Tilordne Mac-apper til å åpne i et bestemt skrivebordsområde eller alle rom

Mac-operativsystemet inneholder som standard ett skrivebordsområde, men brukere kan opprette flere skrivebordsområder som er identifisert som Desktop 1, Desktop 2 og så videre. Alle skrivebordsplassene er tilgjengelige via Mission Control-ikonet på Dock. Du kan velge å angi hvilket av skrivebordene (eller alle) hvert program åpnes i. Denne funksjonen er nyttig for folk som bruker flere mellomrom for spesifikk bruk. For eksempel kan et skrivebord som primært brukes til å arbeide med korrespondanse ha Mail, Kontakter og Påminnelser åpne. Kanskje et sted for å jobbe med bilder vil være hjemmet for Photoshop, Aperture eller Apples Photos-app.

Måten du organiserer og bruker skrivebordsplassene på, er opp til deg, men når du jobber med skrivebordene i Mission Control, vil du sannsynligvis støte på apper du vil ha åpnet i alle dine aktive områder. Du kan angi at apper skal åpnes i alle mellomrom, slik at når du bytter mellom stasjonære datamaskiner, er de samme appene tilgjengelige på dem alle, i tillegg til de du har tildelt bestemte skrivebord.

Informasjon om at denne artikkelen gjelder følgende operativsystemer: macOS Catalina (10.15), macOS Mojave (10.14), macOS High Sierra (10.13), macOS Sierra (10.12), OS X El Capitan (10.11), OS X Yosemite (10.10) , OS X Mavericks (10.9), OS X Mountain Lion (10.8) og OS X Lion (10.7).


Sette opp flere skrivebordsområder

For å kunne tilordne en app til et område, må du først konfigurere flere skrivebordsområder. Du gjør dette ved hjelp av Mission Control. Slik legger du til flere skrivebordsområder på din Mac:

  1. Klikk på Mission Control ikonet i Dock for å åpne Spaces-linjen øverst på Mac-skjermen.

  2. Klikk på pluss tegn helt til høyre for mellomromstasten for å legge til flere skrivebordsområder.

For å veksle mellom flere stasjonære datamaskiner, klikk på Mission Control ikonet i Dock og velg ønsket skrivebord i Space-linjen som vises øverst på skjermen.

Etter at du har konfigurert flere skrivebordsområder, kan du tilordne et program som skal vises på en eller alle stasjonære datamaskiner når det åpnes. Ikonet må vises på Dock for at du skal tilordne det, men det trenger ikke være på Dock etter at det er tildelt. Du kan fjerne et tildelt program fra Dock, og det åpnes fremdeles på skrivebordet eller i mellomrom du tilordner det til, uavhengig av hvordan du starter programmet.


Start et program på alle skrivebordsområder

Hvis du vil at et program skal vises på alle skrivebordsplassene når du åpner det:

  1. Høyreklikk på Dock-ikonet for applikasjonen du vil være tilgjengelig på alle skrivebordsområder du bruker.

  2. Velg hurtigmenyen alternativer.

  3. Velg Alle stasjonære datamaskiner i undermenyen.

Neste gang du starter applikasjonen, åpnes den på alle skrivebordsområdene.

Hvis du ombestemmer deg senere og vil fjerne det valgte programmet fra alle skrivebordsplassene, høyreklikker du på Dock-ikonet for appen og velger alternativer > none for å fjerne den. Neste gang du starter applikasjonen, åpnes den bare på det aktive skrivebordsområdet.


Tilordne en app til et bestemt skrivebordsområde

Når du vil tilordne et program til et bestemt skrivebordsområde, i stedet for til dem alle:

  1. Gå til skrivebordsområdet der du vil at applikasjonen skal vises. Hvis det ikke er det nåværende skrivebordet du bruker, åpner du Mission Control og klikk ønsket skrivebordsplass i mellomromstasten nær toppen av skjermen.

  2. Høyreklikk på Dock-ikon av applikasjonen du vil tilordne til gjeldende skrivebordsplass.

  3. Velg hurtigmenyen Alternativer.

  4. Klikk Dette skrivebordet i undermenyen.

Å tilordne apper til bestemte mellomrom eller til alle mellomrom kan hjelpe deg med å holde et ryddig skrivebord og skape en bedre arbeidsflyt.

Legg igjen en kommentar