Google Drive: Hva det er, hvordan du bruker det og mer

Google Drive er en online lagringsløsning som ble lansert av Google i april 2012. Den brukes primært til lagring og sikkerhetskopiering av filer, men er også et populært verktøy for prosjektsamarbeid fra bedrifter, skoler og enkeltpersoner.


Finnes det offisielle Google Drive-apper?

Google har opprettet offisielle Google Drive apper for både iOS og Android enheter. Begge appene er gratis å laste ned og bruke, og tilbyr en rekke funksjoner, for eksempel å laste opp og laste ned filer fra en Google Drive-konto, filsøk, offline visning av utvalgte filer og muligheten til å dele filer med andre.

Google Drive Android-appen kan også skanne dokumenter med en smarttelefon eller et nettbrettkamera og lagre dem i skyen.

I tillegg til Android og iOS appene er det også offisielle Google Drive programmer for Windows og Mac-datamaskiner som kan brukes til å få tilgang til filer og synkronisere lokale dokumenter til skyen.

Google


Hvor mye lagring på Google Drive er gratis?

Mens det finnes en rekke betalte planer som tilbyr større lagrings volum i skyen. Google Drive gir gratis brukere 15 gigabyte til å lagre alle filene sine.

Betalte planer starter på 100 gigabyte og går helt opp til 30 terabyte. Kontoer kan belastes enten månedlig eller årlig.

Hvordan lage en Google Drive-konto

Hvis du har en Google konto, som også brukes til Gmail, YouTube, Google+ og Google Play, har du faktisk allerede en Google Drive konto og kan få tilgang til den ved å logge på Google Drive nettstedet eller appene med konto informasjonen din. Hvis du aldri har brukt et nettsted som eies av Google før, kan du opprette en Google konto gratis ved å følge trinnene nedenfor.

  1. Åpne din foretrukne nettleser og gå til www.drive.google.com.
  2. Klikk på den blå Gå til Google Disk knappen.

  3. På neste side ignorerer du pålogging feltet og klikker på Opprett konto.

  4. Fyll inn fornavn, etternavn og skriv inn et nytt sikkert passord to ganger. Brukernavnet for Google kontoen din vil også være din nye e-postadresse for Gmail. Hvis du ikke vil opprette en ny e-postadresse for Gmail, klikker du på Bruk min nåværende e-postadresse i stedet for å angi din nåværende e-postadresse.
  5. Klikk neste.

  6. Du må nå bekrefte telefonnummeret ditt. Dette er nødvendig for å sikre kontoen din fra uautorisert tilgang eller hack. Skriv inn telefonnummeret ditt og klikk Neste.
  7. En unik kode vil bli sendt som en tekstmelding til mobiltelefonen din. Når du har mottatt meldingen, skriver du inn koden på neste side og fortsetter å legge inn ytterligere informasjon om kjønn, bursdag og en e-post for sikkerhetskopi som også brukes til å sikre kontoen din. Når du er klar, klikker du neste.

  8. Den neste siden gir deg Googles personvernregler og vilkår for bruk. Les all denne informasjonen, og klikk deretter på jeg godtar knapp. Denne knappen vises bare etter at du har rullet gjennom all informasjonen du har fått.

  9. Den nye Google-kontoen din blir nå opprettet, og du blir automatisk logget på.

Hvordan logge på Google Drive

For å logge på Google Disk-kontoen din, må du bruke Google-kontoinformasjonen din. Dette er den samme kontoen som brukes for andre Google-tjenester som YouTube, Blogger og Google+.

  1. Åpne en nettleser og gå til www.drive.google.com.
  2. Klikk på Gå til Google Disk.

  3. Skriv inn e-postadressen eller telefonnummeret som er tilknyttet Google-kontoen din. Hvis du har en e-postadresse for Gmail, kan du gjerne bruke denne. Når du har angitt den, trykker du på neste.

  4. Skriv inn passordet for Google-kontoen din og klikk neste.

  5. Google vil nå sende en bekreftelseskode til det tilknyttede telefonnummeret som en tekstmelding. Når du har mottatt den, skriv den inn i neste skjermbilde og trykk på neste. Du vil nå være logget inn på Google-kontoen din og skal automatisk føres til Google Disk-dashbordet.

Hvordan samarbeider jeg med Google Drive?

Google Drive jobber med Google Docs for å lage et kraftig samarbeidsverktøy som gjør det mulig for mange deltakere å redigere dokumenter på datamaskinen, smarttelefonen eller nettbrettet i sanntid på grunn av Google Drives evne til å synkronisere filer på tvers av enheter via skyen.

Google Docs tillater oppretting av Google Docs, Sheets og Slides, som egentlig er Googles egne versjoner av Microsofts Word-, Excel- og PowerPoint-dokumenttyper og fungerer på nesten identiske måter.

For å muliggjøre samarbeid på en Google Doc fil, bare åpne den, trykk på Del knappen i øverste verktøylinje, og skriv inn navnene eller e-postadressene til personene du ønsker å samarbeide med. De vil nå få tilgang til filen og kan gjøre endringer når som helst de ønsker det.

Finnes det Google Drive-alternativer?

Det er mange skylagringsløsninger tilgjengelig for forbrukere og mange bruker mer enn en til deres personlige og profesjonelle datalagring. Noen populære alternativer er Microsofts OneDrive, Dropbox og Apples iCloud.


Legg igjen en kommentar