plukke ut ord å prøve det.

  5. Deretter kommer du til en ny side som lar deg velge en mal for det nye Word-dokumentet. Dette skal være veldig kjent for alle som har brukt Office før. Velg Nytt tomt dokument.

  6. Fanen vil skifte til å se ut akkurat som Microsoft Word-grensesnittet. Det er fordi det er Word-grensesnittet, bare online. Gå videre og prøv det. Alt skal se ut og fungere akkurat som du husker fra den installerte versjonen.

  7. Nå har du tilgang til Office Home når du logger på. Som andre skybaserte løsninger, kan du få tilgang til og endre dokumentene dine hvor som helst, og alt lagres automatisk.


En oversikt over Microsoft Word Online

Det første du vil legge merke til når du klikker på Word-flisen, er at du vil se en liste over eksisterende dokumenter knyttet til OneDrive-kontoen din.

Ethvert eksisterende dokument som allerede er installert i OneDrive, kan åpnes, eller du kan laste opp et dokument fra datamaskinen din. Du vil også legge merke til en rekke elektroniske maler som er tilgjengelige, for eksempel en brevmal, CV-mal og nyhetsbrevmal. Det er selvfølgelig mulig å lage et tomt dokument.

Som standard ser du hjemmevisningen, og dette har alle de viktigste tekstformateringsfunksjonene, for eksempel å velge tekststil (f.eks. Overskrift, Avsnitt osv.), Skriftnavnet, størrelsen, enten teksten er fet, kursiv eller understreket. Du kan også legge til punkter og nummerering, endre innrykk, endre tekstjustering, finne og erstatte tekst og administrere utklippstavlen. 

Du kan bruke Sett inn menyalternativet for å vise båndet for å legge til tabeller, og de fleste funksjonene du kan kreve for formateringstabeller er der, inkludert formatering av alle overskriftene og hver enkelt celle. Hovedfunksjonen jeg la merke til at jeg manglet, er muligheten til å slå sammen to celler sammen.

Andre elementer på innsettingsmenyen lar deg legge til bilder både fra maskinen din og online kilder. Du kan til og med legge til tillegg som er tilgjengelige fra den elektroniske Office-butikken. Overskrifter og bunntekster kan legges til i tillegg til sidenumre, og du kan til og med sette inn de viktige emojiene.

Sidelayout-båndet viser formateringsalternativer for marginer, sideorientering, sidestørrelse, innrykk og mellomrom.

Word Online inkluderer til og med en stavekontroll via menyen Review.

Til slutt er det Vis-menyen som gir muligheten til å forhåndsvise dokumentet i utskriftsoppsett, lesevisning og oppslukende leser.


En oversikt over Excel Online

Du kan bytte mellom hvilket som helst av produktene ved å klikke på rutenettet øverst til venstre. Dette vil hente opp en liste over fliser for de andre tilgjengelige applikasjonene.

Som med Word starter Excel med en liste over potensielle maler, inkludert budsjettplanleggere, kalenderverktøy og selvfølgelig muligheten til å lage et tomt regneark.

Hjem-menyen inneholder formateringsalternativer, inkludert skrifttyper, størrelse, fet, kursiv og understreket tekst. Du kan formatere celler, og du kan også sortere data i celler.

Det viktigste med Excel online er at flertallet av de vanlige funksjonene fungerer riktig, slik at du kan bruke den til de mer vanlige oppgavene.

Åpenbart er det ingen utviklerverktøy, og det er begrensede dataverktøy. Du kan for eksempel ikke koble til andre datakilder, og du kan ikke opprette pivottabeller. Det du imidlertid kan gjøre via Sett inn-menyen, er å lage undersøkelser og legge til alle slags diagrammer, inkludert linje, spredning, kakediagrammer og søylediagrammer.

Som med Microsoft Word Online, viser Vis-fanen forskjellige visninger, inkludert Rediger visning og Lesevisning.

For øvrig lar Fil-menyen i hvert program deg lagre filen, og du kan se en oversikt over nylig tilgjengelige filer for verktøyet du bruker.


En oversikt over PowerPoint Online

Versjonen av PowerPoint som tilbys online er utmerket. Den er utstyrt med mange flotte funksjoner.

PowerPoint er et verktøy du kan bruke til å lage presentasjoner. 

