Hvordan bruke Force Quit for å avslutte et Mac-program

Det skjer med de beste av dem; et program slutter bare å svare på innspill. Du har kanskje ikke tilgang til programmets menyer, ellers virker applikasjonen bare frossen. Noen ganger vil du til og med se SPOD (Spinning Pinwheel of Death), en indikasjon på at applikasjonen er frossen, eller i det minste lagt på ventet på at noe skal skje.

Når alt annet mislykkes, kan du bruke alternativet Force Quit til å avslutte en useriøs applikasjon og returnere kontrollen til din Mac.

Coyote Moon, Inc.


Hvordan tvinge du til å avslutte en applikasjon

Det er flere måter å tvinge avslutte et program på. Vi vil liste opp de to enkleste metodene her fordi den ene eller den andre nesten alltid vil fungere.

Force Quit From Dock

Hvert Dock-ikon har muligheten til å vise kontekstuelle menyer som du kan bruke til å kontrollere eller få informasjon om applikasjonen eller filene ikonet representerer. Du kan vise kontekstuelle menyer ved å høyreklikke på en Dock-ikon.

Når et program har sluttet å svare på brukerinngang, vil et Force Quit-alternativ være tilgjengelig i Dock-ikonets kontekstmeny. Høyreklikk bare på applikasjonens ikon i Dock, og velg Tving ut fra pop-up menyen.

Force Quit Fra Apple-menyen

De eple Menyen har også et Force Quit-alternativ. I motsetning til Dock-metoden, er alternativet Force Quit tilgjengelig fra eple menyen åpner et vindu som viser alle kjørende brukerapplikasjoner. Vi sier "brukerapplikasjoner" fordi du ikke ser bakgrunnsapplikasjoner som systemet kjører alene i denne listen.

For å tvinge Avslutt et program ved hjelp av eple Meny:

  1. Plukke ut Tving ut fra eple menyen.
  2. Klikk for å velge applikasjonen du vil tvinge avslutte fra listen over applikasjoner som kjører.
  3. Klikk Tving ut.
  4. Du vil bli spurt om du virkelig, virkelig vil tvinge avslutte applikasjonen. Klikk Tving ut.

Det skulle føre til at det valgte programmet slutter å kjøre og lukkes.


Legg igjen en kommentar