Feilkode 0xc00000e9: Hva det betyr og hvordan du løser det

Windows-feilkode 0xc00000e9 er en vanlig Windows Boot Manager-feil som indikerer enten maskinvarefeil eller en ødelagt systemfil som oppstod under oppstartsprosessen. Det vises kort tid etter at datamaskinen har startet, men før Windows-påloggingsskjermen, som følger:

  • Det oppstod en uventet I / O-feil. Feilkode: 0xc00000e9

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8, Windows 7 og Windows Vista.


Årsaker til Windows 0xc00000e9 feilkode

Feilkoden 0xc00000e9 har alltid å gjøre med oppstartsprosessen for Windows. En I / O-feil, eller inngangs- / utgangsfeil, oppstår når systemet ikke får tilgang til en stasjon eller disk, noe som betyr at det ikke kan lese eller kopiere data. Fordi det er vanlig, er det mange grunner til at feilen kan vises:

  • Feilaktig ekstern maskinvare eller PC-komponenter.
  • Skadede I / O-porter.
  • Feil sitteplasser som en frakoblet harddisk som ikke kommer i kontakt med hovedkortet.
  • Feilkonfigurerte UEFI-, BIOS- eller CMOS-innstillinger.
  • Korrupte systemfiler eller Windows Registry problemer.
  • Problemer med Windows Update.
  • Et oppstartssektorvirus eller annen skadelig programvare.

Hvordan fikse 0xc00000e9 feil i Windows 10, 8, 7 og Vista

Prøv disse trinnene i rekkefølge til feilen forsvinner:

  1. Start datamaskinen på nytt. Hvis du ikke kan logge på datamaskinen, kan du utføre en hard tilbakestilling ved å holde nede strømknappen til datamaskinen slås av, og deretter slå den på igjen.

    Å starte en datamaskin på nytt løser mange problemer. Hvis feilen fortsetter å oppstå, må du grave videre for å fastslå den underliggende årsaken.

  2. Koble fra alle eksterne enheter. Fjern eksterne enheter som eksterne harddisker, flash-stasjoner og andre USB-enheter, og start deretter datamaskinen på nytt. Disse fremmede enhetene kan til tider forstyrre oppstartsprosessen. Fjern dem av gangen for å finne ut hvilken enhet som er feil.

  3. Skann Windows for feil. Hvis Windows lastes vellykket etter en omstart, bruk det innebygde Windows Feilkontrollverktøyet og SFC scannow-kommandoen for å kontrollere harddisken og systemfilene for problemer.

    Windows Error Checker-verktøyet kan også kjøres fra ledeteksten ved hjelp av chkdsk-kommandoen.

  4. Start i sikker modus. Når Windows ikke starter normalt, kan du ofte få tilgang til operativsystemet i sikker modus. Hvis det fungerer, kan du utføre mange av feilsøkingstrinnene nedenfor fra Windows.

  5. Oppdater driverne. Hvis du kan starte opp i Windows, kan du sjekke om alle enhetsdrivere er oppdatert, spesielt de som er relatert til I / O-porter og lagring.

  6. Utfør en Windows Startup Repair. Hvis du ikke kan logge på Windows, kan du bruke en Windows-plate eller en klar USB-stasjon som inkluderer Windows automatiske reparasjonsverktøy. En oppstartsreparasjon kan fikse korrupte systemfiler, registerfeil og manglende innhold som noen ganger får denne feilen til å vises.

  7. Skann PCen for skadelig programvare. Hvis et virus hindrer Windows i å starte opp, kan du bruke et oppstartbart antivirusverktøy. Last ned et antivirusprogram for Windows på en annen maskin og kopier det til en oppstartbar stasjon. De fleste virusverktøy inkluderer et oppstartbart redningsverktøy som skanner et system fra en ledetekst.

  8. Test harddiskene. Den enkleste måten å gjøre dette på er å bruke et gratis verktøy for testing av harddisken. Hvis du har tilgang til ledeteksten, kjører du verktøyet derfra uten å fjerne harddisken. Et annet alternativ er å erstatte harddisken med en annen stasjon du vet fungerer. Du kan også prøve harddisken i en annen maskin.

  9. Endre oppstartsrekkefølgen. Oppstartssekvensen kan ha endret seg hvis du installerte en ny harddisk, koblet til en ekstern stasjon eller koblet til en USB-enhet. Det kan også oppstå når du oppdaterer system-BIOS. Få tilgang til datamaskinens BIOS- eller UEFI-innstillinger, og kontroller at harddisken som Windows er installert på, er oppført øverst i oppstartssekvensen.

  10. Oppdater volumstartkoden for å bruke BOOTMGR. Volumstartkoden kan bli ødelagt eller assosiert med en annen oppstartslaster enn Windows standard BOOTMGR. Oppdatering av volumstartkoden bør løse dette problemet.

    Problemer med volumstartkode kan også forårsake flere problemer, inkludert Hall.dll-relaterte feil.

  11. Reparer Master Boot Record (MBR). I likhet med volumstartkoden inneholder Master Boot Record data som er nødvendige for å laste Windows. MBR forteller Windows hvilken stasjon og partisjon som skal brukes under oppstart, så reparasjon av MBR kan løse feilen.

  12. Deaktiver Windows Secure Boot. Secure Boot-funksjonen kan forhindre at ekstern maskinvare eller programvare fungerer med en datamaskin. Deaktiver den midlertidig for å se om det løser problemet.

  13. Utfør en systemgjenoppretting. Hvis problemet startet etter at du installerte en ny enhet eller et nytt program, kan du bruke Windows-systemgjenopprettingsfunksjonen til å rulle tilbake operativsystemet til en tidligere tilstand.

    En systemgjenoppretting sletter endringer som er gjort i Windows siden den valgte tilbakeføringsdatoen, så ta sikkerhetskopi av filer du vil beholde.

  14. Utfør en ren installasjon av Windows. Å installere Windows på nytt overskriver alle endringer som er gjort i systemet. Som et resultat blir systemfiler som var ødelagt eller manglet, gjenopprettet til riktig fungerende stand.

  15. Se etter komponentfeil. Hvis det er mulig, se på innsiden av datamaskinen etter alt som kan være løst eller frakoblet. Gjør det samme for eksterne enheter som forårsaket feilen. Hvis du identifiserer et maskinvareproblem, kan du fikse det selv eller kontakte produsenten for å få hjelp til å fikse datamaskinen.

    Før du åpner en datamaskin eller annen maskinvare, må du sjekke om enheten har garanti. Du kan kanskje få det profesjonelt betjent gratis.


Legg igjen en kommentar