XNK-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med XNK-filtypen er en Exchange Shortcut-fil. Den brukes til å raskt åpne en bestemt mappe eller et annet element i Microsoft Outlook.

XNK-filer opprettes ved å dra objektet direkte ut av Outlook og plassere det på skrivebordet. I stedet for å flytte elementet ut av Outlook og på skrivebordet, er det laget en referanse eller snarvei slik at du raskt kan få tilgang til den samme tingen igjen gjennom XNK-filen.


Hvordan åpne en XNK-fil

Siden XNK-filer bare er snarveier for å åpne elementer i Microsoft Outlook, vil dobbeltklikk på en gjøre nettopp det ... forutsatt at du har Microsoft Outlook installert.

Av sikkerhetsgrunner fjernet Microsoft XNK-støtte fra og med Microsoft Outlook 2007.

Vanligvis, hvis du har problemer med å åpne en XNK-fil i Outlook 2007 eller nyere, vil du se en feil som sier "Kan ikke åpne fil" eller "Kan ikke starte Microsoft Office Outlook. Kommandolinjeargumentet er ikke gyldig. Bekreft bryteren du bruker. ”.

En løsning du kan prøve er å gjøre noen spesifikke endringer i Windows-registeret, beskrevet i denne guiden på MSOutlook.info.

Du må vite om du kjører en 32-biters eller 64-biters versjon av Windows før du kan bruke registerjusteringen. Se Kjører jeg en 32-biters eller 64-biters versjon av Windows? for å finne ut av dette hvis du ikke er sikker.

Selv om det ikke er veldig sannsynlig, hvis et annet program prøver å åpne en XNK-fil (ikke Outlook), kan du se hvordan du endrer standardprogrammet for en spesifikk filtypeveiledning for instruksjoner om hvordan du endrer hvilket program som er knyttet til den utvidelsen, som skal fikse det problemet.


Hvordan konvertere en XNK-fil

I de fleste filformater kan en gratis filkonverter brukes til å lagre den i et annet format. Dette er nyttig hvis du vil bruke filen i et annet program som ikke støtter den opprinnelige filtypen.

Dette er imidlertid ikke noe som kan gjøres med XNK-filer, siden de bare er snarvei-filer som peker på noe annet på et annet sted. Det er ingen "konvertible" data i XNK-filen som et konverteringsverktøy kan bruke til å gjøre filen kompatibel med andre programmer enn Outlook.


Andre snarveier som brukes i Windows

XNK-filer er snarveier som brukes eksplisitt for Microsoft Outlook-programmet, mens en lignende filtype, LNK (Windows File Shortcut), er en snarvei som brukes til å åpne mapper, programmer og andre filer på en harddisk, flash-stasjon, etc.

For eksempel kan en LNK-fil på skrivebordet peke direkte til Bilder-mappen, slik at du raskt kan åpne den mappen for å se alle bildene dine uten å måtte gå gjennom flere trinn bare for å finne mappen. Programmer du installerer på datamaskinen din, spør deg ofte om de kan lage en snarvei på skrivebordet, slik at du raskt kan åpne programmet fra skrivebordet i stedet for å måtte sile gjennom dusinvis av mapper for å finne riktig applikasjonsfil som starter programmet.

Så mens XNK-filer er snarveier som brukes til å åpne mapper og filer i MS Outlook, brukes LNK-filer i resten av Windows for å åpne mapper og filer som finnes andre steder.

En kartlagt stasjon er en annen type snarvei, men har ikke sin egen filtype - det er bare en virtuell harddisk som refererer til mapper som ligger på andre datamaskiner i et nettverk. I likhet med andre snarveier gir kartlagte stasjoner en rask måte å åpne mapper på delte nettverksstasjoner.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Den mest sannsynlige grunnen til at XNK ikke vil åpne, gitt at du har fulgt instruksjonene ovenfor, er at du forvirrer en annen fil for en XNK-fil. Noen filutvidelser ser veldig like ut, men det betyr ikke at de kan brukes med de samme programvarene.

For eksempel ligner XNK-filtypen XNB, men de to formatene har faktisk ikke noe til felles. XNT er en annen som tilhører QuarkXPress Extension-filer, men de er heller ikke relatert til XNK-filer.

Det er best å lese filendelsen til filen på nytt og sørge for at den leser som ".XNK." Hvis ikke, kan du undersøke den virkelige filtypen for å se hvilke programmer som kan åpne eller konvertere den spesifikke filen din.

Legg igjen en kommentar