Hva er Windows Boot Manager? (BOOTMGR-definisjon)

Windows Boot Manager lastes fra volumstartkoden, som er en del av volumstartposten. Det hjelper operativsystemet Windows 10, Windows 8, Windows 7 eller Windows Vista å starte.

Boot Manager - ofte referert til av det kjørbare navnet BOOTMGR - kjører til slutt winload.exe, systemlasteren som ble brukt til å fortsette Windows-oppstartsprosessen.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8, Windows 7 og Windows Vista.


Hvor ligger Windows Boot Manager?

Konfigurasjonsdata som kreves for Boot Manager hviler i Boot Configuration Data store, en registerlignende database som erstattet boot.ini-filen som ble brukt i eldre versjoner av Windows som Windows XP.

BOOTMGR-filen i seg selv er både skrivebeskyttet og skjult. Den ligger i rotkatalogen til partisjonen som er merket som Aktiv i Diskbehandling. På de fleste Windows-datamaskiner er denne partisjonen merket som System Reserved og får ikke stasjonsbokstav.

Hvis du ikke har en systemreservert partisjon, ligger BOOTMGR sannsynligvis på din primære stasjon, som vanligvis er C :.


Kan du deaktivere Windows Boot Manager?

Du kan ikke fjerne Windows Boot Manager. Du kan imidlertid redusere tiden det venter på at du skal svare på hvilket operativsystem du vil starte, ved å velge standardoperativsystemet og deretter senke tidsavbruddstiden, og i utgangspunktet hoppe over Windows Boot Manager helt.

Bruk verktøyet System Configuration (msconfig.exe) til å endre standard oppførsel.

Vær forsiktig når du bruker verktøyet Systemkonfigurasjon - du kan gjøre unødvendige endringer som bare kan forårsake mer forvirring i fremtiden.

  1. Åpne administrative verktøy, som er tilgjengelige via System og sikkerhet lenke i Kontrollpanel.

    Hvis du ikke ser koblingen System og sikkerhet på den første siden av Kontrollpanel, velger du Administrative verktøy i stedet.

  2. Åpen Systemkonfigurasjon.

    Et annet alternativ for å åpne System Configuration er å bruke kommandolinjekommandoen. Åpne dialogboksen Kjør (WIN + R) eller Kommandoprompt, og skriv deretter inn msconfig.exe kommando.

  3. Velg boot kategorien i vinduet Systemkonfigurasjon som åpnes.

  4. Velg operativsystemet du alltid vil starte til.

    Husk at du alltid kan endre dette igjen senere hvis du bestemmer deg for å starte opp til en annen.

  5. Juster Timeout tid til lavest mulig tid, i sekunder, noe som sannsynligvis er 3.

  6. Velg OK or Påfør for å lagre endringene.

    Et systemkonfigurasjonsskjermbilde kan dukke opp etter at disse endringene er lagret for å informere deg om at du kanskje trenger å starte datamaskinen på nytt. Det er trygt å velge Avslutt uten omstart—Du ser effekten av å gjøre denne endringen neste gang du starter på nytt.

  7. Boot manager bør se ut til å være deaktivert.


Tilleggsinformasjon om Boot Manager

En vanlig oppstartsfeil i Windows er BOOTMGR mangler feil.

BOOTMGR erstatter sammen med winload.exe funksjonene som utføres av NTLDR i eldre versjoner av Windows, som Windows XP. Også nytt er Windows CV Loader, winresume.exe.

Når minst ett Windows-operativsystem er installert og valgt i et multi-boot-scenario, lastes Windows Boot Manager og leser og bruker de spesifikke parametrene som gjelder for operativsystemet som er installert på den bestemte partisjonen.

Dersom Legacy alternativet er valgt, starter Windows Boot Manager NTLDR og fortsetter gjennom prosessen som den ville gjort når du starter en hvilken som helst versjon av Windows som bruker NTLDR, som Windows XP. Hvis det er mer enn én installasjon av Windows som er pre-Vista, blir det gitt en annen oppstartsmeny (en som genereres fra innholdet i boot.ini-filen), slik at du kan velge et av disse operativsystemene.

Boot Configuration Data Store er sikrere enn oppstartsalternativene som ble funnet i tidligere versjoner av Windows fordi det lar brukere i administratorgruppen låse BCD-butikken og gi ut visse rettigheter til andre brukere for å bestemme hvilke som kan administrere oppstartsalternativer.

Så lenge du er i gruppen Administratorer, kan du redigere oppstartsalternativene i Windows Vista og nyere versjoner av Windows ved hjelp av BCDEdit.exe-verktøyet som er inkludert i disse versjonene av Windows. Hvis du bruker en eldre versjon av Windows, brukes Bootcfg- og NvrBoot-verktøyene i stedet.


Legg igjen en kommentar