Hvordan tvinge Windows til å starte på nytt i sikkermodus [15 min]

Hva å vite

 • For å tvinge Windows til å starte på nytt i sikkermodus, må du få tilgang til avanserte oppstartsalternativer i Windows 10 og Windows 8.
 • For å komme til sikkermodus fra en ledetekst, bruker du en Bcdedit kommando.
 • Det er flere gjentakelser av ledeteksten i sikkermodus du kan bruke, avhengig av hvorfor du trenger å starte på nytt i sikkermodus.

Det er en rekke situasjoner som kan gjøre det utrolig vanskelig å starte Windows i sikkermodus. Dette er spesielt frustrerende fordi uansett grunn til at du trenger tilgang til Safe Mode, er det sannsynligvis veldig frustrerende!

For eksempel, i Windows 10 og Windows 8, får du tilgang til sikkermodus fra oppstartsinnstillinger, som i seg selv er tilgjengelig fra menyen Avanserte oppstartsalternativer. Dessverre vises Oppstartsinnstillinger bare som et alternativ i Avanserte oppstartsalternativer hvis du får tilgang til det fra Windows. Med andre ord må Windows 10/8 fungere ordentlig før du kan starte opp i sikkermodus, som du bare trenger å bruke hvis Windows ikke fungerer som det skal.

Det er sant at avanserte oppstartsalternativer (og dermed oppstartsinnstillinger og sikkermodus) automatisk vises under Windows-oppstartsproblemer, men mangelen på enkel fra-utenfor-Windows-tilgang er litt bekymringsfull.

Web / Evan Polenghi

Windows 7 og Windows Vista har noen mindre sjeldne situasjoner som gjør det nesten umulig å komme til Sikker modus, men de skjer.

Heldigvis er det en måte å tvinge Windows til å starte i sikkermodus hvis du ikke kan komme til oppstartsinnstillinger i Windows 10 og 8, eller F8-menyen (Advanced Boot Options) i Windows 7 og Vista, eller til og med hvis du kan ' t tilgang til Windows i det hele tatt.

En slags "omvendt" av dette trikset fungerer også for å hindre at Windows starter i sikkermodus. Hvis Windows kontinuerlig starter direkte i sikkermodus og du ikke kan få det til å stoppe, ta en titt på veiledningen nedenfor og følg deretter rådene i Slik stopper du en sikkermodusløkke nederst på siden.

Tid kreves: Å tvinge Windows til å starte på nytt i sikkermodus (eller få det til å slutte å starte i sikkermodus) er moderat vanskelig og vil sannsynligvis ta flere minutter.


Hvordan tvinge Windows til å starte på nytt i sikkermodus

 1. Åpne avanserte oppstartsalternativer i Windows 10 eller Windows 8, forutsatt at du bruker et av disse operativsystemene. Siden du ikke kan starte Windows på riktig måte, kan du bruke metode 4, 5 eller 6 beskrevet i opplæringen.

  Med Windows 7 eller Windows Vista starter du System Recovery Options ved hjelp av installasjonsmediet eller en systemreparasjonsplate. Dessverre fungerer denne prosessen ikke med Windows XP.

  Hvis du vil tvinge eller stoppe Safe Mode fra å starte, og du faktisk har tilgang til Windows riktig, trenger du ikke å følge fremgangsmåten nedenfor. Se mye enklere Slik starter du Windows i sikkermodus ved hjelp av systemkonfigurasjonsprosessen.

 2. Åpne ledetekst.

  Avanserte oppstartsalternativer (Windows 10/8): Trykk eller klikk Feilsøk, deretter Avanserte alternativer, og endelig Ledetekst.

  Alternativer for systemgjenoppretting (Windows 7 / Vista): Klikk på Ledetekst snarvei.

 3. Når ledeteksten er åpen, utfører du riktig bcdedit-kommando som vist nedenfor, basert på hvilket alternativ for sikkermodus du vil starte:

  Sikkerhetsmodus:

  bcdedit / set {default} safeboot

  Sikkermodus med nettverk:

  bcdedit / set {default} safeboot

  Sikkermodus med ledetekst:

  bcdedit / set {default} safeboot minimal bcdedit / set {default} safebootalternatesh

  Husk å skrive hvilken kommando du velger nøyaktig som vist, og utfør den deretter med Enter nøkkel. Plasser er veldig viktig! Brakettene {og} er over tastene [og] på tastaturet. To separate kommandoer kreves for å starte sikkermodus med ledetekst, så sørg for å utføre dem begge.

 4. En riktig utført bcdedit-kommando skal returnere denne meldingen:

  Operasjonen er fullført

  Hvis du ser en av disse meldingene eller noe lignende, sjekk trinn 3 igjen og sørg for at du har utført kommandoen Sikker modus riktig:

  Parameteren Set kommandospesifikasjon ... gjenkjennes ikke som en intern eller ex

 5. Lukk vinduet Kommandoprompt.

 6. Trykk eller klikk i Windows 10 og 8 Fortsett.

  I Windows 7 og Vista klikker du Restart.

 7. Vent mens datamaskinen eller enheten starter på nytt.

 8. Når Windows starter, logger du på som du pleier å bruke, og bruk sikkermodus slik du planla.

Windows fortsetter å starte i sikkermodus hver gang du starter på nytt med mindre du angrer det du gjorde i trinn 3. Den enkleste måten å gjøre det på er ikke ved å utføre flere kommandoer, men via systemkonfigurasjon og følge trinn 11-14 i veiledningen.


Slik stopper du en sikker modussløyfe

Hvis Windows sitter fast i en slags "Safe Mode Loop", hindrer du deg i å starte i normal modus igjen, og du har prøvd instruksjonene vi ga i Viktig utrop fra trinn 8 ovenfor, men ikke har lykkes, prøv dette:

 1. Start ledetekst fra utsiden av Windows, prosessen som er beskrevet i trinn 1 og 2 ovenfor.

 2. Utfør denne kommandoen når ledeteksten er åpen:

  bcdedit / deletevalue {standard}

 3. Forutsatt at den ble kjørt (se trinn 4 ovenfor), start datamaskinen på nytt, og Windows skal starte normalt.

Legg igjen en kommentar