Hvordan fikse en DVD / BD / CD-stasjon som ikke åpnes eller skubbes ut

Har du noen gang hatt behov for å åpne CD- eller DVD-stasjonen din (vanligvis referert til som den optiske stasjonen), men ikke? Bare lykken, favorittfilmen, videospillet eller musikken din satt sannsynligvis fast inne.

Kanskje den bærbare datamaskinens kraft døde, kanskje bare stasjonen på skrivebordet sluttet å svare, eller kanskje døren bare satt fast eller platen løsnet fra et forsøk akkurat nok til å knuse ting opp.

Uansett hva som skjer, eller hva du tror kan skje, er det ingen grunn til å skynde deg og bytte ut platen eller stasjonen bare fordi utløserknappen ikke gjør det du forventet å gjøre.

Heldigvis gjør en av de følgende to metodene nesten alltid trikset for å få stasjonen åpen:


Hvordan tvinge ut en plate fra operativsystemet

Vi starter med den enkleste måten å få stasjonen åpen - hopp over den fysiske knappen på utsiden og be operativsystemet ditt om å tvinge ut platen. Du kan bare prøve dette hvis datamaskinen din har strøm og fungerer. Hopp ned til neste avsnitt hvis det ikke er tilfelle.

Tid kreves: Å tvinge CD-, DVD- eller BD-stasjonen til å skytes ut via operativsystemets kommandoer er veldig enkelt og tar bare noen sekunder å prøve.

  1. Åpen Filutforsker hvis du bruker Windows 10 eller Windows 8. Søk etter det, eller bruk WIN + X-menyen for å åpne den raskt.

    Åpen Windows Explorer i tidligere versjoner av Windows. Du kan gjøre dette ved å se etter det alternativet når du høyreklikker på Start-knappen.

  2. Når du er åpen, naviger til den optiske stasjonen fra menyen til venstre. Denne stasjonen blir ofte navngitt automatisk basert på hvilken plate som er inne i stasjonen, men det er vanligvis et lite plateikon for å identifisere den.

    Hvis du har problemer med å finne den, kan du se etter Denne PCen til venstre i Windows 10 eller 8, eller Computer i tidligere versjoner. Velg ikonet til venstre for å utvide dette hvis det er kollapset.

  3. Høyreklikk eller trykk og hold den optiske stasjonen og velg Løs ut fra menyen som åpnes.

  4. Stasjonsbrønnen eller platen skal snurre ned og skyves ut innen få sekunder.

Bruker du en Mac? I likhet med metoden beskrevet for Windows, finn plateikonet, høyreklikk på det og velg deretter Løs ut. Her er noen flere ideer.

Hvis dette ikke fungerer (Windows, macOS, Linux, etc.), er det på tide å bli fysisk med det!


Hvordan åpne en CD / DVD / BD-stasjon ... med en binders

Det høres rart ut, ja, men de fleste datamaskinoptiske stasjoner, inkludert eksterne og de du finner i spillsystemene dine som Xbox og PlayStation, har et lite pinhull som er designet som en siste utvei-metode for å få stasjonsbrønnen åpen.

Tid og verktøy som kreves: Du trenger en enkelt, kraftig binders - ikke i industriell størrelse, men heller ikke en av de spinkle plastene. Hele prosessen vil ta mindre enn noen få minutter og er veldig enkel.

  1. Brett binders til det er minst 1 til 2 cm som er så nær rett som du kan få det.

  2. Se nøye på diskstasjonen. Rett under eller over døren til stasjonsbrønnen (den delen som 'skyver ut platen), skal det være et veldig lite hull.

    Hvis du har en av de stasjonære optiske stasjonene der en stor dør vipper ned før stasjonsbrønnen løses ut, trekker du den ned med fingeren og ser etter pinhullet.

    Noen eldre stasjonære datamaskiner krever at frontpanelet åpnes, omtrent som en stor "dør" til datamaskinens hus, for å komme til dette hullet.

  3. Sett binders inn i hullet. Inne i stasjonen, rett bak pinhullet, er det et lite gir som, når det dreies, begynner å åpne stasjonen manuelt.

  4. Fjern og sett inn binders så ofte som nødvendig for å løfte ut stasjonsbrønnen nok til å ta tak i den.

  5. Trekk stasjonsbrønnen sakte til den er helt trukket tilbake. Pass på å ikke trekke for fort eller fortsette å trekke når du føler motstand.

  6. Fjern CD-, DVD- eller BD-platen fra stasjonen. Skyv stasjonsbrønnen sakte inn i stasjonen til den er lukket, eller trykk på åpne / lukke-knappen hvis stasjonen fortsatt fungerer.

Hvis disse trinnene ikke fungerer, eller hvis du ofte bruker binders-triks, kan det være på tide å se på noen andre alternativer ...

Disse er ikke nødvendigvis i en trinnvis feilsøkingsrekkefølge. Hvilke trinn du tar, avhenger mye av typen datamaskin og optisk stasjon du har, samt din spesifikke situasjon.


Intet hell? Her er hva du skal gjøre videre

På dette tidspunktet er det sannsynligvis noe fysisk galt med stasjonen eller en annen del av datamaskinen. Her er noen ting du bør vurdere å gjøre:

  • Hvis stasjonen er ekstern, kobler du fra og plugger inn både datakabelen og strømkabelen.
  • Kontroller internt at strøm- og datakablene er ordentlig tilkoblet.
  • Start datamaskinen på nytt og prøv igjen.
  • Bytt ut stasjonen. Optiske stasjoner er relativt billige - Amazon selger mange for rundt $ 20 USD.

Legg igjen en kommentar