Slik sletter du Amazon-ordrehistorikken

Det er vanskelig nok å holde hemmeligheten uten at vårt digitale shoppingavtrykk gir bort overraskelsene våre. Uansett om du har en Amazon Prime-konto eller ikke, er det måter å fjerne Amazon-ordrehistorikken fra standardvisningen.

Hele Amazon-kontoens innkjøps- og nettlesingslogg blir kontinuerlig sporet og registrert gjennom Amazons høyt raffinerte kunstige intelligenssystem. Selv om muligheten til å få tilgang til innkjøpsinformasjonen din kan være nyttig når du bestiller ordrer eller sporer kvitteringer, kan denne overraskelsen bli ødelagt hvis denne informasjonen blir lekket til feil øyne.

Bestillingsloggen din og nettaktiviteten din blir også brukt av Amazons roboter for å hjelpe alle som surfer på nettstedet med å gi flere ledetråder til aktiviteten din, med sine enkle meldinger du kanskje også vil like.

Selv om det er umulig å helt slette ordrehistorikken din, er det noen trinn du kan ta for å gjøre det tøffere for andre Amazon-kontoinnehavere å se hva du har kjøpt, surfet etter og lagret i lister.

Disse instruksjonene gjelder for stasjonære brukere, så du må få tilgang til Amazon.com fra en datamaskin for å følge med.


Skjul bestillinger ved hjelp av en Amazon Household-konto

Den enkleste måten å skjule kjøpene dine fra familien din er via en Amazon Household-konto. Dette alternativet er kun for Prime-medlemmer, slik at du kan dele Prime-fordeler med en annen voksen, så vel som tenåringer og barn i husstanden din.

Hvordan sette opp Amazon Household

En husholdningskonto lar deg holde kjøpshistorikken din, anbefalinger og lister private og atskilt fra tenåringer og barn. Begge voksne har fremdeles fordelen av å dele utvalgte Amazon Prime-fordeler og digitalt innhold gjennom et familiebibliotek. Amazon Household kan inneholde opptil ti medlemmer med følgende bestemmelser:

  • To voksne, 18 år og eldre, hver med sin egen Amazon-konto.
  • Opptil fire profiler for tenåringer i alderen 13-17.
  • Opptil fire barneprofiler, 12 år og yngre.

Hvordan skjule Amazon-bestillinger uten Prime

Hvis du ikke har et Prime-medlemskap, er det ingen bekymringer. Det er fortsatt noen alternativer som kan hjelpe deg med å legge til et lag med personvern i Amazon-kontoaktiviteten din. Disse inkluderer arkivering av bestillinger, skjuling av nettleserlogg, endring av leveringsadresse og bruk av Amazon Locker for levering.

Arkivér dine Amazon-bestillinger

Når du arkiverer en ordre, slettes ikke en vare fullstendig, men den skjuler den fra standardbestillingssiden. Arkiverte varer vil imidlertid fremdeles dukke opp hvis de er spesielt søkt etter på bestillingssiden.

  1. Logg på Amazon-kontoen din og klikk på Returer og bestillinger, plassert på høyre side av menylinjen.

  2. Når du har åpnet, blar du nedover for å finne elementene du vil skjule, og velg deretter Arkiv orden, plassert nederst til venstre. Arkiver hvert kjøp du vil skjule - opptil 100 varer. Du kan bruke søkefunksjonen til å finne flere varer på bestillingssiden.

  3. Så snart du velger arkivknappen, vises et vindu som ber deg om å bekrefte at du vil arkivere bestillingen. Når den er arkivert, er varen umiddelbart usynlig på din standard bestillingsloggside.

  4. Hvis du trenger å se på ordredetaljene for arkiverte ordrer, kan du holde musepekeren over Kontoer og lister i menyen, og gå deretter til Dine kontoer. På siden finner du Arkiverte ordrer kobling i Bestillings- og shoppingpreferanser område.

    Velg for å gjenopprette en arkivert ordre til standard ordrehistorikkvisning Unarchive Order.

Skjul nettleserloggen din

Nettleserloggen din inneholder også et spor av brødsmuler som vil gi snoops innsikt i hvilke varer du kanskje har kjøpt, eller tenker å kjøpe. Ved å redigere nettleserloggen din, kan du slette bestemte elementer eller slette hele historikken. Du kan til og med deaktivere Amazons evne til kontinuerlig å spore nettleserloggen din helt, noe som kan være en god ide for månedene frem til ferien.

  1. Gå til Amazon-hjemmesiden og hold musepekeren over Browsing History.

  2. Klikk Vis og rediger i uttrekksmenyen.

  3. Klikk Fjern fra visningen for å skjule et element fra historikksiden. Klikk Administrer historie for å få tilgang til to ekstra alternativer: Fjern alle elementene fra visningen og Slå nettleserloggen på / av.

Endre leveringssted

Ingenting skaper en umiddelbar følelse av mystikk som en brun Amazon-boks levert rett utenfor døren. For å holde overraskelsen - be Amazon om å sende pakken din et annet sted - en venns hus eller arbeidsadressen din.

Bruke Kontoer og lister menyen øverst på Amazon for å få tilgang Din konto. Velg Adressene dine fra Bestillings- og shoppingpreferanser seksjonen og velg deretter Legg til adresse.

Bruk en Amazon Locker

Et annet alternativ for skjult levering er å bruke en Amazon Locker. Dette er et gratis leveringsalternativ og gir deg muligheten til å hente pakken når det passer deg. Skapene er selvbetjente leveringskiosker, som ligger strategisk rundt byen din. Pakkene dine oppbevares i et sikkerhetskodet skap til du henter det.

  1. For å finne og velge en Amazon Locker, gå til Amazon Locker Delivery-siden og klikk Finn et skap i nærheten.

  2. Du kan søke etter adresse, postnummer, landemerke eller skap / butikknavn for å finne en Amazon Locker.

  3. Når du bestiller, vises Locker som et adressealternativ. Hvis du velger levering av skapet, sender Amazon deg en unik sekssifret kode du trenger for å åpne skapet. Da har du tre kalenderdager til å hente varen din før den blir returnert til Amazon for refusjon.


Legg igjen en kommentar