Android Photo Sphere: Hva det er, hvordan du bruker det

Android-fotosfærer er panoramabilder som kan tas fra noen Android-enheter. Innebygd i Camera-appen, lar denne funksjonen deg ta 360-graders bilder av alt rundt deg, og til og med dele det på Google Maps.

Android-operativsystemet begynte å støtte fotosfæren i Android 4.2 Jelly Bean, og Nexus 4 var den første telefonen som ble levert med fotosfæren ut av esken. Enheten din må ha en gyrosensor for at den skal fungere.


Ta et bilde

Bruk av fotosfærefunksjonen innebærer å finne prikker på skjermen slik at kameraet kan fange opp alt rundt deg.

  1. Åpne kameraappen.

  2. Pek Foto Sphere fra menyen.

  3. Finn hvit prikk på skjermen og hold kameraet der til det blir blått og prikken forsvinner.

    Du må kanskje vippe telefonen eller nettbrettet på alle måter for å se den blå prikken.

  4. Flytt kameraet til neste prikk til det blir blått og også forsvinner.

    Gjenta dette til du ikke lenger ser noen hvite prikker.

  5. Pek Ferdig.


Bruk saker

Et panoramabilde gir et viktig forretningsargument for:

  • eiendomsmeglere viser frem et rom.
  • detektiver eller andre etterforskere som fanger dynamikken til et åsted.
  • kunstnere som fanger naturskjønne utsikter.
  • journalister som fanger en scene for senere referanse.

Tips og mer informasjon

Husk følgende når du tar en fotosfære:

  • Det kan se rart å ta bilder av mennesker eller andre gjenstander i bevegelse, siden bildene ikke blir satt sammen godt. Landskap og interiørbilder er de beste spillene dine.
  • Hold den ene foten på bakken og sirkel rundt bare på den foten, for å unngå varierende perspektivbilder.
  • La telefonen forbli rett over foten mens du lager bildesfæren for å sikre at den tar bilder flytende hele veien.

Fordi de ikke er som vanlige bilder, som JPG-er som vises på de fleste websider, kan du ha problemer med å se bildebobler på de fleste enheter. Bildet vil mest sannsynlig se langt og flatt ut med bølgete områder der det normalt vil bøyes hvis det åpnes i en panoramavisning.

Du kan åpne bildeboblen i Galleri-appen på telefonen din, laste den opp til Google Foto for å se den der, og dele den over Google+. Hvis du åpner fotosfæren i Galleri-appen på enheten som tok den, kan du laste den opp til Google Maps og Google Street View rett derfra ved å trykke på kartikonet (det kan være i delingsmenyen).

Photo Sphere Viewer er et skrivebordsprogram som støtter visning av fotosfærer. Du kan også se en fotosfære online via PhotosphereViewer.net eller Sphcst.com.

Fotosfæren debuterte i 2012, og siden den gang har mange forskjellige smarttelefonprodusenter bygget eller tilbudt en slags 360-graders fotograferingsapp. For eksempel kan Samsung-enheter installere Surround shot fra kameraappen for å ta et 3D-bilde av et hvilket som helst objekt.

Fordi det ikke er noe standardformat for 360-graders fotografering, kan det hende at bilder tatt av en enhet eller app ikke kan byttes helt ut med noen annen enhet eller app. Fotosfærer - som et opprinnelig tilbud fra Google - er kompatible med Googles økosystem, men kjørelengden din på andre plattformer kan variere.


Legg igjen en kommentar