Du kan legge til lysbilder i prosjektet på samme måte som du ville gjort med hele applikasjonen, og du kan sette inn og dra lysbildene rundt for å endre rekkefølgen. Hvert lysbilde kan ha sin egen mal, og via Hjem-båndet kan du formatere teksten, lage lysbilder og legge til figurer.

Sett inn-menyen lar deg sette inn bilder og lysbilder og til og med elektroniske medier som videoer.

Design-menyen gjør det mulig å endre styling og bakgrunn for alle lysbildene, og den kommer med en rekke forhåndsdefinerte maler.

For hvert lysbilde kan du legge til en overgang til neste lysbilde ved hjelp av overgangsmenyen, og du kan legge til animasjoner til elementene på hvert lysbilde via animasjonsmenyen.

Visningsmenyen lar deg bytte mellom redigering og lesevisning, og du kan kjøre lysbildefremvisningen fra begynnelsen eller fra et valgt lysbilde.

Microsoft Office online har mange andre applikasjoner, inkludert OneNote for å legge til notater og Outlook for sending og mottak av e-post.

På slutten av dagen er dette Microsofts svar på Google Docs, og det må sies at det er veldig bra. 

Alternativer til Microsoft Office

Det er mange alternativer til Microsoft Office, så vær ikke motløs hvis du ikke kan bruke den. Som med MS Office, kan du velge å kjøre applikasjoner naturlig eller bruke apper på nettet.

Linux-native apps inkluderer LibreOffice, WPS Office og SoftMaker.

Google Dokumenter er det beste online-alternativet.

Her er litt informasjon om hver av disse:

LibreOffice

Hvis du bruker Ubuntu, er LibreOffice allerede installert. Det inkluderer:

  • LibreOffice Writer
  • LibreOffice Calc
  • LibreOffice Impress

LibreOffice tilbyr viktige funksjoner som har gjort MS Office så populært: postfusjon, makroopptak og pivottabeller. Det er en god innsats at LibreOffice er akkurat det folk flest (om ikke alle) trenger mesteparten av tiden.

WPS Office

â € <

WPS Office hevder å være den mest kompatible gratis kontorsuiten. Det inkluderer:

  • Tekstbehandler
  • regneark
  • Presentasjonspakke

Kompatibiliteten er ofte et sentralt problem når du velger en annen tekstbehandler, spesielt når du redigerer noe så viktig som et CV. Etter min erfaring er den største svikt i LibreOffice det faktum at teksten ser ut til å skifte ned til neste side uten noen åpenbar grunn. Å laste CV inn i WPS ser ut til å løse dette problemet.

Det faktiske grensesnittet for tekstbehandleren i WPS er ganske enkelt med en meny øverst og det vi har blitt vant til som en båndlinje under. Tekstbehandleren i WPS har de fleste funksjonene du forventer av en toppakke inkludert alt som Microsoft Office gratisversjoner har å tilby. Regnearkpakken med WPS ser også ut til å omfatte alle funksjonene som Microsofts gratis online-versjon av Excel tilbyr. Selv om du ikke er en klon av MS Office, kan du tydelig se hvilken innflytelse MS Office har hatt på WPS.

Softmaker

â € <

Før vi går inn på dette, er her avtalen: Den er ikke gratis. Prisen varierer fra $ 70-100. Det inkluderer:

  • Textmaker
  • Planmaker
  • Presentasjoner

Det er ikke mye i Soft Maker som du ikke kan få i et gratis program. Tekstbehandleren er absolutt kompatibel med Microsoft Office. TextMaker bruker et tradisjonelt meny- og verktøylinjesystem i stedet for båndlinjer, og det ser mer ut som Office 2003 enn Office 2016. Det eldre utseendet og følelsen er vedvarende i alle deler av suiten. Nå, det er ikke å si der at det er dårlig. Funksjonaliteten er faktisk veldig bra, og du kan gjøre alt du kan gjøre i de gratis online versjonene av Microsoft Office, men det er ikke klart hvorfor du skal betale for dette ved å bruke den gratis versjonen av WPS eller LibreOffice.

Google Docs

Hvordan kunne vi utelate Google Dokumenter? Google Docs tilbyr alle funksjonene i Microsoft Online office-verktøy og skyldes i stor grad disse verktøyene at Microsoft måtte gi ut sine egne online-versjoner. Hvis absolutt streng kompatibilitet ikke er på listen din, vil du være dumt å se andre steder etter en online suite.


Legg igjen en kommentar