Hvordan bruke Skype for Chromebook

De fleste nye Chromebooks kjører apper som finnes i Google Play Store, og åpner en rekke funksjonaliteter som ikke tidligere var tilgjengelige på Chrome OS. En populær app er Skype, som lar deg kommunisere online via tale-, video- og tekstbasert chat.

For mange eldre Chromebook-er imidlertid ikke alltid støtte for Google Play Butikk. Hvis modellen din faller i denne kategorien, er det en løsning som lar deg ringe lyd- og videosamtaler ved hjelp av et webkamera og en mikrofon gjennom Skype-nettleserbaserte grensesnitt. Selv om den ikke inneholder alle bjeller og fløyter som finnes i Skype-appen, blir dette nettbaserte alternativet jobben gjort ved å komme nær å etterligne skrivebordsopplevelsen.


Skaff deg Skype

For å finne ut om Chromebook-modellen din støtter Google Play-apper, åpner du Innstillinger-appen. Hvis du ruller nedover grensesnittet, men ikke finner en seksjon for Google Play Store, kan ikke enheten installere Skype-appen. Hvis du finner denne delen, må du imidlertid kontrollere at tjenesten er aktivert.

For å installere Skype ved hjelp av appen, åpner du lenken i Google Play Store og installerer den som vanlig.

Last ned Skype


Bruk Skype-appen på Chromebook

Første gang du logger på Skype, blir du spurt om du vil la appen få tilgang til kontaktene dine. Dette trinnet er valgfritt, og du kan fortsette ved å tillate eller nekte prosedyren. Du blir også spurt om flere tillatelsesrelaterte spørsmål.

Svarene dine på disse spørsmålene avgjør hvilke funksjoner appen vil ha, for eksempel å ringe videosamtaler med Chromebooks webkamera. Hvis du valgte å nekte viss tilgang og prøver å bruke funksjonalitet som krever det, blir du igjen bedt om tillatelse når du prøver.


Bruk den nettbaserte versjonen av Skype på Chromebooken din

Hvis Chromebook-modellen din ikke kan dra nytte av Google Play-apper, er den nettbaserte Skype-versjonen et alternativ. Herfra kan du få tilgang til alle kommunikasjonsmetodene som appen tilbyr.

Åpne Chrome-nettleseren og besøk web.skype.com. Logg deg på tjenesten eller registrer deg for en gratis konto. Etter at du har logget på, ser du webgrensesnittet. Herfra kan du starte telefonsamtaler, video- og tekstchatter, samt få tilgang til lagrede kontakter. Du kan også sende og motta kontaktforespørsler til og fra familiemedlemmer, venner eller kolleger.

Som det er tilfellet med Skype-appen, må visse tillatelser gis før du kan bruke webkamera, mikrofon og filsystem. Hovedforskjellen er at i dette tilfellet er det Chrome-nettleseren som ber om tillatelse, i motsetning til applikasjonen.


Legg igjen en kommentar