Hvordan bruke Bluestacks til å kjøre Android-apper på Windows

BlueStacks lar deg kjøre Android-spill og apper på Windows. Når du vet hvordan du bruker BlueStacks, kan du logge på Google Play Store for å installere og bruke Android-apper på din bærbare eller stasjonære PC.


Hva er BlueStacks?

BlueStacks er programvare som bringer Android N (7.1.2) til Windows-systemet ditt. Det gir deg muligheten til å bruke mus og tastatur fra systemet ditt med Android-apper. Og i motsetning til en smarttelefon med en fast skjerm, kan du endre størrelsen på BlueStacks-vinduene for å gjøre appene større eller fullskjerm. Siden ikke alle Android-apper tilbyr enten Windows, macOS eller nettbasert ekvivalent, er BlueStacks en av de enkleste måtene å få tilgang til Android-apper på din Windows-datamaskin.

BlueStacks lar deg kjøre flere Android-apper samtidig, og åpner hver app i en ny fane i BlueStacks. Det tilbyr også en modus med flere forekomster som lar deg kjøre flere forekomster av samme app, noe som kan appellere til produktivitetsinteresserte så vel som spillere. BlueStacks muliggjør også streaming av Android-spill direkte til Twitch.


Hvordan bruke BlueStacks

For å kjøre BlueStacks 4 trenger du:

  • Et system som kjører Microsoft Windows 7 eller nyere
  • En oppdatert grafikkdriver
  • En Intel- eller AMD-prosessor
  • Minst 2 GB RAM
  • Minst 5 GB tilgjengelig lagringsplass

Du trenger også en administratorkonto på Windows-systemet for å installere BlueStacks. For den beste opplevelsen, vil du ha Microsoft Windows 10, 8 GB (eller mer) RAM, SSD-lagring og et raskere grafikkort eller muligheter. 

BlueStacks fungerer også på macOS. For at det skal fungere, trenger du:

  • macOS Sierra (10.12 eller nyere) med oppdaterte drivere og systemprogramvare
  • Minst 4 GB RAM
  • Minst 4 GB lagringsplass

Som med Windows, trenger du en administratorkonto for å installere BlueStacks på macOS.

En eldre versjon av BlueStacks, BlueStacks 3, støttes ikke lenger, selv om mange støttesider for den versjonen fortsatt er tilgjengelige.


Hvordan installere BlueStacks

Før du kan begynne å Android-apper på din Windows- eller macOS-datamaskin, må du installere BlueStacks-appen. Det er en enkel installasjon:

  1. Åpne en nettleser og gå til www.bluestacks.com.

  2. Plukke ut Last ned BlueStacks.

  3. Lagre, og kjør deretter den nedlastede filen. Nedlastings- og installasjonsprosessen kan ta litt tid, spesielt hvis du har en tregere internettforbindelse eller tregere system.

    Hvis du støter på et problem, kan du prøve å slå av antivirusprogramvaren.

  4. BlueStacks skal starte automatisk når den er installert. Igjen, dette kan ta litt tid, avhengig av funksjonene til tilkoblingen din og systemet.

  5. Når du har startet, gir BlueStacks deg muligheten til å logge på Google Play-kontoen din. Du må gå gjennom Google Play-påloggingsprosessen for å få tilgang til, installere og bruke Android-apper fra Play Store på systemet ditt.

  6. Når du har fullført Google Play-påloggingen, er du klar til å installere Android-apper.


Slik installerer og bruker du Android-apper fra Google Play-butikken med BlueStacks

Når du har installert BlueStacks på PCen, kan du begynne å laste ned og installere Android-apper som skal brukes fra den datamaskinen.

  1. Hvis BlueStacks ikke allerede er åpen og kjører, dobbeltklikker du BlueStacks å starte den.

  2. Dobbeltklikk (eller trykk) Google Play for å åpne Play Store.

  3. Bla gjennom eller søk etter Android-appen du vil installere. Velg appen for å se detaljer.

  4. Plukke ut Install for å laste ned appen til systemet ditt. Systemet viser et ikon for hver installerte Android-app i BlueStacks-appen.

  5. Dobbeltklikk på appikonet for å kjøre den installerte Android-appen.

  6. I BlueStacks åpnes hver app i en egen fane. Du kan bytte mellom faner for å bytte mellom kjørende Android-apper.

  7. Som standard viser BlueStacks også et sidefelt med flere kontroller til høyre for Android-apper. Du kan bruke disse kontrollene til å justere appvolum, endre tastaturkontroller, ta skjermbilder eller opptak, angi posisjon, praktisk talt "riste" på enheten eller rotere BlueStacks-skjermen.

  8. Eventuelt kan du betale (for eksempel $ 3.33 per måned) for å oppgradere en BlueStacks-konto for å fjerne annonser.


Legg igjen en kommentar